Surpriză pentru PSD! Maghiarii din UDMR, dispuși să înceapă cu opoziția „discuții” despre o nouă majoritate parlamentară

Surpriză pentru PSD! Maghiarii din UDMR, dispuși să înceapă cu opoziția „discuții despre o nouă majoritate parlamentară
Publicat: 24/11/2014, 12:07

Marko Bela, liderul senatorilor UDMR, a afirmat că formațiunea maghiară va discuta, probabil, la începutul săptămânii, despre eventuale negocieri cu PNL privind formarea altei majorități parlamentare. El a precizat însă, într-un interviu acordat RFI, că „nu au existat astfel de tatonări”.

„Nu UDMR va decide dacă se schimbă Guvernul sau nu”, a spus Bela. „Acest lucru depinde de majoritatea parlamentară și depinde și de voturile UDMR. Dar în acest moment, n-am cunoștință că ar exista din partea Opoziției o intenție imediată de a forma o anumită majoritate. Bănuiesc că mai curând sau mai târziu probabil că la anul se va încerca formarea unei alte majorități și atunci noi înșine va trebui să vedem ce facem, dar decizia, după părerea mea, nu este a momentului”, a adăugat el.

Întrebat dacă UDMR-ul ar fi dispus să discute cu PNL despre formarea altei majorități parlamentare, Marko Bela a răspuns: „Vom discuta acest lucru probabil deja săptămâna aceasta, când se va întruni conducerea UDMR, dar probabil că numai în principiu, fiindcă după cunoștințele mele nu au existat astfel de tatonări”.

Pe de altă parte, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat după alegerile prezidențiale din 16 noiembrie că în acest moment nu se pune problema schimbării Guvernului sau a majorității.