Senatul va avea două noi comisii permanente, pentru transporturi și energie și pentru mediu

Redactor:
Eliana Radulescu
Senatul va avea două noi comisii permanente, pentru transporturi și energie și pentru mediu
Senatul va avea două noi comisii permanente de specialitate - Comisia pentru transporturi și energie și Comisia pentru mediu -, a anunțat, marți dimineață, vicepreședintele acestei Camere Cristian Dumitrescu (PSD).

Senatul va avea două noi comisii permanente de specialitate – Comisia pentru transporturi și energie și Comisia pentru mediu -, a anunțat, marți dimineață, vicepreședintele acestei Camere Cristian Dumitrescu (PSD).

Cristian Dumitrescu a precizat că modificarea a fost determinată de faptul că astfel de comisii, pentru transporturi și energie și pentru mediu, au fost înființate, la începutul sesiunii, în Camera Deputaților, iar la Senat nu existau comisii similare.

„Există ministere care au aceste denumiri, există ministru delegat pentru energie și s-a impus această necesitate de a ne modifica și noi structura. Procedurile de urmat sunt foarte simple: decizia Biroului Permanent se pune în aplicare, liderii de grup, la începutul săptămânii viitoare, negociază structura și conducerea acestor două comisii, urmând ca Biroul Permanent de luni să stabilească lucrurile pentru a fi puse pe ordinea de zi și a fi aprobate de plen, prin vot”, a spus vicepreședintele Senatului.

Pe de altă parte, acesta a afirmat că va trebui modificat, în consecință, și Regulamentul Senatului, prin adăugarea celor două comisii în lista celor care funcționează deja în Senat.

Prin înființarea acestor comisii permanente, numărul comisiilor de specialitate din Senat va ajunge la 20.

Inchide