Soluția lui Florin Roman pentru criza politică: Portofoliul Sănătății, la PNL / „Nelu Tătaru a gestionat extraordinar de bine”

Redactor:
Mihai Georgescu
Soluția lui Florin Roman pentru criza politică: Portofoliul Sănătății, la PNL / „Nelu Tătaru a gestionat extraordinar de bine”
Soluția lui Florin Roman pentru criza politică: Portofoliul Sănătății, la PNL / „Nelu Tătaru a gestionat extraordinar de bine” / Mediafax FOTO / Alexandru Dobre

Deputatul liberal Florin Roman spune că liberalii îl susțin necondiționat pe Florin Cîțu și că nu se pune problema renunțării la actualul premier, așa cum dorește USR PLUS. Totodată, Roman a invocat și o soluție pentru criza politică: revenirea portofoliului Sănătății la PNL și implicit a lui Nelu Tătaru la conducerea Ministerului Sănătății. Recent, Tătaru a declarat, la GÂNDUL LIVE, că ar reveni la conducerea ministerului, dacă ar fi solicitat.

Roman spune că „o cale de mijloc” pentru rezolvarea crizei din coaliția de guvernământ, generată în opinia sa de Vlad Voiculescu, ar fi ca Ministerul Sănătății să fie transferat la PNL.

„PNL-ul are o singură variantă, varianta este aceea de a merge înainte în această coaliţie. Este dreptul colegilor de la USR PLUS să desemneze un nou ministru al Sănătăţii, eu sunt convins că au foarte mulţi oameni pregătiţi pentru a ocupa acest portofoliu. Suntem încă, din păcate, în plină pandemie, suntem într-o perioadă în care se pune problema boicotării unor şedinţe de Guvern, în care se emit acte normative în lupta contra COVID şi eu cred că responsabilitatea trebuie să fie cuvântul de ordine.

Nu cred că orgoliile astea exacerbate, să blocăm o ţară pentru un om, sunt bune pentru ambele partide şi pentru întreaga coaliţie de dreapta, în această perioadă. Cel care a generat toate lucrurile astea este ministrul Voiculescu. Nu liberalii sau nu Florin Cîţu au dat drumul la ordine care afectează viaţa a milioane de români, fără să informeze premierul sau Guvernul României”, a spus Florin Roman la RFI, preluat de Adevărul.ro.

Roman: „Îl susținem 100% pe Cîțu”

Deputatul a subliniat că PNL nu este de acord cu varianta propusă de USR PLUS, de a continua coaliția fără Florin Cîțu premier.

„O chestiune de genul ăsta nici nu poate fi pusă în discuţie (…). Noi îl susţinem 100% pe premierul Florin Cîţu, avem mare încredere în el, este un om tânăr, este un om competent, din punctul nostru de vedere, vine cu o foarte mare experienţă în echipa guvernamentală, a fost ministru de Finanţe. Deci nu cred că e vremea în care să aruncăm România dintr-o criză guvernamentală într-o criză politică şi parlamentară, care să se suprapună peste o criză sanitară”, a afirmat Roman.

Nelu Tătaru, „calea de mijloc” văzută de deputatul PNL

„Eu cred că ar putea fi făcută o discuţie, dar foarte serioasă. Eu nu am ascuns niciodată că sunt un susţinător al fostului ministru Nelu Tătaru, care a gestionat extraordinar de bine, având în vedere condiţiile dificile de anul trecut, când nu aveam materiale, nu aveam echipamente, nu aveam mai nimic, toată populaţia era panicată. Eu cred că nu avem timp de experimente.

Înţeleg că acum sunt discuţii şi între colegii de la USR şi PLUS, pentru că mandatul de ministru prin domnul Voiculescu revenea PLUS, l-ar vrea colegii de la USR. Poate ar fi o cale de mijloc în această criză să fie transferat acest portofoliu către PNL şi nu doar către PNL, ci către un ministru care a dovedit deja că ştie ce are de făcut într-o situaţie de criză sanitară”, a arătat deputatul PNL.

Roman a exclus un eventual guvern minoritar PNL-UDMR, cu sprijin parlamentar de la PSD.

Nelu Tătaru nu exclude revenirea la Ministerul Sănătății

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, recent, la Gândul Live, că spitalele românești nu mai rezistă, din cauza faptului că în ultimii 30 de ani nu s-a investit aproape deloc în zona sanitară. Demnitarul a mai spus că ar lua în calcul o revenire la Minister, dacă i s-ar propune.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Imaginile momentului în fotbalul românesc: Gino Iorgulescu, Cosmin Olăroiu și Mirel Rădoi s-au distrat ca...
Mașina anului 2021. Modelul electric cu care Volkswagen a câștiga marele premiu
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Prima țară din Europa care se ridică împotriva WhatsApp: e pregătită să dea Facebook în...
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
×
Inchide