Și primarul Iașului spune că știa de „listă” din 2012. Când estimează Nichita că a început „jihadul”: Am fost vânați

Și primarul Iașului spune că știa de „listă din 2012. Când estimează Nichita că a început „jihadul: Am fost vânați
Publicat: 15/03/2018, 14:42

Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașului, a declarat joi corespondentului MEDIAFAX, faptul că a existat o listă cu 15 lideri politici care au fost „vânați” de către serviciile secrete și DNA, cu scopul de a fi eliminați din viața publică, deoarece „deranjau”.

„Au existat vreo șapte persoane care voiau să îmi facă dosare penale. Voiau să îmi facă dosare penale la infinit! Nu știu dacă a fost vorba despre colegi de-ai mei. Este vorba despre un sistem creat de pe timpul lui Traian Băsescu și care, după aceea, a funcționat la fel de agresiv, poate mai agresiv decât pe timpul lui Traian Băsescu. A fost vorba despre o epurare politică, pentru că anumiți oameni ce aveau niște funcții deranjau, probabil, și pe cei care conduceau partidele lor, dar și pe ceilalți care sunt în sistem și doreau să schimbe anumite lucruri”, a declarat Gheorghe Nichita.

Nichita spune că Marian Vanghelie i-a comunicat și lui lista celor 15 lideri care ar fi trebuit arestați, dar în anul 2012.

„În 2012, Marian Vanghelie mi-a spus că anumiți lideri politici urmează a fi «epurați», printre ei fiind domnul Mazăre, Olguța Vasilescu, despre Bunea Stancu, despre mai mulți, inclusiv despre mine. Atunci am luat-o cu titlu de invenție. Mi-am zis că vrea Marian Vanghelie să se dea important! Când am văzut ce mi s-a întâmplat și că în dosarele mele sunt documente care arată foarte clar că ești țintă și că erai vânat! Când ești urmărit pe siguranță națională, înseamnă că ești un pericol major, nu?! Actele sunt la dosare, arătând că eram urmărit în toate ipostazele de zi cu zi, și cea de familist, și cea de prieten, și cea de om politic, și de primar. Oriunde mergeam, eu eram urmărit!”, a adăugat fostul edil-șef al Iașului.

Acesta a mai menționat că „sistemul de epurare politică” a fost creat în timp și că unii au vrut să îl controleze.

„Din 24 decembrie 2013, eu am fost urmărit pe baza unui mandat de siguranță națională. De ce?! Atunci, cei ce conduceau SRI erau George Maior și Coldea, nu?! Cui am făcut rău?! Ce aveam eu?! Cândva, voi afla și eu, poate… În momentul în care m-a încătușat doamna procuror de la DNA București și nu mă întreba de Victor Ponta direct, puteam să am o anumită rezervă, nu?! Dar m-a întrebat de Ponta, să-l dau pe Ponta «în gât»! M-a întrebat de mai multă lume din PSD, de Liviu Dragnea, de Olguța Vasilescu etc. Apoi, mi s-a spus foarte clar să dau un ministru «greu», că noi suntem DNA central!”, a mai relatat Nichita.

Acesta a mai precizat că, în acele moment, era din arest chemat la DNA și că trebuie să înțeleagă toată lumea ce simte un om care este arestat, deși este nevinovat.

„Mi se spunea să recunosc și, după ce recunosc, să dau denunțul și… discutăm! Întrebați-o pe Koveși dacă trăim într-un stat democratic și de drept, în care apărăm libertățile oamenilor. Probabil că ea vă va spune că da! Or, ea, acum, dacă ar putea, ar băga multă lume la pușcărie, din păcate! Am văzut-o atunci pe Koveși pe holurile DNA, eram cu cătușele la mână, mă duceau la audieri, m-am uitat după ea, s-a uitat la mine, s-a oprit, s-a uitat lung la mine, că ne știam, am salutat-o, ea a întors capul și a plecat, probabil cu o satisfacție. Koveși fusese invitată la Primăria Iași ca invitată la Sărbătorile Iașului, alături de domnul Cătălin Predoiu, când ea era procuror general… Sunt fapte probate și veți vedea când vor povesti și alți oameni ce au pățit și ce li s-a întâmplat!”, a spus fostul primar al Iașului.

El a adăugat că Parlamentul ar trebui să fie conștient de teroarea care există în România astăzi, la fel ca românii care ies periodic pe străzi și protestează, luând apărarea DNA și a serviciilor secrete.

„Cei care sunt cu #rezist trebuie să se gândească la teroarea existentă azi în România și să nu mai susțină interesele multinaționalelor, să se gândească de ce au primit burse prin Soroș! Țara asta este și a lor, au și ei copii și că vor să trăiască într-un stat democratic, nu într-o «colonie»! Să se gândească la faptul că anumite instituții ale statului nu au voie să aibă puterea absolută, precum SRI, SIE sau DNA. Ele trebuie controlate prin Parlament, iar președintele României ar trebui să fie în primul rând un bun patriot și un bun român, nu doar să se apere pe el și dosarele pe care le are! Mă refer la doi președinți: cel care a creat sistemul și cel care îl moștenește astăzi”, a mai declarat fostul lider din cadrul PSD.

Acesta a mai spus că el crede în Dumnezeu și că, în timp, toate lucrurile vor ieși la iveală, deși sunt unele destine distruse de către „sistem”.

„În afară de Marian Vanghelie, cea care a ieșit la televiziunea națională și a vorbit despre această listă acum aproape doi ani a fost doamna Mungiu-Pippidi, care a spus că ONG-urile au făcut o trecere în revistă a liderilor politici indezirabili din România, listă care, mai apoi, a fost practic material de lucru pentru SRI și DNA. În acele simpozioane pe care le organizau ei, au explicat că «trebuie să purificăm societatea românească» și că trebuie «să scoatem aceste persoane indezirabile din administrația publică locală și din partide». «Jihadul» a început în 2013, când a fost făcut un program de către americani și SRI, dar și alții, erau mulți implicați în chestiunea asta! Au început cu lista și au început să ne caute. E simplu: urmărești omul toată ziua, până găsești ceva, vezi care sunt prietenii omului, ce slăbiciuni are, cum poți să îi bagi prietenii ca denunțători… Așa proceda și Stalin, așa făceau și comuniștii în anii ’50!”, a încheiat Gheorghe Nichita.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații