Șeful PDL Giurgiu, Marin Anton, demisionează din partid

Redactor:
Ovidiu Vanghele
Șeful PDL Giurgiu, Marin Anton, demisionează din partid
Președintele PDL Giurgiu, Marin Anton, a declarat, marți, că pleacă din partid, că renunță la anunțata sa candidatură la șefia Consiliului Județean (CJ) Giurgiu și că își va da demisia din funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului.

Președintele PDL Giurgiu, Marin Anton, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că pleacă din partid, că renunță la anunțata sa candidatură la șefia Consiliului Județean (CJ) Giurgiu și că își va da demisia din funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului.

Anton a anunțat încă de luni seară, într-un talk-show, că renunță la candidatura pentru președinția CJ Giurgiu, însă a susținut că nu își pune problema să plece din PDL „în viitorul apropiat”. Douăsprezece ore mai târziu, Marin Anton a declarat agenției MEDIAFAX că demisionează din partid.

El reclama la emisiunea de la postul de televiziune B1TV că 11 primari din „echipa” pe care și-o făcuse pentru a-i sprijini candidatura la șefia CJ Giurgiu au plecat din PDL, punând totul pe seama unei mâini forte din partid. La insistența celor din platou, Marin Anton a declarat că cel ale cărui presiuni le-ar fi resimțit și l-ar fi făcut să renunțe la candidatura pentru șefia CJ Giurgiu ar fi președintele Senatului, Vasile Blaga.

Întrebat dacă va rămâne secretar de stat la Ministerul Mediului sau dacă a primit deja semnale că-i va fi retras sprijinul politic pentru ocuparea acestei funcții, Anton a răspuns că nu așteaptă ca partidul să ia măsuri împotriva lui.

„Demisionez din toate funcțiile, implicit de la Ministerul Mediului”, a anunțat Marin Anton, care s-a scuzat și a întrerupt convorbirea telefonică, invocând că se află la medic.

Surse guvernamentale declarau, luni după-amiază, agenției MEDIAFAX că Marin Anton ar fi suferit un preinfarct în timp ce se afla oricum în concediu, fiind ocupat cu pregătirea campaniei electorale pentru alegerile locale de la Giurgiu.

 

Inchide