Senatorul PSD Florian Bodog: ”Orban, lasă oamenii în carantină să voteze! Nu încerca să le furi votul prin limitarea prezenței la alegerile din 6 decembrie!”

Redactor:
Cristian Lisandru
Senatorul PSD Florian Bodog: ”Orban, lasă oamenii în carantină să voteze! Nu încerca să le furi votul prin limitarea prezenței la alegerile din 6 decembrie!”
Senatorul PSD Florian Bodog: ”Orban, lasă oamenii în carantină să voteze! Nu încerca să le furi votul prin limitarea prezenței la alegerile din 6 decembrie!”

Medicul chirurg Florian Bodog – senator al Partidului Social Democrat – consideră că guvernul condus de Ludovic Orban face tot posibilul pentru a bloca participarea la vot, pe 6 decembrie, a persoanelor care se află în carantină.

Florian Bodog a postat pe pagina sa de socializare un text acuzator la adresa liberalilor și DSP, susținând că – în ziua votului – în România vor fi aproximativ 1 milion de contacți ai cazurilor depistate pozitiv cu 14 zile înainte de alegeri.

Fiind izolate la domiciliu, toate aceste persoane nu vor putea să solicite urna mobilă din cauză că ”nu au niciun act pe baza căruia” să facă o asemenea cerere.

”Orban, lasă oamenii aflați în carantină să voteze! Nu încerca să le furi votul prin limitarea prezenței la alegerile din 6 decembrie! În ziua votului, în România vor fi circa 1 milion de contacți ai cazurilor depistate pozitiv în ultimele 14 zile înainte de vot! Aceste persoane care se izolează la domiciliu, pe baza unei discuții telefonice cu DSP-urile, nu au niciun act pe baza căruia să poată solicita urna mobilă. Practic, aceste persoane sunt condamnate să nu voteze!”, scrie Florian Bodog.

”PSD a propus în Biroul Electoral Central o procedură simplă și ușor de aplicat de toți cei care se vor afla în această situație în ziua votului. O declarație pe proprie răspundere că au fost contacți ai unor cazuri pozitive”

Florian Bodog, senator PSD

Senatorul social-democrat nu înțelege de ce procedura propusă de PSD a fost respinsă, apărând una pe care o consideră ”total nefuncțională”.

Florian Bodog: ”Este cel mai grav atac la dreptul democratic de a vota al cetățenilor!”

DSP, mai scrie Florian Bodog, nu poate emite și trimite 1 milion de decizii în 14 zile, cu cât mai mult cu cât ”cei de la DSP nu sunt în stare să răspundă la telefon”.

În acest context alarmant, Florian Bodog acuză guvernarea liberală că a declanșat ”un atac la dreptul democratic al cetățenilor de a vota”.

”Este o procedură simplă deja practicată pe scară largă. Astfel de declarații se cer tuturor care intră într-o unitate medicală, de exemplu. Avem declarație pe proprie răspundere la deplasarea în localitățile carantinate.

Deci e o procedură deja familiară cetățenilor și face parte din practica uzuală a Guvernului”, menționează senatorul PSD Florian Bodog.

”Este inexplicabil de ce au respins această procedură, venind în schimb cu una total nefuncțională. Cum să emită și să trimită DSP 1 milion de decizii de carantină în doar 14 zile. Cei de la DSP nu sunt în stare să răspundă la telefon! Darmite să emită și să transmită 1 milion de decizii în toate cătunele din țară!

Este o aberație care ne arată tentativa Guvernului de a bloca votul pentru persoanele aflate în carantină”

Florian Bodog

”Acum vedem de ce au vrut să facă neapărat alegeri în vârful pandemiei. A fost un calcul cinic al PNL de descurajare și iată, chiar de blocare a participării la vot. Este cel mai grav atac la dreptul democratic de a vota al cetățenilor! PSD cere Biroului Electoral Central să se asigure că dreptul la vot va fi garantat pentru toți cetățenii!”, încheie senatorul PSD.

Trădare ISTORICĂ în Liga I. Budescu a refuzat-o pe FCSB şi a semnat cu altă...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
FOTO. Cum arată acum Julia Chelaru! Transformarea incredibilă a fostei cântărețe din trupa Exotic
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Acest bărbat a fost milionar în euro și a ajuns apoi cerșetor! Ce se întâmplă...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mesaj ascuns pe site-ul Casei Albe, apărut imediat după ce Joe Biden a preluat mandatul:...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
O nouă taxă auto, în 2021? Noul ministru al Mediului vine cu explicații
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului despre Sebi, băiatul de 7 ani, dat dispărut de două săptămâni
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
×
Inchide