Titus Corlățean îl desființează pe Klaus Iohannis: „Disprețuiește simbolistica națională românească”

Titus Corlățean îl desființează pe Klaus Iohannis: „Disprețuiește simbolistica națională românească”
Titus Corlățean: „Românii nu mai au încredere în Austria” / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 15/09/2020, 19:40

Ziua Tratatului de la Trianon, decisă printr-o lege votată în Parlamentul României și întoarsă din drumul promulgării chiar de președintele Klaus Iohannis, încaieră spiritele încă o dată pe scena politică românească. Vicepreședintele Senatului, Titus Corlăţean, a lansat un atac devastator la adresa șefului statului pe marginea acestui subiect.

După ce Iohannis a refuzat să promulge legea, trimițând-o înapoi Parlamentului spre reexaminare, preşedintele Departamentului de politică externă al PSD a reacționat pe Facebook, afirmând că șeful statului recurge la un „gest ruşinos”. Mai mult, Titus Corlățean susține că preşedintele Klaus Iohannis „dispreţuieşte simbolistica naţională românească”. Și, în pofida opoziției sale, Parlamentul va duce până la capăt procesul de adoptare a acestei legi, obligându-l pe președintele României să o promulge.

Titus Corlățean: „Preşedintele este lipsit de respect pentru identitatea românească”

Astăzi, cel care pretinde că este preşedintele tuturor românilor a demonstrat încă o dată că este cel mai lipsit de respect pentru identitatea şi simbolistica naţională românească dintre toţi şefii de stat ai României de după 1990. Pseudopreşedintele României a dovedit încă o dată lipsă de respect pentru sacrificiul Armatei Române în Primul Război Mondial, pentru jertfa românilor de pe o parte şi de alta a lanţului munţilor Carpaţi, care au luptat, unii dintre ei sub ocupaţie imperială austro-ungară înainte şi în Primul Război Mondial, pentru realizarea Marii Uniri, pentru reunificarea naţiunii române”, scrie Titus Corlățean.

Politicianul PSD vede gestul președintelui țării drept „o supremă desconsiderare a eforturilor uriaşe întreprinse de reprezentanţii elitei politice, diplomatice, administrative şi bisericeşti a României postbelice de atingere a obiectivului naţional de reunificare”. El a susţinut că preşedintele „nu încetează să semene ură, dezbinare şi să împrăştie venin în societatea românească”.

Titus Corlățean: „Iohannis seamănă ură, dezbinare și împrăștie venin”

În opinia lui Corlățean,trimiterea la Parlament pentru reexaminare a Legii de declarare a zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon reprezintă un gest ruşinos care îl descalifică încă o dată pe cel care, cu încălcarea atributelor constituţionale prezidenţiale, nu încetează să semene ură, dezbinare şi să împrăştie venin în societatea românească. Klaus Werner Iohannis nu a fost, nu este şi nu va fi preşedintele nostru, al românilor. Este o persoană care dispreţuieşte simbolistica naţională românească şi care le refuză românilor bucuria de a sărbători, potrivit legii, recunoaşterea internaţională a Marii Uniri a Transilvaniei cu România”.

În încheiere, vicepreședintele Senatului dă asigurări că Parlamentul va duce până la capăt procesul de adoptare a acestei legi: „Aş dori să asigur opinia publică, reprezentanţii Armatei Române, activi, în rezervă, în retragere sau veterani, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi ai celorlalte culte din România, organizaţiile nonguvernamentale sau simpli cetăţeni, că Parlamentul României va duce cu aceeaşi demnitate până la capăt procesul de adoptare a acestei legi şi că îl va obliga pe Klaus Werner Iohannis să promulge legea amintită”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Delia, gafă colosală! S-a aplecat, fusta s-a ridicat şi s-a văzut tot, în ziua mare
FOTO. Cea mai sexy handbalistă, în costum de baie! Brazilianca face ravagii
O femeie a postat fotografia cu mâncarea de la restaurant și s-a trezit cu notă...
Tânără de 28 de ani moartă după ce și-a mărit buzele: L-am implorat pe doctor...
Răsturnare de situaţie în cazul fetiţei de 4 ani care a murit. Medicii chemaţi să...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
Apar informații uluitoare în cazul crimei din București! Cum a ucis-o bărbatul de 72 de...
Hairstylist-ul vedetelor, decedat în propria locuință. Ce spun polițiștii cu privire la cauza morții
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Câţi bani au primit Ada şi Tony Galeş pentru 5 săptămâni la America Express? Salariu...
Sportul care poate fi făcut de TOATĂ LUMEA! Mai mult, întărește și pregătește corpul pentru...
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş întoarce...
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Ce relație au Dorian Popa și Babs după despărțire. Un detaliu i-a dat de gol
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...