Senatul a returnat DNA solicitarea privindu-l pe Ion Ariton, pentru ca documentele să fie numerotate

Redactor:
Eliana Radulescu
Senatul a returnat DNA solicitarea privindu-l pe Ion Ariton, pentru ca documentele să fie numerotate
Senatul a primit luni de la DNA solicitarea privind începerea urăririi penale a fostului ministrul Ion Ariton, suspectat de fapte de corupție, însă, a retrimis DNA dosarele transmise, pentru că documentele nu erau numerotate.

Anunțul a fost făcut, luni, de președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

„Au fost aduse dosarele referitoare la ministrul Ion Ariton pentru începerea urmăririi penale, însă, serviciile Parlamentului au solicitat, ca și în cazurile precedente, ca aceste dosare să fie însoțite de un borderou de piese incluse în dosar, așa încât să nu existe riscul dispariției unor piese importante. Vă pot confirma (că dosarele au fost transmise n.r.), dar ele nu au fost trimise la Biroul Permanent și după aceea Comisiei juridice pentru că nu au fost în regulă”, a spus președintele Senatului

„Le-am retrimis la procuratură pentru a face o operațiune care e simplă și care să nu ne creeze probleme ulterior”, a adăugat Tăriceanu.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, și senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, în dosarul „Gala Bute”, în care sunt suspectați de fapte de corupție.

Ariton este suspectat de participație improprie la abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

„În calitatea sa de ministru al Economiei, Ariton Ion i-ar fi determinat pe reprezentanții a 10 companii de stat aflate în subordinea sa (Hidroelectrica SA, Transelectrica SA, Nuclearelectrica SA, SNTGN Transgaz SA, Complexul Energetic Turceni SA, Complexul Energetic Rovinari SA, SNGN Romgaz SA, Oil Terminal SA, IAR Ghimbav SA și Societatea Națională a Apelor Minerale SA) să sponsorizeze, cu suma totală de 1.742.830 lei, organizarea galei internaționale de box profesionist organizată la București la data de 09.07.2011, în cadrul căreia a evoluat sportivul Lucian Bute”, a precizat DNA.

 

Tags:
Inchide