Strategia pe termen lung a coaliției / Lucian Romașcanu: Marcel Ciolacu, cel mai bine plasat candidat la alegerile PREZIDENȚIALE

Publicat: 25/06/2024, 15:02

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat că Marcel Ciolacu este cel mai bine plasat candidat pentru alegerile prezidențiale. Romașcanu a explicat că se analizează posibilitatea unui candidat comun PSD-PNL, dar a avertizat că, în cazul în care liberalii refuză această variantă, atunci nici la alegerile parlamentare nu se va merge pe listă comună.

Marcel Ciolacu în acest moment este cel mai bine plasat și are și poziția de președinte al partidului, ceea ce vine cu anumite obligații de această natură. Tot timpul este tot timpul până acum. S-a schimbat favorabilitatea, s-a schimbat gradul de performanță guvernamentală, românii au înțeles care sunt realizările PSD când este la guvernare, a declarat Romașcanu.

El a precizat că oricine din partea PSD poate fi un prezidențiabil foarte bun, dar că Marcel Ciolacu este cel mai bine plasat și va ajunge în turul doi fără mari probleme.

Romașcanu a anunțat că, imediat după ziua de vineri, după clarificarea situației în coaliție, se va discuta despre organizarea Congresului PSD.

În cazul în care nu se va ajunge la un acord pentru un candidat comun la alegerile prezidențiale, Romașcanu a menționat că este puțin probabil să existe o listă comună și la alegerile parlamentare.

„Este puțin probabil să mai avem o listă comună la alegerile parlamentare, dacă nu avem un candidat comun la prezidențiale. Dacă ar fi candidați separați din partea PSD și PNL la prezidențiale, putem vorbi ulterior de formarea acelui guvern de care vorbeați, al coaliției de acum. Adică putem să mai vorbim de negocieri pentru parlamentare. Este puțin probabil să mai existe o listă comună la alegerile parlamentare, dacă nu avem și candidați comuni la prezidențiale, iar Partidul Social Democrat va intra de pe primul loc în turul doi fără niciun fel de emoție. Și eu sunt convins că va câștiga și prezidențialele. Guvernarea, din punctul nostru de vedere, partidele care pot să o asigure într-o direcție stabilă și corectă rămân în continuare PSD și PNL. Nu s-a închis nicio discuție privind un tandem președinte-premier. Dacă ieșeam astăzi să vă anunț că Marcel Ciolacu este candidatul comun al PSD-PNL la prezidențiale, atunci, prin deducție logică, Nicolae Ciucă era candidatul pentru funcția de prim-ministru,” a spus Romașcanu.

CITEȘTE ȘI:

PSD pune în brațele ministrului LIBERAL Predoiu decizia privind data prezidențialelor / Romașcanu: Are pe masă două hotărâri de guvern

Noutatea ABSOLUTĂ a viitorului COD ELECTORAL: votul electronic / Toni Greblă: Până la finalul anului 2025 să fie adoptată noua legislație electorală

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Ce îl LEAGĂ pe presupusul ucigaș al doctoriței din Brăila de victima sa. E ireal...
Cu ce probleme MARI a rămas Andreea Bălan după stopul cardiac suferit la naștere. „Sângele...
Admitere Medicină 2024. Reacţia în lacrimi a unei tinere la ieşirea din sala de examen
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Se scurtează vacanța de vară a copiilor! S-a anunțat structura anului școlar 2024-2025
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să...
Descoperire INCREDIBILĂ pe Lună, într-o peșteră adâncă de 100 de metri
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie...
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Detaliile "ascunse" în cazul morții lui Andrei Versace. Imaginile arată că a avut un sfârșit...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
Donald Trump a primit „un bilet frumos” de la Xi Jinping după tentativa de asasinat