TOPUL PARLAMENTARILOR cu cei mai mulți angajați. Câți oameni lucrează pentru deputatul Ponta și cine este pesedistul cu 16 consilieri

Redactor:
Liviu Dadacus
TOPUL PARLAMENTARILOR cu cei mai mulți angajați. Câți oameni lucrează pentru deputatul Ponta și cine este pesedistul cu 16 consilieri
Cei 586 de deputați și senatori din actuala legislatură și-au angajat 2.265 de persoane la birourile parlamentare, recordul fiind de 16 angajați la un parlamentar, iar suma pe care aleșii o decontează, lunar, de la Cameră și Senat, pentru remunerarea acestora depășește trei milioane de lei.

Cei 586 de deputați și senatori din actuala legislatură și-au angajat 2.265 de persoane la birourile parlamentare, recordul fiind de 16 angajați la un parlamentar, iar suma pe care aleșii o decontează, lunar, de la Cameră și Senat, pentru remunerarea acestora depășește trei milioane de lei.

Deputatul PSD Ninel Peia, deși la primul mandat, deține recordul de angajați: 16. Spre deosebire de el, șefii săi de partid, Victor Ponta, Liviu Dragnea sau Valeriu Zgonea au doar câte trei oameni care lucrează la birourile lor parlamentare. Peia nu este o excepție între parlamentarii la primul mandat. PPDD-istul Aurelian Mihai are 11 angajați, iar liberalul Theodor-Cătălin Nicolescu -10.

Și la Senat, pesedistul Liviu Pop, fost sindicalist, aflat la primul an de mandat are nu mai puțin de 12 consilieri. Liderul pepedediștilor, Haralambie Vochițoiu are și el 11 angajați, printre care pe Rafael, solistul trupei IRIS care, spune el, îi e consilier pe probleme culturale. În top este și liberalul Marius Nicoară pentru care la biroul parlamentar lucrează nu mai puțin de 10 oameni.

Cât se decontează lunar la casieria Parlamentului

Astfel, potrivit informațiilor remise de Camera Deputaților, la solicitarea MEDIAFAX, cei 412 deputați au decontat, în luna august, cheltuieli de personal pentru 1.554 angajați care figurează pe statele de plată aferente lunii august, în cuantum de 2.127.975 de lei.

Pe de altă parte, potrivit informațiilor remise de Senat, la solicitarea MEDIAFAX, pe statele de plată aferente lunii septembrie figurau 711 angajați, care deservesc birourile parlamentare ale celor 174 de senatori. Cheltuielile de personal decontate de senatori în luna iulie au fost în cuantum de 956.315 lei.

Suma totală, decontată de deputați și senatori, pentru cheltuielile cu personalul angajat la cabinetele parlamentare, pentru luna august (Camera) și luna iulie (Senatul) este în cuantum de 3.084.290 de lei.

Potrivit Legii 96/2006 republicată privind Statutul deputaților și senatorilor, deputaților și senatorilor li se acordă lunar o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputatilor și, respectiv, al Senatului, pentru cheltuieli de organizare și funcționare a birourilor parlamentare. Cuantumul sumei este stabilit prin hotărârea birourilor permanente reunite ale celor două Camere, în funcție de resursele bugetare, dar nu mai puțin de o indemnizație și jumătate brută a deputatului, respectiv a senatorului.

Drepturile bănești ale persoanelor angajate la birourile parlamentare ale deputaților și senatorilor se asigură din suma forfetară pentru cheltuieli de organizare și funcționare a birourilor parlamentare alocată deputatului sau senatorului.

Angajarea personalului birourilor parlamentare ale deputaților și senatorilor se face prin încheierea unui contract de muncă sau a unei convenții civile, ambele pe durată determinată. În cazul angajării pe baza unui contract de muncă, încadrarea salariaților se face la propunerea deputatului sau a senatorului în cauză, iar în cazul convenției civile, aceasta se încheie între deputatul sau senatorul în cauză și persoana fizică.

Cheltuielile cu salariile personalului angajat la birourile parlamentare ce pot fi decontate sunt reprezentate de salariile nete achitate angajaților și colaboratorilor pe bază de stat de plată, pe de o parte, și, pe de altă parte, de sumele virate aferente bugetelor și fondurilor centralizate ale statului (impozitul pe salariu, constribuția individuală de sănătate, contribuția individuală de asigurări sociale, contribuția individuală de ajutor de șomaj, contribuția de asigurări sociale datorată de angajator, contribuția pentru concedii și ind. CM datorată de angajator, fondul de sănătate datorat de angajator, fondul de șomaj și boli profesionale datorat de angajator).

