Secția de anchetare a magistraților, DESFIINȚATĂ de Camera Deputaților! Proiectul USR a fost adoptat TACIT

Redactor:
Politic
Secția de anchetare a magistraților, DESFIINȚATĂ de Camera Deputaților! Proiectul USR a fost adoptat TACIT
Un proiect de lege al USR care prevede desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a fost adoptat tacit de Camera Deputaților. Vezi cum ar putea ajunge lege

Un proiect inițiat de 27 de deputați USR, care prevedea desființarea secției speciale de investigare a magistraților și punerea în acord a legilor justiției cu recomandările Comisiei de la Veneția a fost adoptat tacit de Camera Deputaților.

„Proiectul propus de USR pentru desființarea Secției speciale de investigare a magistraților și punerea în acord a legilor justiției cu recomandările Comisiei de la Veneția, a fost adoptat tacit de Camera Deputaților! O victorie a USR în lupta împotriva infractorilor din PSD-ALDE! Secția specială a fost înființată la comanda lui Dragnea cu scopul de a intimida și elimina magistrații și procurorii incomozi politicienilor și mafioților. Dar și pentru a bloca dosare importante, cum încearcă șefa secției Adina Florea cu dosarul Tel Drum, în care este cercetat Dragnea,” anunță USR pe Facebook.

Liderii formațiunii precizează că au atras atenția încă de la înființare că secția va fi folosită „în mod abuziv și în folosul infractorilor”.

„Mai mult, critici a primit și de la Comisia de la Veneția, GRECO, Comisia Europeană și de la majoritatea magistraților români. Nu ne vom opri aici! Vom continua să luptăm până când Tudorel, Dragnea și infractorii de la putere vor deveni istorie. Astăzi putem avea încredere că se poate.”

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul justiției, inițiată de 27 de parlamentari USR, avea termen de adoptare tacită 21 februarie 2019.

Proiectul urmează să intre în dezbaterea Senatului, în calitate de for decizional.

 

Inchide