Sesizarea ANI în cazul Roșca Stănescu, retrimisă de către Senat la ANI

Redactor:
Eliana Radulescu
Sesizarea ANI în cazul Roșca Stănescu, retrimisă de către Senat la ANI
Conducerea Senatului a retransmis ANI, luni, adresa prin care Agenția informa că senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu este în stare de incompatibilitate, vicepreședintele Cristian Dumitrescu explicând că decizia a fost luată deoarece a documentul a fost înaintat Senatului "fără adresabilitate".

Conducerea Senatului a retransmis ANI, luni, adresa prin care Agenția informa că senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu este în stare de incompatibilitate, vicepreședintele Cristian Dumitrescu explicând că decizia a fost luată deoarece a documentul a fost înaintat Senatului „fără adresabilitate”.

Vicepreședintele social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu, a declarat, luni, că Biroul Permanent a analizat sesizarea primită din partea Agenției Naționale pentru Integritate (ANI) cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu, luând decizia de a retrimite documentul către Agenție întrucât nu au fost respectate procedurile legale.

Dumitrescu a precizat că sesizarea ANI ar fi trebuit să fie transmisă ori președintelui Senatului ori secretarului general al instituției pentru ca Biroul Permanent să o poată lua în discuție și, eventual, să o transmită către Comisia juridică pentru un punct de vedere.

„Am primit o scrisoare a ANI care transmite raportul de evaluare privind existența stării de incompatibilitate în care s-ar fi aflat senatorul Roșca Stănescu, pentru informare și luarea de măsuri care se impun. Documentul a fost înaintat Senatului fără adresabilitate – Biroului Permanent, Secretariatului General, președintelui Senatului. S-a adresat unui inspector de integritate, ori pentru ca să se sesizeze o Comisiei trebuie să fie sesizat președintele sau secretarul general, care să înainteze documentul Biroului Permanent. Aceasta este procedura. Să vedem acum ce va răspunde Agenția”, a spus Dumitrescu.

În sesizarea transmisă Senatului și înregistrată la Biroul Permanent în data de 18 octombrie se menționează doar că este adresată „Senatului României”.

În documentul semnat de inspectorul de integritate Margareta Georgeta Mihăilă se menționează că aceasta a transmis Senatului Raportul de evaluare 45750/G/II/15.102013 privind existența stării de incompatibilitate în care s-a aflat senatorul Sorin Roșca Stănescu, „pentru informare și luarea măsurilor legale care se impun (…), după rămânerea definitivă a acestuia”.

ANI informa săptămâna trecută că a constatat că senatorul Sorin Roșca Stănescu a fost în incompatibilitate până în martie, întrucât a fost și administratorul unei firme, instituția sesizând totodată Parchetul pentru că acesta nu a trecut în declarația de avere depozitele copiilor săi minori, la bănci din România și Elveția.

Agenția Națională de Integritate arăta, marți, într-un comunicat de presă, că Sorin Roșca Stănescu s-a aflat în stare de incompatibilitate de la preluarea mandatului în Parlament, în 19 decembrie 2012, până în 16 aprilie 2013, întrucât a deținut, simultan, calitatea de senator și funcția de administrator în cadrul SC Aero Marina Club SRL.

Tags:
×

Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă https://bit.ly/2CxtaUg

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide