Sunteți un manipulator mincinos! CUPȘA îl atacă dur pe TOADER, în SCANDALUL protocoalelor

Sunteți un manipulator mincinos! CUPȘA îl atacă dur pe TOADER, în SCANDALUL protocoalelor
Publicat: 30/08/2018, 01:44
Actualizat: 26/03/2019, 17:35

„Sunteți un manipulator mincinos, atunci când afirmați că nu știți de ce trebuiau încheiate două Protocoale diferite, independente ca obiect al colaborări și cu regimuri de secretizare diferite…Ați declarat că nu puteți afirma că Protocoalele sunt nelegale(!?), dar sunt nefirești (sic!)? Cum sunt Protocoalele? Nefirești, adică = Anormale, nenormale, nenaturale, false, emfatice, prefăcute, silite, silnice, studiate… Conform definiției DEX, căci din punctul de vedere al teoriei juridice și al practicii judiciare, înțelesul cuvântului ,,nefirești” este definit doar în legătură cu infracțiunile sexuale…! semnifică cumva o calificare juridică a unui act juridic de natură administrativă? Este o inovație juridică pe care o veti patenta sau relevă doar lipsa d.voastră de scrupule în a motiva manipulatoriu demersul de demitere a Procurorului general?”, a transmis președintele Comisiei juridice a PNL, Ioan Cupșa, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Acesta îi cere demisia din nou ministrului Justiției, Tudorel Toader.

„Protocoalele sunt legale, dar sunt nefirești?! Protocoalele v-au fost comunicate, dar nu ați avut ce face cu ele fiind secrete?! Nu știți de ce s-au încheiat două protocoale în aceeași zi, unul secret și altul nesecret?! Sunteți un mincinos domnule ministru, un mincinos lipsit complet de scrupule. Deci nu ați aflat de existența acestor protocoale săptămâna trecută, așa cum ați comunicat public? Nu v-a ajutat ? Nu a declanșat procedura de evaluare? Nu așa ne-ați justificat momentul declanșării procedurii de demitere (să nu ne mai amăgim!) a lui Augustin Lazăr? Dumneavoastră ați fost și săptămâna trecută Ministru de Justiție, Tudorel Toader? Tocmai ați recunoscut că sunteți un mincinos! Este rușinos domnule profesor, este nedemn pentru un Ministru de justiție! Demisionați imediat! În fiecare săptămână care trece aduceți atingere imaginii importantei demnități publice de Ministru al justiției”, a adăugat Ioan Cupșa.

Liberalul a amintit de perioada când Tudorel Toader era judecător la CCR și de OUG nr.6/2016.

„Erați judecător la Curtea Constituțională a României în anul 2016? În calitatea d.voastră de jurist respectat, ați auzit de OUG nr.6/2016? Răspunsul este, la ambele intrebări, simplu: Da! Așadar știți de ce s-a încheiat Protocolul nesecret – pentru accesul direct al Ministerului Public la infrastructura tehnică deținută numai de către SRI, în acord cu decizia Curții Constituționale! Iar cel de-al doilea, Protocol secret, s-a încheiat pentru colaborarea în activitatea privitoare la securitatea națională, lupta antiterorism precum și cu privire la infracțiunile săvârșite de către cadrele SRI? Da! Trebuia să fie secret acest protocol, în considerarea activității de protejare a securității naționale și a luptei antiterorism? Da!”, mai precizează Cupșa în comunicatul de presă.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat marți că dorește ca procurorul general Augustin Lazăr să clarifice de ce există două protocoale semnate în aceeași zi a anului 2016, însă cu conținut diferit, mai ales pentru că la Minister nu a ajuns această informație prin adresele oficiale.

„Am o nedumerire personală pe care mă voi strădui să o clarific, dacă nu o va clarifica procurorul general în funcție. A vorbit și dânsul în conferința de presă de ieri, am vorbit și eu în această documentare, de protocolul din decembrie 2016. Numai că în aceeași dată, 8 decembrie 2016, la Ministerul Public, PÎCCJ, apar două protocoale în aceeași zi, sub numere diferite, având conținuturi diferite, având și număr de articole diferite. În corespondența oficială de la parchet, se face referire la protocolul din dată, dar fără mențiunea faptului că sunt două protocoale din aceeași dată, cu numere și conținuturi diferite. Evident, ne vom clarifica, pentru că niciodată nu clarificăm toate aspectele puse în discuție. Le vom clarifica”, a spus Tudorel Toader.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului