Social-democrații se reunesc, miercuri, în Comitetul Executiv al PSD

Redactor:
Ana Petrescu
Social-democrații se reunesc, miercuri, în Comitetul Executiv al PSD
Comitetul Executiv al PSD va avea ședință, miercuri la Parlament, începând cu ora 12.00. Printre temele de discuție ale social-democraților ar putea fi remanierea guvernamentală, cât și calea de acțiune cu privire la Tudorel Toader, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Remanierea guvernamentală va fi o temă în CEx al PSD, în condițiile în care Rovana Plumb deschide lista candidaților PSD la europarlamentare, ea fiind ministrul al Fondurilor Europene, au precizat sursele citate. De asemenea, un alt membru al Cabinetului Dăncilă care este și candidat la alegerile pentru PE este mininistrul pentru românii de pretutindeni Natalia Intotero.

De asemenea, sursele menționate au adăugat că vor fi discuții și despre nemulțumirile social-democraților cu privire la ministrul Justiției Tudorel Toader. Premierul Viorica Dăncilă va participa la ședința CEx, au mai precizat sursele citate.

Întrebat, marți la Parlament, dacă se așteaptă să fie remaniat sau dacă își va da demisia, în cazul în care PSD va decide să îi retragă sprijinul politic, Tudorel Toader a răspuns: „Mâine (miercuri – n.r.) voi fi ministru. Voi fi ministru, am spus-o de o mie de ori dar nu vreți să rețineți, până în momentul în care în Monitorul Oficial apare decizia. Până atunci voi fi”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că l-a respectat foarte mult pe Tudorel Toader, însă a precizat că ministrul Justiției a greșit foarte mult și că el, personal, „are o supărare foarte mare” din această cauză. El a adăugat că premierul Viorica Dăncilă trebuie să decidă dacă ministrul mai are susținere în Guvern. Liderul social-democrat a mai precizat că probabil remanierea ministrului Justiției va fi discutată în următoarea ședință a CEx al PSD, însă acesta nu va fi subiectul principal.

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiției, Viorica Dăncilă a declarat, pe 8 aprilie, că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraților evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

Despre moțiunea simplă a Opoziției la adresa lui Tudorel Toader care a fost amânat în trei rânduri până acum, Călin Popescu Tăriceanu a spus, marți, că cel mai probabil aceasta va fi dezbătută și votată în plenul de miercuri al Senatului.

„Mâine (miercuri – n.r.) cel mai probabil va fi moțiunea simplă depusă de Opoziție pe justiție. Eu am spus că nu pot să votez să fac parte din această acțiune. Eu cred că ar fi un cadou prea frumos pentru Opoziție”, a declarat Tăriceanu, la TVR 1.

Comisia pentru legile justiției a adoptat, marți, raport favorabil pe proiectului de modificarea a Codului penal, în urma deciziei CCR. La discuțiile forului legislativ a participat și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

La începutul ședinței Comisiei, Florin Iordache a spus că el personal nu l-a invitat pe ministrul Justiției Tudorel Toader, fiind o greșeală a staff-ului tehnic. El a adăugat că e regretabil că Guvernul nu a reușit să transpună decizia CCR în codurile penale.

 

Inchide