Tăriceanu, după ședința coaliției: Avem nevoie de bani, trebuie să plafonăm cheltuielile. Estimarea lui Dragnea pentru deficit

Tăriceanu, după ședința coaliției: Avem nevoie de bani, trebuie să plafonăm cheltuielile. Estimarea lui Dragnea pentru deficit
Publicat: 30/10/2017, 23:28

„Am discutat despre necesitatea plafonării cheltuielilor generale ale statului. Da, este posibil să facem și unele reduceri de cheltuieli, dar nu în sensul în care a fost evocat, nu vor exista concedieri. Am văzut titluri de aceste gen care mi se par niște enormități, niște bazaconii. Nu s-a discutat despre așa ceva”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

El a afirmat că plafonarea se impune pentru că Guvernul are nevoie de bani pentru investițiile preconizate în cursul anului viitor.

„Cred că este necesar să punem un plafon la cheltuielile materiale pentru că avem nevoie de bani și avem nevoie de bani pentru investiții și una dintre prioritățile pe care am discutat-o, de principiu, din bugetul pe anul viitor va fi alocarea fondurilor celor mai importante pentru realizarea de investiții în diverse domenii. Nu numai infrastructură, dar avem nevoie de investiții și în sănătate, și în educație care să ducă la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor”, a mai spus Tăriceanu.

Dragnea: Rectificarea va fi pozitivă, iar deficitul va fi sub 3% și în 2017, și în 2018

Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, iar deficitul va fi sub 3% și în acest an, și în 2018, a anunțat, luni seara, și liderul PSD Liviu Dragnea.

„Am discutat despre proiectul de buget. Vestea bună, de fapt nu e o noutate pentru noi, să respecte țintele de deficit, sub 3% pentru anul 2018. S-a discutat și despre rectificarea, pozitivă, care va fi pe acest an. Și pe acest an deficitul va fi sub 3%”, a spus Dragnea.

Întrebat care va fi calendarul adoptării proiectului de buget pe 2018, în condițiile în care, conform promisiunilor, acesta trebuia finalizat cel târziu până marți, 31 octombrie, Dragnea a spus: „Până la urmă ne asumăm noi dacă este o mică întâziere a depunerii bugetului în Parlament, dar important e ca toate măsurile pe care le-am decis să poată să fie adoptate pentru că proiectul de buget trebuie să cuprindă toate măsurile de care am vorbit și este nevoie de procedurile guvernamentale, legale, administrative și de transparență”.

Dragnea a spus că proiectul de buget pe 2018 va fi adoptat la începutul lunii decembrie.

„Eu cred că în cursul lunii noiembrie proiectul de buget va fi depus la Parlament, sfârșit de noiembrie, sau în primele zile ale lunii decembrie bugetul să fie adoptat. Sigur că depinde și de avizul de la CSAT care nu cred că o să întârzie”, a spus liderul PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase