• Publicat:
Politică

Senator PSD despre activitatea lui Toader: La doi ani de mandat mi se pare că a avut destul de puține realizări

Senator PSD despre activitatea lui Toader: La doi ani de mandat mi se pare că a avut destul de puține realizări
Senatorul PSD, Robert Cazanciuc, a declarat, marți, că după doi ani de mandat ministrul Justiției, Tudorel Toader, a realizat destul de puține obiective din programul de guvernare. El a afirmat, de asemenea, că nu a avut discuții privind înlocuirea lui Tudorel Toader de la minister.

„Dacă ne uităm în programul de guvernare o să vedem că sunt destul de puține puncte îndeplinite. La doi ani de mandat mi se pare destul de puțin. Nu s-a pus problema la nivelul partidului, din câte știu eu, ca o anumită persoană să vină în locul domnului Toader. Domnul Toader este încă acolo și dacă nu va mai fi o să vedem atunci ce se va întâmpla”, a declarat Robert Cazanciuc, în Parlament.

Întrebat dacă va fi propus de PSD pentru funcția de ministru al Justiției, Cazanciuc a răspuns negativ.

„Nu am avut cu nimeni o discuție în acest sens. Deocamdată avem un ministru al Justiției. Dacă își face sau nu treaba este o altă discuție. Din punctul de vedere al mai multor colegi nu își face angajamentele din programul de guvernare. O să vedem în perioada următoare ceea ce va decide la nivel politic partidul”, a adăugat Cazanciuc.

Despre votul asupra moțiunii simple la adresa lui Tudorel Toader din plenul Senatului, Robert Cazanciuc a afirmat că PSD va vota „potrivit conștiinței fiecăruia”.

Comitetul Executiv al PSD se reuni, miercuri la Parlament, începând cu ora 12.00, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Printre temele de discuție ale social-democraților ar putea fi remanierea guvernamentală, cât și calea de acțiune cu privire la Tudorel Toader.

Sursele menționate au adăugat că vor fi discuții și despre nemulțumirile social-democraților cu privire la ministrul Justiției Tudorel Toader.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că l-a respectat foarte mult pe Tudorel Toader, însă a precizat că ministrul Justiției a greșit foarte mult și că el, personal, „are o supărare foarte mare” din această cauză. El a adăugat că premierul Viorica Dăncilă trebuie să decidă dacă ministrul mai are susținere în Guvern. Liderul social-democrat a mai precizat că probabil remanierea ministrului Justiției va fi discutată în următoarea ședință a CEx al PSD, însă acesta nu va fi subiectul principal.

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiției, Viorica Dăncilă a declarat, pe 8 aprilie, că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraților evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

Conducerea Senatului a decis, luni, să amâne dezbaterea și votul moțiunilor simple prin care Opoziția cere demisia miniștrilor Justiției și Finanțelor, Tudorel Toader și Eugen Teodorovici, acestea urmând să aibă loc în ședința de plen din 6 mai.

 

Inchide