Șeful tinerilor liberali prins în flagrant în timp ce împărțea pliante false cu sigla USR-PLUS/ TNL i-a exclus pe cei doi membri care au distribuit pliante „otrăvite” – VIDEO

Șeful tinerilor liberali prins în flagrant în timp ce împărțea pliante false cu sigla USR-PLUS/ TNL i-a exclus pe cei doi membri care au distribuit pliante „otrăvite” – VIDEO
USR- PLUS îi acuză pe doi membrii TNL că ar fi autorii pliantelor false inscripționate cu sigla Alianței. În ultima săptămână au circulat mesaje electorale care au atribuit alianței idei precum „avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92% dintre români". Președintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului Național Liberal a fost filmat în timp ce împărțea aceste pliante.
USR- PLUS îi acuză pe doi membri TNL că ar fi autorii pliantelor false inscripționate cu sigla Alianței. În ultima săptămână au circulat mesaje electorale care au  atribuit alianței idei precum „avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92% dintre români”. Președintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului Național Liberal a fost filmat în timp ce împărțea aceste pliante. 
Biroul Executiv al Tineretului Național Liberal a reacționat la acuzații:

„Tineretul Național Liberal dezaprobă inițiativa avută de doi foști membri ai filialei TNL Cluj-Napoca, de a difuza pliante cu citate controversate din declarațiile unor membri ai Alianței USR-PLUS. Această acțiune individuală reprobabilă, nu reflectă spiritul și comportamentul Tineretului Național Liberal și din nefericire nu a fost niciodată adusă în atenția Biroului Executiv al TNL”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, acțiunea celor doi tineri a fost în contradicție flagrantă cu strategia de campanie hotărâtă de echipa de campanie a Partidului Național Liberal.

„Deoarece acțiunea individuală a celor doi foști colegi nu a fost dezbătută și asumată în forurile de decizie ale TNL, iar consecințele acestor acțiuni au adus grave prejudicii imaginii și prestigiului Tineretului Național Liberal, Biroul Executiv al TNL a luat decizia, în unanimitate, de a-i exclude pe cei responsabili din rândurile Tineretului Național Liberal”, se mai arată în comunicat.

Deputatul USR Cluj, Emanuel Ungureanu, a declarat, vineri, la rândul său corespondentului MEDIAFAX că cele două persoane au fost filmate pe stradă în timp ce încercau să distribuie pliantele false în numele Alianței 2020 USR PLUS iar acestea au fost identificate ca fiind membre ale PNL Cluj.

„Unul dintre indivizii filmați pe strada Parâng din Cluj-Napoca în timp ce distribuia pliantele false este, cu certitudine, Alexandru Piticar, vicepreședinte tineretului liberal Cluj-Napoca și este un soldat credincios al acestui partid pentru că a primit un loc de muncă călduț la Baza Sportivă Gheorgheni din Cluj-Napoca. Alături de Cristian Ciuta, președintele TNL Cluj-Napoca și alți tineri liberali, au împărțit în ultimele două săptămâni, mii de fluturași otrăviți în căsuțele poștale ale clujenilor. Pliantele conțineau mesaje false despre Alianța 2020 USRPLUS privind faptul că alianța susține avortul obligatoriu. Ciuta s-a lăudat în cercul apropiat că acțiunea lor mârșavă are binecuvântarea celor mari din PNL Cluj”, a spus Ungureanu.

Acesta a subliniat că este trist că, din disperare, văzând ultimele sondaje din Cluj-Napoca, care arată că Alianța 2020 USR PLUS este pe primul loc în fața PNL, „unii tineri liberali clujeni copiază metodele pesediste de campanie electorală consacrate de Dragnea în alte zone la României”.

„Sunt convins că în 26 mai, clujenii vor taxa drastic la vot acest derapaj care nu face cinste PNL”, a conchis Ungureanu.

Președintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, a anunțat că cei doi membri liberali care au distribuit pliante false în numele Alianței 2020 USR PLUS au fost excluși din partid, acțiunea lor fiind una individuală. Buda a spus că USR nu este un adversar al PNL, ci viitor partener la guvernare.

Daniel Buda a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că adversarul PNL este PSD-ALDE, nicidecum USR.

„Acțiunea de distribuire a pliantelor a fost una individuală a doi colegi liberali care au fost excluși din partid pentru gestul lor. Pentru PNL, adversarul nostru este PSD-ALDE, nicidecum USR. Avem acțiuni comune cu USR, îi considerăm pe cei de la USR viitorii noștri parteneri de guvernare, astfel încât considerăm chestiunea ca fiind una minoră, care nu ar trebui să impieteze asupra campaniei electorale. Pentru noi, principalul obiectiv este înlăturarea de la guvernare a PSD-ALDE, iar pe de altă parte avem teme europene pe care să le aducem în atenția opiniei publice, nicidecum acțiuni împotriva USR. USR este, pentru noi, nu un adversar ci, dimpotrivă, un viitor partener într-o viitoare guvernare. De altfel, avem depuse acțiuni în Parlament împreună cu USR împotriva PSD – ALDE”, a spus Buda.

Liderii Alianței USR-PLUS i-au acuzat vineri pe liberali că au distribuit în Cluj Napoca pliante „otrăvite”, potrivit cărora avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92% dintre români.” 

Președintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului Național Liberal a luat-o la fugă în momentul în care a fost întrebat dacă este din parte USR-ului și a observat că este filmat.

„Cum era aia cu PSD și PNL? Un președinte  Tineretul Național Liberal s-a gândit că e o idee bună să împartă pliante cu sigla Alianța 2020 USR PLUS și cu citate false atribuite Alianței. 

Au făcut la fel și în 2016, la locale, când au răspândit alte pliante false în numele lui Nicușor Dan, principalul contracandidat pentru Primăria Generală București.

Probabil că are de a face și cu faptul că Alianța e cotată cu 40% intenție de vot în municipiu”, a scris pe Facebook un membru USR.

 

„Persoanele care, de două săptămâni, împart prin Cluj-Napoca fluturașii falși cu însemnele Alianța 2020 USR PLUS, au fost surprinse în flagrant”, a scris o altă membră a alianței.

„E păcat că PNL a cheltuit bani și energie pe dezinformări abjecte, în loc să se bată cu PSD”, susține alianța.

„Facem un apel către liderii și candidații PNL să ia măsuri urgente și să explice de îndată dacă au încurajat și încuviințat acest tip de campanie negativă care a prejudiciat imaginea Alianței 2020 USR PLUS și a indus în eroare alegătorii. Considerăm că acest model de a face politică prin atacul murdar la competitorii electorali este exact ceea ce a îndepărtat oamenii onești de politică, iar acest lucru trebuie să înceteze. E păcat că PNL a cheltuit bani și energie pe dezinformări abjecte împotriva USR PLUS în loc să se bată cu PSD așa cum am înțeles cel puțin din declarațiile oficiale ale acestui partid. Așteptăm să-și fixeze alt obiectiv de campanie în afara distribuției de false declarații despre Alianță”, se arată într-un comunicat transmis de alianța USR-PLUS

Săptămâna trecută au fost indentificate pliante false în care alianța era asociată cu mesajul: „Avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92% dintre români”.

„Avortul trebuie să fie mandatoriu și obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu, pentru familiile care nu pot asigura creșterea sau hrănirea corespunzătoare a copilului, pentru familiile în care nici unul dintre cei doi parteneri în creșterea și educația copilului nu are un loc de muncă”, se arată în pliantul fals.
 

 

 

Inchide