Teodorovici, dat afară de la Guvern, după doar o săptămână. Lista coliziunilor cu Dragnea

Teodorovici, dat afară de la Guvern, după doar o săptămână. Lista coliziunilor cu Dragnea
Publicat: 15/07/2017, 11:22
Actualizat: 26/03/2019, 04:18

Senatorul Eugen Teodorovici, numit în urmă cu o săptămână consilier onorific al premierului Mihai Tudose, și-a pierdut această calitate, au declarat surse guvernamentale.

Teodorovici a avut mai multe luări de poziție, în ultimele zile, contrare unor măsuri anunțate de PSD în noul program de guvernare, dar și pe subiecte cotidiene, cum ar fi construcția unui stadion de 12 milioane de euro în Alexandria, pe care o propune Ministerul Dezvoltării, condus de Sevil Shhaideh, sau aplicarea taxei de „solidaritate” și a impozitului pe cifra de afaceri, măsuri anunțate în noul program de guvernare al PSD, în mandatul lui Mihai Tudose.

Ruptura cu Liviu Dragnea a devenit evidentă vineri, pe subiectul impozitării veniturilor BOR, idee pe care Teodorovici a mai susținut-o și în perioada când acesta era ministru de Finanțe, în guvernul Ponta.

„Eu zic să încercăm să mai păstrăm niște instituții în România, cel puțin, să le ajutăm să existe. Nu susțin această variantă”, a declarat Liviu Dragnea, vineri, la Parlament, întrebat cum vede o eventuală impozitare a veniturilor Bisericii Ortodoxe Române.

Întrebat dacă subiectul s-a discutat în cadrul coaliției de guvernare, Dragnea a răspuns negativ.

„Nu. Eu știu că nu s-a discutat și nici nu vreau să discut despre asta”, a subliniat liderul PSD.

Eugen Teodorovici declara joi seară, la Digi 24, că are în vedere o propunere de identificare, de comun acord cu BOR, a activităților economice ae Bisericii care pot fi impozitate, iar banii să rămână tot în gestionarea Bisericii, însă să fie cheltuiți în domenii pe care statul le decide.

„E o discuție pe care am început-o în 2015 cu Patriarhul, nu într-un mod direct, dar am lăsat să se înțeleagă că undeva, cândva, într-un viitor foarte apropiat trebuie să discutăm despre acest subiect. Putem să găsim o formulă pe care și Biserica să o accepte, și populația să o primească foarte bine și anume: trebuie să vedem care sunt acele activități cu caracter economic care pot fi impozitate. Ceea ce luăm de acolo, noi putem să lăsăm în continuare Bisericii să gestioneze, dar pe o zonă pe care noi, statul, o stabilim, adică de tip social (…)”, declara Eugen Teodorovici, într-un interviu la Digi24.

Vineri, la recepția organizată de Ambasada Franței cu ocazia zilei naționale, Eugen Teodorovici a declarat că taxa de solidaritate este „o aberație” și nu se va aplica, la fel ca și impozitul pe cifra de afaceri a firmelor, subliniind că nu sunt analize economice și argumente care să susțină această măsură.

„Tot ce s-a discutat în această ultimă perioadă despre taxe noi, să uite, în sensul că nu se vor aplica. Nu cred să fie vreo analiză economică care să dovedească că acele taxe noi se justifică, deci clar nu se vor aplica. (…)Nimic din ceea ce nu se argumentează și justifică la nivel economic, la nivel de guvern, nu se va aplica. Trebuie să avem respect față de banul privatului, în primul rând, pentru că privatul este cel care contribuie la bugetul statului”, a spus Teodorovici.

Teodorovici a afirmat că taxa de solidaritate este o „aberație” și nu ar trebui să fie aplicată, pentru că nu există argumente.

„Este o aberație și nu trebuie să fie aplicată. Nu există discuție. Nicio analiză nu poate să argumenteze. (…) Am curaj să pariez că această taxă de solidaritate sau impozitul pe cifra de afaceri de peste 500 de mii de euro nu se vor aplica, pentru că nu au argumente”, a spus Teodorovici.

Teodorovici a mai declarat joi seara, în cadrul interviului acordat Digi 24, că măsura construirii unui stadion de 12 milioane de euro la Alexandria, în fieful lui Liviu Dragnea, „nu se justifică”.

Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de vicepremierul Sevil Shhaideh, propune alocarea a 12 milioane de euro pentru construirea unui stadion modern la Alexandria, în județul Teleorman, pe care îl consideră „de prioritate ridicată”. Stadionul ar urma să aibă în jur de 5.500 de locuri, să fie la standarde UEFA și să coaguleze în jurul său competiții sportive naționale și internaționale, precum meciuri de fotbal din Liga I sau din preliminariile cupei UEFA.

Deocamdată, pe stadionul din Alexandria activează doar echipa de fotbal locală FCM Alexandria, care ocupă locul 4 în Liga a III-a, precum și clubul sportiv școlar din Alexandria. În nota de fundamentare, ministerul condus de Shhaideh susține însă că „cluburile locale de sport au în mod constant performante notabile în competițiile naționale și chiar internaționale”. Proiectul nu este nou, ideea fiind lansată public încă din 2014, când ministrul Dezvoltării era chiar Liviu Dragnea, iar Shhaideh era secretar de stat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului