Totul e ca la târg, curg OFERTE, reduceri, cu TVA sau fără. Liderul PMP susține că PSD a început RACOLAREA de parlamentari ALDE

Redactor:
Diana Grigore
Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, sâmbătă, că PSD a început negocierile individuale pentru a atrage cât mai mulți parlamentari din ALDE, afirmând că "totul e ca la târg, curg oferte, propuneri, reduceri, cu TVA sau fără".

Se rupe guvernarea PSD-ALDE. E ordin pe unitate la PSD să înceapă negocierile individuale cu deputații și senatorii ALDE pentru a rupe cât mai mulți parlamentari. Totul e ca la târg, curg oferte, propuneri, reduceri, cu TVA sau fără. E mare deranj în cea mai toxică coaliție care guvernează astăzi țara. S-au înecat în propria minciună. Protocoale, protocoale și când colo, nașul protocoalelor între servicii și parchete e însuși Călin-Constantin-Anton Popescu Tăriceanu”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Parchetul General a anunțat vineri că la baza protocoalelor cu Serviciul Român de Informații (SRI) a stat Hotărârea de Guvern nr. 231 din data de 30 martie 2005 privind aprobarea Strategiei naționale anticorupție pe perioada 2005 – 2007 și a Planului de acțiune pentru implementarea acestei strategii. Reprezentanții instituției conduse de Augustin Lazăr au mai precizat că planul de acțiune pentru implementarea S.N.A. stabilește, „fără echivoc”, în sarcina Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcției Națională Anticorupție (fost Parchetul Național Anticorupție), Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Interne încheierea de protocoale pentru stabilirea procedurilor de comunicare cu Consiliul Suprem de Apărare a Țării, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe și alte structuri de informații.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îl acuză pe procurorul general Augustin Lazăr că a mințit în comunicatul de presă de vineri al Parchetului General referitor la hotărârea de guvern pentru protocoale, ca să își salveze pielea.

„Constat că procurorul general este capabil de orice pentru a-și scăpa pielea, chiar și să mintă în spațiul public. Comunicatul Parchetului General nu reprezintă altceva decât o interpretare proprie dată hotărârii de guvern din 2005. HG 231 nu se referă la protocoale, ci la aplicarea strategiei naționale anticorupție. Strategia enunța o serie de principii care aveau la bază respectarea statului de drept, a legilor în vigoare și a drepturilor și libertăților individuale. Nicidecum HG 231 nu stabilea încheierea de protocoale secrete precum cele încheiate între servicii și instituțiile din justiție în ultimii 10 ani sau precum cel semnat de Augustin Lazăr cu SRI în 2016″, a scris, vineri seară, Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Tăriceanu, fost premier în 2005, an în care Parchetul General transmite că a fost emisă Hotărârea de Guvern nr. 231 din data de 30 martie 2005 privind aprobarea Strategiei naționale anticorupție pe perioada 2005 – 2007 și a Planului de acțiune pentru implementarea acestei strategii și care a stat la baza protocoalelor cu Serviciul Român de Informații (SRI), îl acuză pe Augustin Lazăr de „manipulare ieftină pentru a-și salva pielea, aruncând vina”.

Inchide