• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Șerban Nicolae îl atacă pe Klaus Iohannis, după ce președintele a criticat modificarea CODULUI PENAL. Aruncă acuzații JENANTE. E evidentă DUPLICITATEA SA

Șerban Nicolae îl atacă pe Klaus Iohannis, după ce președintele a criticat modificarea CODULUI PENAL. Aruncă acuzații JENANTE. E evidentă DUPLICITATEA SA
Șerban Nicolae îl critică dur pe Klaus Iohannis, după ce PSD a modificat Codul Penal.

„Aruncă niște acuzații destul de jenante pentru un om care nu respect deciziile CCR și pentru o persoană care instigă practice la neresectarea legii, e foarte puțin probabil să fie luat în serios. Din moment ce nu l-au deranjat modificările prin OUG a Codului de procedură penală, aașa cum nu l-a deranjat acea ignorare a deciziei din 2016 privitoare la abuzul în serviciu. Probabil că va tergiversa intrarare în vigoare a acestor legi. Este cât se poate de evidentă ipocrizia, duplicitatea domnului Iohannis. A atacat absolut aberant toate măsurile legislative prevăzute în programul de guvernare. De aceea este absolut inacceptabilă o asemenea critică și opinia publică nu mai poate să îl ia în serios pe acest om. La noi a provocat o criză de râs și cea mai bună soluție e ignorarea”, a afirmat senatorul PSD, Șerban Nicolae, într-o emisiune difuzată de Antena 3.

Întrebat despre consecințele refuzului președintelui de a respecta decizia Curții Constituționale și a semna decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA, Nicolae a răspuns: „Eu cred că domnul Iohannis se va trezi și va pune în acord decizia CCR. Orice încălcare a Constituției este o faptă gravă și cred că acesta e deznodământul. (…) Cred că își dorește un rol de victimă.”

Președintele Klaus Iohannis a criticat modificările aduse Codului Penal în Parlament și a anunțat că va contesta Codul Penal la Curtea Constituțională.

„Despre conținutul Codului penal modificat voi avea o prezentare mai lungă atunci când voi contesta la CCR acest act normativ. De asemenea, este bine de știut că și Codul de procedură penală este în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările care s-au făcut sunt în bună măsură, fie inutile, fie chiar toxice sau dăunătoare și am de gând să folosesc toate instrumentele constituționale pentru a contesta Codul penal și de procedură penală”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că „este pur și simplu inadmisibil” cum a tranformat PSD procedurile parlamentare.

„Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității. Este profund dăunătoare democrației. În primul rând, parlamentul trebuie să-și dea atenția cuvenită. PSD a trecut în timp record Codul penal prin Parlament, un simulacru de dezbatere în Camera Deputaților și acest lucru e profund dăunător. PSD a reușit în scrut timp să distrugă demnitatea actului de legiferare”, a mai spus președintele Iohannis.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul care aduce modificări la Codul penal, cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abțineri, în calitate de for decizional.

Inchide