Bugetele Camerei Deputaților și Senatului au fost rectificate pozitiv, de către Guvern, în luna octombrie, banii fiind necesari pentru ca aceste instituții să poată plăti, până la sfârșitul anului, sumele forfetare ale parlamentarilor și, implicit, salariile angajaților lor.

Aurelian Mihai, Steluța Cătăniu și Ludovic Orban, în topul deputaților cu cele mai mari sume decontate; 9.973 lei – cea mai mare sumă decontată

Deputații Aurelian Mihai (independent), Steluța Cătăniu (PNL) și Ludovic Orban (PNL) au înregistrat cele mai mari sume decontate în luna august pentru plata personalului angajat la propriile birouri parlamentare, ei solicitând Camerei să achite cheltuieli ce depășesc, în cazul fiecăruia, 8.500 de lei.

Astfel, deputatul independent Aurelian Mihai, ales pe listele PPDD în colegiul uninominal nr. 1 Diaspora, a decontat în luna august suma de 9.973 lei, pentru cheltuielile de personal, el având 11 angajați, dintre care un angajat în baza unui contract individual de muncă și ceilalți zece în baza unor convenții civile.

Deputatul PNL Steluța Cătăniciu, aleasă în colegiul uninominal nr. 2 Cluj, a decontat în luna august suma de 9.320 lei pentru cheltuielile de personal, ea având 5 angajați, dintre care un angajat în baza unui contract individual de muncă și 4 angajați pe convenții civile.

Cătăniciu este la primul mandat de parlamentar și este vicepreședinte la Comisia juridică. Ea a luat cuvântul de 11 ori în plen, în șase ședințe ale Camerei, din care una este cea în care a depus jurământul.

Deputatul PNL Ludovic Orban, ales în colegiul uninominal nr. 3 București, a decontat în luna august suma de 8.612 lei pentru cheltuielile de personal, el având 4 angajați cu contract individual de muncă.

Deputatul PSD Lucreția Roșca, aleasă în colegiul uninominal nr. 7 Galați, a decontat în luna august suma de 8.172 lei pentru cheltuielile de personal, ea având 4 angajați- unul cu contract individual de muncă și trei pe convenții civile.

Lucreția Roșca este la al doilea mandat consecutiv de deputat. Ea este secretar la Comisia pentru sănătate și, în actuala legislatură, a luat cuvântul de cinci ori în plen, din care o dată pentru depunerea jurământului, iar de două ori pentru susținerea unor declarații politice.

Deputatul PSD Sorin-Avram Iacoban, ales în colegiul uninominal nr. 10 Iași, a decontat în luna august suma de 8.125 lei pentru cheltuielile de personal, el având 5 angajați – trei cu contract individual de muncă și doi pe convenții civile.

Iacoban este la primul mandat de parlamentar și este vicepreședinte la Subcomisia pentru spațiu.

Deputați la primul mandat au nevoie și de 16 angajați

Deputații Ninel Peia (PSD), Istvan Bonis (UDMR) și Aurelian Mihai (independent) se află în toul deputaților cu cel mai mare număr de angajați pentru care au decontat cheltuieli de personal în luna august, toți cei trei solicitând Camerei să achite plata pentru cel puțin zece angajați, majoritatea colaboratori.

Astfel, deputatul PSD Ninel Peia, ales în colegiul uninominal nr. 2 Ilfov, are 16 angajați, dintre care un angajat în baza unui contract individual de muncă și 15 în baza unor convenții civile. Peia a decontat în luna august suma de 6.727 lei pentru cei 16 angajați ai săi.

Ninel Peia are cel mai mare număr de angajați dintre toți parlamentarii din actuala legislatură.

Peia este la primul mandat de parlamentar. El este secretar la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării. De la preluarea mandatului, Ninel Peia a luat cuvântul de zece ori în plen – o dată la depunerea jurământului, iar de nouă ori a citit declarații politice.

Deputatul UDMR Istvan Bonis, ales în colegiul uninominal nr. 1 Maramureș, are 12 angajați, toți având statutul de colaboratori, fiind angajați în baza unei convenții civile.

Istvan Bonis a mai fost deputat și în legislatura 2004-2008, iar în prezent este membru în Comisia de sănătate a Camerei. De la începutul actualui mandat, Bonis a luat cuvântul de 5 ori în plen, a depus 3 întrebări sau interpelări și este inițiator la 11 propuneri legislative.

Deputatul independent Aurelian Mihai, ales pe listele PPDD în colegiul uninominal nr. 1 Diaspora, are 11 angajați, dintre care unul în baza unui contract individual de muncă și 10 pe convenții civile. Aurelian Mihai a decontat în luna august suma de 9.973 lei pentru cei 11 angajați ai săi.

Aurelian Mihai este la primul mandat de parlamentar și este secretar al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării. Mihai a luat cuvântul de 15 ori în plen, din care prima dată pentru depunerea jurământului, iar 11 au fost declarații politice.

