Stadiul negocierilor PSD-PPDD. Ce spune Victor Ponta despre cererea lui Dan Diaconescu de prelua Ministerul Transporturilor

Stadiul negocierilor PSD-PPDD. Ce spune Victor Ponta despre cererea lui Dan Diaconescu de prelua Ministerul Transporturilor
Publicat: 06/06/2014, 13:23
Actualizat: 30/07/2014, 22:55

Două două runde de negocieri între PSD și PPDD, premierul Victor Ponta a precizat că nu s-a ajuns încă la nicio decizie finală, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să se încheie un protocol.

Referitor la declarația lui Dan Diaconescu, potrivit căreia și-ar dori Ministerul Transporturilor sau postul de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, premierul a spus, ironic, că nu poate să-i dea lui DD tot ce-și dorește.

„Dacă-i dăm lui DD tot ce-și dorește… Nu putem, dar lăsați-l, el o să fie președintele României. A fost și deputat de Gorj, și de Satu Mare, n-ați văzut? Vom mai avea o rundă de negocieri săptămâna viitoare. Dacă vor primi un minister, ei decid cine va fi ministru”, a glumit premierul.

Întrebat cum se mai înțelege cu liderul PPDD, în condițiile în care între cei doi au trenat mai multe scandaluri în campaniile electorale, dar și în privatizarea Oltchim, Victor Ponta a spus că nu vorbește cu Dan Diaconescu. „Mă înțeleg perfect cu el, pentru că nu vorbim”, a precizat premierul.

Partidul lui Dan Diaconescu ar putea intra la guvernare, premierul Victor Ponta precizând, miercuri, că nu exclude varianta în care PPDD să primească un portofoliu în Guvern. Anunțul primului-ministru a venit după o nouă serie de negocieri între liderii PPDD și PSD, la care a participat și el, alături de vicepremierul Liviu Dragnea, președintele PPDD, Simona Man, și secretarul general, Liviu Neagu.

Întrebat dacă partidul condus de Dan Diaconescu ar putea avea și miniștri sau secretari de stat în guvern, Victor Ponta a spus că acest lucru este posibil.

„Nu exclud această variantă, dar nu a fost nicio decizie luată astăzi”, a răspuns premierul.

Negocierile dintre PPDD și PSD au loc în contextul în care liberalii au anunțat că vor face majorități în teritoriu altărui de PDL, situație în care social-democrații vor fi obligați să caute susținere la alte partide. „Vom face majorități în toate județele în care putem. Unde nu putem, suntem în opoziție”, a mai spus Ponta, la Parlament.

Întrebat dacă programul de guvernare se va schimba în condițiile intrării PPDD în tabăra puterii, premierul a spus că nu s-a luat în calcul acest lucru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase