Ședință de urgență la PSD. Confruntarea finală între Tudose și Dragnea, luni, în ședința CEx. UPDATE

Ședință de urgență la PSD. Confruntarea finală între Tudose și Dragnea, luni, în ședința CEx. UPDATE
Publicat: 13/01/2018, 13:37
Actualizat: 26/03/2019, 15:28

Mai mulți lideri importanți ai PSD, în frunte cu Gabriela Firea, susțin că nu mai pot aștepta până la sfârșitul lunii, când ar trebui să aibă loc Comitetul Executiv Național de la Iași, și au cerut convocarea de urgență a CEX pentru a pune capăt scandalului din partid. Claudiu Manda, Rovana Plumb și Paul Stănescu, dar și liderii de la organizațiile Vaslui, Olt și Neamț au solicitat acest lucru, „ca urmare a ultimelor evenimente din partid și derulate în spațiul public”. La rândul său, Primarul General al Capitalei vrea încheierea „crizei politice”, întrucât aceasta a avut drept „reacție organică” încetinirea motoarelor administrației centrale și locale.

„Privesc și eu cu îngrijorare ceea ce se întâmplă în viața politică de câteva zile. Nu pot fi indiferentă, chiar dacă sunt preocupată primordial de problemele Capitalei. Observ că motoarele administrației publice centrale și locale au încetinit.. este o reacție organică la criza politică. Cei care suntem, încă, responsabili pentru ceea ce se întâmplă cu România trebuie să acționăm urgent în sensul reinstaurării unui climat politic la standarde europene, de profesionalism, rigoare, civilizație, valori comune de respect față de Constituție și legile țării. Românii merită ca toate eforturile noastre să se îndrepte către rezolvarea problemelor cu care se confruntă în spitale, școli, nevoia de siguranță a cetățenilor, o infrastructură modernă”, a scris, pe pagina sa de Facebook, primarul general al Capitalei.

Edilul cere astfel întrunirea urgentă a Comitetului Executiv al PSD.

„De aceea, cred că trebuie să ne întâlnim urgent într-o ședință a Comitetului Executiv Național pentru a tranșa criza politică. Apoi, să ne reîntoarcem urgent la muncă. Orice soluție va reieși din dezbaterea CexN va fi mai utilă pentru țară decât instabilitatea actuală”, a conchis Gabriela Firea.

„Consider că trebuie convocat cât mai repede Comitetul Executiv Național al PSD. Situația din ultimele zile nu poate aștepta până la CExN de la Iași. Românii așteaptă de la noi predictibilitate și stabilitate, așteaptă punerea în aplicare a programului de guvernare asumat. Guvernul trebuie să funcționeze ca o echipă unită și să își ducă la îndeplinire obiectivul votat de Parlament: o viața mai bună pentru români”, a scris Manda, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, fostul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a susținut că fiecare zi care trece într-un climat de instabilitate le dăunează românilor.

„Situația de instabilitate din ultima perioadă nu mai poate continua! Fiecare zi care trece într-un astfel de climat este dăunătoare românilor. De aceea, consider că PSD trebuie să convoace cât mai rapid CExN – pentru a tranșa lucrurile și pentru a ne întoarce la o stare de calm și predictibilitate!”, a scris Plumb, pe pagina sa de Facebook.

Liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, a făcut apel, la rândul său, pentru convocarea urgentă a CExN al PSD.

„Responsabilitatea față de cetățean este principala atribuție a unei guvernări. În momentul în care declarațiile celor desemnați să se ocupe de gestionarea destinului României afectează imaginea țării, dar și încrederea românilor în instituțiile statului, atunci suntem într-o situație anormală. Lucrurile au luat o turnură nefastă, atât pentru guvern, cât și pentru PSD în fața românilor iar cei care ne aflăm la conducerea partidului trebuie să luăm atitudine, să dăm dovadă de responsabilitate. Trebuie să ne amintim de angajamentele pe care ni le-am luat cu toții în fața românilor și să ne întrunim, în cel mai scurt timp cu putință, într-un Comitet Executiv Național pentru a clarifica situația guvernării în interesul românilor, spre binele acestora, dar și al PSD”, a scris Arsene, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, și președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat că membrii filialei social-democrate au solicitat, vineri seara, convocarea imediată a Comitetului Executiv Național, propunând ca acesta să aibă loc lunea sau marțea viitoare, pentru a lămuri situația din partid.

Și social-democrații din județul Olt solicită, printr-un comunicat remis corespondentului Mediafax, convocarea Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD, „ca urmare a ultimelor evenimente din partid și derulate în spațiul public”. Potrivit documentului citat, solicitarea vine „în urma consultării organizațiilor locale din județ”.

„PSD Olt, reprezentată de Paul Stănescu, în calitate de președinte și Marius Oprescu, președinte executiv, solicită de urgență convocarea Comitetului Executiv Național al PSD”, se arată în comunicat.

Social-democrații spun că „această solicitare vine ca urmare a ultimelor evenimente din partid și derulate în spatiul public, evenimente care au darul de a produce grave prejudicii de imagine Partidului Social Democrat”.

„PSD Olt dorește cât mai grabnic ca aceste inadvertențe să se clarifice imediat și PSD să continue să guverneze țara așa cum electoratul a decis și dorit”, conchid reprezentanții PSD Olt.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
Veste mare în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ pentru prima dată. Vestea i-a uimit pe toți, deși...
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
S-a aflat cauza morții lui Bogdan, asistentul veterinar găsit fără suflare în propria mașină. Ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
UNGARIA, de nerecunoscut. Răsturnare absolută de situație în țara de LÂNGĂ ROMÂNIA
Filmul care rupe netul. Netflix dă lovitura cu un thriler profund
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii