Seculici demisionează de la șefia PDL Arad. Cine îi ia locul

Seculici demisionează de la șefia PDL Arad. Cine îi ia locul
Publicat: 21/05/2013, 15:42
Actualizat: 25/06/2013, 15:56

Gheorghe Seculici, care conduce de 15 ani filiala județeană Arad a PDL, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că în următoarele zile își va anunța demisia din funcție, iar surse oficiale spun că ginerele acestuia, primarul Gheorghe Falcă, ar urma să își anunțe candidatura pentru șefia organizației.

Lider județean al democrat-liberalilor din Arad de 15 ani, Gheorghe Seculici a confirmat, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX, informațiile apărute pe surse potrivit cărora în următoarele zile își va anunța retragerea, lăsând loc unei competiții în filială pentru ocuparea funcției de președinte.

„Voi face anunțul oficial peste câteva zile”, a spus Seculici, referindu-se la demisia de la conducerea PDL Arad, după ce, luni, a fost ales președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

Surse din partid apropiate primarului Gheorghe Falcă au declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că acesta ar urma să candideze pentru conducerea organizației județene, având susținerea mai ales a liderilor din municipiu, între care fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru.

Pistru a declarat că îl va susține pe Falcă, dacă va candida, considerându-l cel mai potrivit pentru a-l înlocui pe Seculici.

Primarul din Arad, Gheorghe Falcă, nu a putut fi contactat pentru a-și confirma sau infirma candidatura.

De conducerea filialei județene ar mai fi interesați, potrivit surselor citate, Nicolae Ioțcu, președinte al Consiliului Județean Arad, și Traian Igaș, senator PDL și fost ministru al Administrației și Internelor.

Ioțcu a declarat corespondentului MEDIAFAX că va anunța dacă va candida doar după ce Seculici se va retrage oficial, iar în partid va exista o discuție privind susținerea sa pentru această competiție.

De asemenea, Traian Igaș a spus că va candida doar în cazul în care nu va exista competiție pentru președinția PDL Arad.

„Dacă nu vor exista cel puțin doi candidați, voi intra în această cursă, pentru că viitorul președinte trebuie să aibă credibilitate și susținere și la nivel central”, a spus Igaș.

El a adăugat că l-ar susține pentru președinția filialei județene pe Nicolae Ioțcu.

Traian Igaș a spus că viitorul lider județean „va avea de acoperit un gol imens lăsat de Seculici, care s-a bucurat de credibilitate atât în partid, cât și în afară, chiar și printre adversarii politici”.

„Echipa tânără din PDL Arad îi datorăm activitatea politică lui Seculici, care a făcut din organizație cea mai competitivă din țară. Va fi foarte greu pentru viitorul lider să păstreze acest statut”, a spus Igaș.

PDL Arad urmează să prezinte un calendar al alegerilor interne după ce Seculici își va depune demisia.

Gheorghe Falcă este căsătorit cu fiica lui Seculici, Ela, iar nașul de căsătorie al acestora este președintele Traian Băsescu.

În ultimii doi ani, între Gheorghe Falcă și Gheorghe Seculici au existat mai multe dispute legate de decizii politice, mai ales cele referitoare la candidații filialei la alegerile locale și parlamentare din 2012.

La alegerile pentru președinția Consiliului Județean Arad, Falcă l-a susținut public pe Nicolae Ioțcu, deși socrul său își exprimase intenția de a deveni candidat, el pierzând în cele din urmă lupta pentru nominalizare.

De asemenea, la stabilirea listei de candidați pentru alegerile parlamentare, între ginere și socru au existat neînțelegeri. Seculici își dorea să devină senator în Colegiul 1, dar Falcă anunțase că va candida în același colegiu. În cele din urmă, Falcă nu și-a anunțat candidatura, ci l-a invitat pe Mihai Răzvan Ungureanu să intre în cursa pentru Senat în Colegiul 1, blocând astfel candidatura socrului său. Seculici a ales, astfel, să candideze pentru Camera Deputaților, dar nu a obținut mandatul.

Despre Falcă și Seculici, presa a relatat că au avut numeroase dispute la ședințele de partid, unele marcate de jigniri și îmbrânceli.

Președintele PDL Arad, Gheorghe Seculici, a fost ales, luni, în fruntea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Arad și ar urma, potrivit unor surse din partid, să-și anunțe, după 15 ani, demisia din funcția de lider al democrat-liberalilor arădeni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău:...
FILMUL crimei din Crângași! Detalii șocante: Ce s-a întâmplat, de fapt
„În loc să facem nuntă, facem înmormântare”. Imagini dureroase de la înmormântarea Monicăi, tânăra de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
A murit un mare campion din România: Dumnezeu sa te ierte, drum lin către cer!
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
„Poarta către Lumea de Dincolo” din Siberia a început să se despice
×