Deputatul PNL Theodor-Cătălin Nicolescu, ales în colegiul uninominal nr. 4, Argeș, are 10 angajați, dintre care doi cu contract individual de muncă și 8 cu convenții civile. Theodor-Cătălin Nicolescu a decontat în luna august suma de 5.574 lei pentru cei 10 angajați ai săi.

Nicolescu este și el la primul mandat de deputat, fiind secretar al Comisiei juridice. El a luat cuvântul de 28 de ori în plen, din care nouă au fost declarații politice.

Deputatul PSD Daniel Ionuț Bărbulescu, ales în colegiul uninominal nr. 2 Olt, are 9 angajați, toți colaboratori, respectiv angajați în baza unei convenții civile. Daniel Ionuț Bărbulescu a decontat în luna august suma de 6.878 lei pentru cei 9 angajați ai săi.

Bărbulescu este la al doilea mandat consecutiv de deputat, este membru în Comisia juridică și în Comisia UNESCO. De la începutul actualului mandat, el a luat cuvântul de 13 ori în plen, din care o dată pentru jurământ, iar de 12 ori pentru a citi declarații politice.

Ponta, Zgonea și Dragnea au câte 3 angajați la birourile parlamentare

Premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, au câte 3 angajați, suma pe care a decontat-o fiecare de la Cameră pentru a-i plăti fiind de circa 5.000 de lei.

Astfel, premierul Victor Ponta, ales deputat în colegiul uninominal nr. 6 Gorj, are 3 angajați, dintre care 2 în baza unui contract individual de muncă și un colaborator, angajat în baza unei convenții civile. Ponta a decontat în august suma de 5.717 lei pentru plata celor 3 angajați.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ales în colegiul uninominal nr. 9 Dolj, are 3 angajați, dintre care unul în baza unui contract individual de muncă și 2 colaboratori, angajați pe convenții civile. Zgonea a decontat în august suma de 4.471 lei pentru plata angajaților săi.

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea, ales deputat în colegiul uninominal nr. 3 Teleorman, are 3 angajați, toți fiind angajați în baza unor convenții civile.

Peste jumătate din deputați (237 de deputați din 412) au decontat în luna august, fiecare, sume de peste 5.000 de lei pentru cheltuielie personalului angajat la cabinetele parlamentare.

Vâlcov, Mihăilescu și Blaga, printre senatorii cu cele mai mari sume decontate; 10.038 lei, cea mai mare sumă decontată

Senatorii Darius Vâlcov (PSD), Mihai Neagu (PC) și fostul senator Antonie Solomon (PPDD), actualmente condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și fals intelectual, se află în topul senatorilor care au decontat cele mai mari sume pentru plata pe luna iulie a angajaților de la propriile cabinete parlamentare, fiecare dintre ei solicitând Senatului să deconteze sume de cel puțin 9.500 de lei.

Astfel, senatorul PSD Darius Vâlcov, președintele Comisiei de Administrație publică, ales în colegiul uninominal nr. 1 Olt, a decontat în luna iulie suma de 10.038
lei pentru cheltuielile de personal. Vâlcov are 6 angajați, dintre care 2 angajați în baza unui contract individual de muncă și 4 angajați în baza unei convenții civile, conform statelor de plată aferente lunii septembrie.

Senatorul PC Mihai Neagu, ales în colegiul uninominal nr. 4 Suceava, a decontat în luna iulie suma de 9.600 lei pentru cheltuielile de personal. Neagu are 6 angajați, toți fiind colaboratori pe bază de convenții civile, conform statelor de plată aferente lunii septembrie.

Fostul senator PPDD Antonie Solomon, ales în colegiul uninominal nr. 1 Dolj, a decontat în luna iulie suma de 9.500 lei pentru cheltuielile de personal. Solomon avea 7 angajați în baza unui contract individual de muncă, conform statelor de plată aferente lunii septembrie.

Senatorul PSD Șerban Mihăilescu, ales în colegiul uninominal nr. 2 Botoșani, a decontat în luna iulie suma de 8.551 lei pentru cheltuielile de personal. Mihăilescu are 9 angajați, dintre care 4 angajați în baza unui contract individual de muncă și 5 angajați în baza unei convenții civile, conform statelor de plată aferente lunii septembrie.

Președintele PDL, Vasile Blaga, ales senator în colegiul uninominal nr. 3 Timiș, a decontat în luna iulie suma de 8.200 lei pentru cheltuielile de personal. Blaga are 3 angajați în baza unui contract individual de muncă, conform statelor de plată aferente lunii septembrie.

