Sfatul lui Ponta pentru primarul Vanghelie: Să se ocupe de integrarea romilor, de Ferentari, și nu de maghiarii din Sectorul 5

Sfatul lui Ponta pentru primarul Vanghelie: Să se ocupe de integrarea romilor, de Ferentari, și nu de maghiarii din Sectorul 5
Președintele PSD Victor Ponta a fost întrebat, luni, ce părare are despre propunerea lui Marian Vanghelie de a organiza un miting de susținere a elevei din Covasna, el întrebând jurnaliștii dacă Vanghelie are o problemă cu maghiarii în Sectorul 5 și solicitându-i să se ocupe de integrarea romilor.
Publicat: 25/03/2013, 14:29
Actualizat: 25/06/2013, 14:27

„Au o problemă cu maghiarii în Sectorul 5? În Sectorul 5 au o problemă cu integrarea romilor și cu Ferentariul și domnul Vanghelie, cu sprijinul meu, să se ocupe de integrarea romilor. De maghiari ne ocupăm cu alții”, a spus Ponta.

El a spus că problema romilor ne afectează pe toți, având în vedere că românii nu sunt capabili să aibă programe eficiente de integrare a reprezentanților acestei minorități.

„Repet, imediat după ce rezolvăm problemele cu maghiarii din Sectorul 5, la modul foarte serios trebuie ca, alături de Guvern, alături de agenții, alături de toată lumea, de ambasade străine care vor să ajute, să ne ocupăm de integrarea romilor, pentru că problema romilor ne afectează pe toți prin faptul că nu suntem capabili să avem programe eficiente de reintegrare a lor”, a adăugat Ponta.

Liderul PSD a spus, totodată, că și șeful statului, Traian Băsescu, ar trebui să ajute în această problemă a integrării romilor, și nu să trimită scrisori.

„Iar dacă domnul președinte vrea să intrăm în Schengen, ar trebui să ne ajute cu chestia asta, nu să ne trimită scrisori. Să meargă cu mine la domnul Vanghelie, să ne ocupăm de Ferentari, că domnul Vanghelie se ocupă de unguri acuma. Să ne ocupăm noi”, a spus Ponta.

Președintele PSD Sector 5, Marian Vanghelie, a propus, vineri, după ce a fost ales în această calitate de către Conferința organizației, ca săptămâna viitoare să convoace în București un miting de susținere al elevei din Covasna.

„Vă propun ca săptămâna viitoare să mă ocup eu împreună de conducerea la nivelul Capitalei să facem un miting de solidaritate cu eleva de la Covasna, cu elevii din Harghita și din Covasna, să le arătăm că Bucureștiul e alături de ei și că Bucureștiul îi iubește”, a spus Vanghelie, în discursul susținut la Romexpo, în fața participanților la Conferința de alegeri a PSD Sector 5.

Potrivit presei, în 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, câțiva elevi români din clasa a IX-a au mers la școală cu accesorii în culorile tricolorului românesc, iar una dintre eleve, care purta o bentiță tricoloră și a cărei fotografie a fost postată pe o rețea de socializare, susținea că ar fi primit amenințări.

Șeful ISJ Covasna, Keresztely Irma, declara, miercuri, că eleva de clasa a IX-a de la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din orașul Covasna, care a mers la școală cu o bentiță în culorile tricolorului românesc și-a repetat gestul în cursul zilei de miercuri. Ea aprecia gestul tinerei drept un „incident copilăresc” și „un teribilism”.

De asemenea, Poliția Covasna a deschis dosar penal cu autor necunoscut în cazul elevei amenințate pe o rețea de socializare după ce a purtat o bentiță cu tricolorul românesc la școală, fiind luate măsuri de prevenire a violenței în zona liceului.

Totodată, Ministerul Educației a anunțat că va face verificări la Liceul „Korosi Csoma Sandor”.

În mai multe orașe, precum Ploiești, Craiova, Alba Iulia, Cluj-Napoca, au avut loc vineri mitinguri de solidaritate cu eleva din Covasna.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi:...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Pericolul din micii de 1 Mai! ANPC trage un semnal de alamă: „Aveți grijă la...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică