Sorin Grindeanu, după carantinarea a 13 localități din Timiș: ”Haos total, amatorism, inconștiență. Bâjbâieli penibile ale PNL în gestionarea pandemiei”

Sorin Grindeanu, după carantinarea a 13 localități din Timiș: ”Haos total, amatorism, inconștiență. Bâjbâieli penibile ale PNL în gestionarea pandemiei”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu
Publicat: 05/11/2020, 14:16
Actualizat: 05/11/2020, 14:17

13 localități din județul Timiș au fost carantinate – din cauza infecțiilor cu noul coronavirus -, decizia fiind luată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Sorin Grindeanu consideră că măsura a fost luată, totuși, ”peste Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș”, fiind vorba despre absurditate fără precedent.

Prim-vicepreședintele PSD notează, pe pagina sa de socializare, că ne aflăm în fața unui alt exemplu care scoate în evidență faptul că PNL nu poate gestiona pandemia de coronavirus, precizând că totul se reduce la ”haos total, amatorism” și ”inconștiență” într-o perioadă critică din punct de vedere medical.

”Haos total, amatorism, inconștiență. Bâjbâieli penibile ale PNL în gestionarea pandemiei. Cum să-ți bați joc de zeci de mii de oameni? Simplu, prin măsuri luate prost și prin crearea unui haos care să genereze panică. Pe scurt, situația arată cam așa: Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis peste Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș să carantineze 13 localități din Timiș, printr-o măsură de un absurd fără precedent, ca mod de lucru. În plus, fără stabilirea documentelor necesare pentru circulație și a sancțiunilor pe care le riscă populația în caz de încălcare a restricțiilor”, scrie Sorin Grindeanu în mediul online.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, decizia de carantinare a 13 localități din Timiș a fost luată cu o oră și cincisprezece minute înainte ”de momentul efectiv al instituirii” carantinei, iar pentru ca totul să fie cât mai ciudat a existat un mesaj transmis presei prin intermediul Whatsapp.

”Este halucinant să declari carantinarea unei zone cu o oră și cincisprezece minute înainte de momentul efectiv al instituirii, printr-un mesaj transmis presei pe whatsapp. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a transmis la București hotărârea de a institui carantină în 13 localități din Timiș, începând cu 5/6 noiembrie ora 24.00. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a răspuns cu o altă hotărâre prin care a decis instituirea carantinei din 5 noiembrie de la ora 5.00 dimineața. Cert este că la 3.45 a primit și presa informarea de la Prefectură”, precizează Grindeanu.

Penibilul absolut s-a produs la ora 5.00 când prefectul județului, doamna Liliana Oneț a ”descins” la Moșnița “să taie panglica” la inaugurarea carantinei. Era mult mai utilă dacă se preocupa să clarifice problema documentelor și a sancțiunilor, necunoscute încă.

Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu: ”Există câteva dileme pe care autoritățile ar fi trebuit să le clarifice cu celeritate”

Firește, mai scrie Grindeanu pe Facebook, toate măsurile prin care populația poate fi protejată de asediul neîncetat al noului coronavirus sunt binevenite și nimeni nu poate contesta asta.

Însă dacă aceste măsuri nu sunt însoțite și de ”informații clare”, atunci totul se poate transforma în haos, iar oamenii vor fi, pur și simplu, bulversați.

”În cazul localităților periurbane (n.red. – situate în jurul unui oraș), există câteva dileme pe care autoritățile ar fi trebuit să le clarifice cu celeritate, pentru a fi de ajutor cetățenilor. Majoritatea întrebărilor se leagă de: instituirea carantinei în localități în care 90% dintre cetățeni ies ca să meargă la lucru în Timișoara, dacă sunt puse autoritățile pe dat amenzi ca să strângă bani la bugetul făcut praf de ministrul Cîțu sau cum ne vor scăpa guvernanții și reprezentanții lor de pandemie când nu știu să stabilească niște reguli simple nici în sănătate, nici în învățământ”, notează Sorin Grindeanu.

Măsurile de protecție a populației sunt binevenite, asta e cert, dar trebuie însoțite de informații clare pentru a nu crea haos și pentru a nu bulversa lumea, destul de stresată din cauza pandemiei.

Sorin Grindeanu

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Sancțiuni dure pentru angajatorii români. Legea s-a schimbat, se dau amenzi grase
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu