• Publicat:
Politică

Teodorovici îl atacă pe Iohannis: Până nu ne spune poziția lui față de ce se întâmplă acum în Justiție, nu vorbim de politicile economice

Teodorovici îl atacă pe Iohannis: Până nu ne spune poziția lui față de ce se întâmplă acum în Justiție, nu vorbim de politicile economice
Teodorovici îl avertizează pe președinte: Până nu avem un răspuns pe Justiție al lui Iohannis, nu vorbim de politici economice

„Am căutat să văd care sunt atribuțiile președintelui României și n-am găsit nicăieri atribuția să întrebe dacă sunt bani pentru pensii și salarii. Atribuțiile dlui Iohannis sunt să asigure funcționarea instituțiilor statului. Aș dori să văd care este poziția președintelui față de ceea ce se întâmplă astăzi în Justiție. În România sunt oameni care au stat în mod nejustificat în închisoare, dar de la dl președinte văd doar atacuri nejustificate pe zona de politici economice”, a spus Eugen Teodorovici, într-un briefing de presă care nu a fost urmat de întrebări/răspunsuri.

„Până nu primim un răspuns pe Justiție, nu putem să vorbim nimic altceva”, a precizat Teodorovici, pe un ton ferm, ca o replică la declarațiile recente ale președintelui României.

Ministrul Finannțelor a prezentat o statistică potrivit căreia România are în prezent o rată de absorbție a fondurilor europene de 17,02%, apropiată de media UE de 18,26%, suma totală absorbită fiind de 5,25 miliarde de euro.

Marți, la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a atenționat Executivul Dăncilă cu privire la absorbția de fonduri europene, în contextul datelor de pe site-ul Comisiei Europene care arată că țara noastră a folosit 2 miliarde de euro din cele 23 de miliarde alocate pentru fonduri structurale.

„Despre fonduri europene, vreau să se înțeleagă că cele ce urmează reprezintă o atenționare pentru Guvern. Noi dispunem pentru perioada 2014-2020 teoretic 31 de miliarde de euro. Din acești bani am folosit 4,9 miliarde de euro până în momentul de față, ceea ce înseamnă 15,8%. Din 31 de miliarde până acum nu am folosit nici măcar 5 miliarde. Aceste date sunt oficiale atât de pe site-ul Comisiei Europene, cât și informații oficiale de la Guvernul României. În dorința de a prezenta o informare exactă, am căutat cele mai noi date de pe site-ul Guvernului și a Comisiei Europene. Ultima informare pe site-ul Guvernului este din 2 februarie a.c. Acum suntem aproape la jumătatea anului. Nu știu de ce Guvernul nu publică date la zi. Unii vor crede că se ascunde ceva sau au avut altă treabă decât să informeze. Am luat date mai detaliate de pe site-ul Comisiei Europene, unde datele sunt evident la zi”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Inchide