La Senat, recordul e de 12 angajați pentru un ales

Senatorii Liviu Pop (PSD), Haralambie Vochițoiu (PPDD) și Marius Nicoară (PNL) se află în topul senatorilor cu cel mai mare număr de angajați, conform statelor de plată aferente lunii septembrie, toți trei solicitând Senatului să achite plata pentru cel puțin zece angajați, marea majoritate colaboratori.

Astfel, senatorul PSD Liviu Pop, ales în colegiul uninominal nr. 3 Maramureș, are 12 angajați, dintre care 3 în baza unui contract individual de muncă și 9 în baza unei convenții civile, conform statelor de plată aferente lunii septembrie. Liviu Pop a decontat în luna iulie suma de 6.617 lei pentru cheltuieli de personal.

Liviu Pop este președintele Comisiei de muncă din Senat.

Senatorul PPDD Haralambie Vochițoiu, ales în colegiul uninominal nr. 1 Hunedoara, are 11 angajați în baza unei convenții civile, conform statelor de plată aferente lunii septembrie. Haralambie Vochițoiu a decontat în luna iulie suma de 4.000 lei pentru cheltuieli de personal.

Vochițoiu este liderul grupului PPDD din Senat.

Senatorul PNL Marius Nicoară, ales în colegiul uninominal nr. 3 Cluj, are 10 angajați, dintre care 4 în baza unui contract individual de muncă și 6 în baza unei convenții civile, conform statelor de plată aferente lunii septembrie. Marius Nicoară a decontat în luna iulie suma de 5.305 lei pentru cheltuieli de personal.

Nicoară este chestor al Senatului.

Senatorul PSD Șerban Mihăilescu, ales în colegiul uninominal nr. 2 Botoșani, are 9 angajați, dintre care 4 în baza unui contract individual de muncă și 5 în baza unei convenții civile, conform statelor de plată aferente lunii septembrie. Șerban Mihăilescu a decontat în luna iulie suma de 8.551 lei pentru cheltuieli de personal.

Senatorul PSD Gabriela Firea, aleasă în colegiul uninominal nr. 1 Ilfov, are 9 angajați, dintre care 2 în baza unui contract individual de muncă și 7 în baza unei convenții civile, conform statelor de plată aferente lunii septembrie. Gabriela Firea a decontat în luna iulie suma de 6.171 lei pentru cheltuieli de personal.

La fel ca la Camera Deputaților, peste jumătate din senatori (118 senatori din 174) au decontat în luna iulie, fiecare, sume de peste 5.000 de lei pentru cheltuielile personalului angajat la cabinetele parlamentare.

Antonescu, Tăriceanu și Ungureanu au 3, 4, respectiv 5 angajați

Președintele Senatului, Crin Antonescu, și foștii premieri Călin Popescu-Tăriceanu și Mihai-Răzvan Ungureanu au 3, 4 și, respectiv, 5 angajați la propriile cabinete parlamentare, pentru care au decontat sume în jur de 6.000 de lei.

Astfel, președintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, ales în colegiul uninominal nr. 2 Teleorman, are 3 angajați, dintre care 2 în baza unui contract individual de muncă și unul în baza unei convenții civile, conform statelor de plată aferente lunii septembrie. Antonescu a decontat în luna iulie 5.674 lei pentru cheltuieli de personal.

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, ales senator în colegiul uninominal nr. 2 București, are 4 angajați, dintre care 3 în baza unui contract individual de muncă și unul în baza unei convenții civile, conform statelor de plată aferente lunii septembrie. Tăriceanu a decontat în luna iulie 6.910 lei pentru cheltuieli de personal.

Fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu, ales senator în colegiul uninominal nr. 1 Arad, are 5 angajați în baza unei convenții civile, conform statelor de plată aferente lunii septembrie. Ungureanu a decontat în luna iulie 5.900 lei pentru cheltuieli de personal.

Unii parlamentari, ajutați la birou doar de un angajat

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, aleasă în colegiul uninominal 10 București, are un singur angajat în baza unei convenții civile, conform statelor de plată aferente lunii septembrie. Andronescu a decontat în luna iulie 2.772 lei pentru cheltuieli de personal.

De asemenea, deputații Mircea Grosaru (minorități), Claudiu Manda (PSD), Liliana Mincă (PPDD), Alexandru Nazare (PDL), Florin Pâslaru (PSD), Gabriela Podașcă (PSD), Georgian Pop (PSD), Valentin Blănariu (PPDD) și Ovidiu Dumitru (independent, fost PPDD) au câte un singur angajat la birourile parlamentare.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Cum au fost surprinși prinții Harry și William la înmormântarea bunicului lor. Toate camerele tv...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
Horoscop 19-25 aprilie 2021. Zodia care câștigă bani în aceste zile
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a acestei dimineți în România: A FOST ARESTAT! Este BREAKING NEWS
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×