Sunt la fel de nocivi, lacomi și urâți la suflet ca și Dragnea. Traian Băsescu, despre motivele pentru care „puciștii” vor fi învinși

Redactor:
Ana Petrescu
Sunt la fel de nocivi, lacomi și urâți la suflet ca și Dragnea. Traian Băsescu, despre motivele pentru care „puciștii” vor fi învinși
Traian Băsescu prevede că Liviu Dragnea îi va înfrânge pe "puciști" în ședința CEx al PSD. Vezi motivele din cauza cărora vor eșua și cadoul nesperat făcut Opoziției

Traian Băsescu este convins că Liviu Dragnea va rămâne în funcția de președinte PSD și după ședința Comitetului Executiv Național de vineri, un prim semnal fiind insistența cu care „puciștii” își declamă atașamentul fașă de partid.

„Soartă ingrată de pucist. Deja înfrânți, puciștii, în frunte cu Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu, își strigă onestitatea, buna credință și atașamentul față de PSD în fața oricui este dispus să-i asculte, după ce și-au băgat propriul partid în corzi, în încercarea ratată de a prelua partidul. Ce-i drept, Dragnea a ajuns atât de nociv pentru România și atât de vulnerabil pentru PSD, încât înainte de sfârșitul anului, va trebui să părăsească și funcția de președinte al Camerei Deputaților, dar și pe cea de președinte PSD”, scrie Băsescu pe Facebook.

Fostul șef al statului apreciază că varianta cu Viorica Dăncilă președinte interimar al PSD a fost doar o perdea de fum.

„Dar nu printr-un puci organizat de trei din cei mai nocivi și lipsiți de caracter și de calități oameni din PSD, care n-au avut nici măcar minima inteligență să nominalizeze un înlocuitor credibil pentru Dragnea. Oricum, varianta Dăncilă nu a avut decât rolul de acoperire pentru aspirațiile nemăsurate de mărire ale doamnei Firea, care se vrea și președinte PSD, și candidat la președenția României. Gabriela Firea a confundat țara cu susținerea necondiționată de la Ilfov, dar fără a avea nici măcar susținerea tuturor sectoarelor din București. De altfel, Gabriela, plină de ambiții prezidențiale, este un discipol al Voiculescului, pușcăriaș și turnător de nădejde. Paul Stănescu, vicepremier, care umblă prin guvern cu vata în nas, un semidoct provenind din aceeași castă a baronilor prăfuiți din provincial sudistă ca și Dragnea, s-a supărat că nu este singurul administrator al sumelor uriașe care se distribuie către administrațiile locale pe care le controlează mai mult Vâlcov decât el. Și în sfârșit Țuțu lui Tătuțu (Țuțuianu), un submediocru frustrat că l-a schimbat Dragnea din funcția de ministru al Apărării, când el se credea cel puțin Napoleon”, a completat Băsescu.

Fostul șef al statului subliniază că „puciștii” sunt o variantă la fel de proastă pentru PSD ca și actualul președinte.

„Dragnea va trebui să plece cât de curând, dar pe mâna unora mai deștepți, mai puțin ipocriți, mai puțin lichele,” repetă Băsescu. „Oricum, cei trei semnatari au avut mize personale legate de bani și putere și în mod cert, sunt la fel de nocivi, lacomi și urâți la suflet ca și Dragnea, iar de țară nu le pasă. Oricum, Firea, Stănescu și Țuțuianu au un mare merit: au lăsat opoziției și presei un document politic semnat, cu care PSD-ul poate fi atacat de dimineață până seara și l-au șubrezit maxim pe Daddy.”

Ludovic Orban: PSD nu s-a adaptat la democrație

Și președintele PNL Ludovic Orban este de părere că PSD va ieși rău după ședința Comitetului Executiv, deoarece liderii social-democrații sunt mai preocupați cu reglarea de conturi decât de guvernare.

„La fel de rău cum a ieșit din câștigarea alegerilor. Au câștigat alegerile cu un program, promițându-le oamenilor marea cu sarea, le-a oferit praful de pe tobă, le-a oferit scandaluri interne, instabilitate politică, administrativă, degradarea echilibrelor macroeconomice, încetinirea ritmului de creștere economică, scăderea puterii de cumpărare a populației, iar guvernarea lor catastrofală cu siguranță are consecințe negative asupra percepției partidului. Se pare că vor ieși și mai rău, pentru că liderii PSD se pare sunt mai preocupați cum să își regleze conturile între ei, în loc să fie preocupați de binele românilor și de buna guvernare”, a afirmat Ludovic Orban, la Consiliul organizației de tineret (YEPP) a Partidului Popular European, organizat de Tineretul Național Liberal în Capitală.

Întrebat dacă e mai comod pentru PNL să aibă un PSD scindat, liderul liberal a răspuns: „Din punctul meu de vedere, PSD este un partid care nu s-a adaptat la democrație, e un partid care nu s-a adaptat la statutul nou pe care îl are România de mai mulți ani de membru al Uniunii Europene, de membru al NATO, de a fi într-un parteneriat strategic cu Statele Unite și care nu înțelege nimic din ceea ce înseamnă o societate democratică și o economie capitalistă. După părerea mea este un partid rebut al Partidului Comunist, un partid care nu are nicio legătură cu nevoile și aspirațiile românilor de astăzi”.

 

Inchide