Traian Băsescu a identificat „impostorul” din guvernul Cioloș: „Premierul îl tolerează”

Traian Băsescu a identificat impostorul din guvernul Cioloș: Premierul îl tolerează
Publicat: 27/08/2016, 16:53

În postarea intitulată „Apud Tobă >”, Traian Băsescu numește decizia Comisiei de Etică a Universității Naționale de Apărare „Carol I” în cazul Petre Tobă drept o „penibilă mistificare”. „În lucrarea lui de doctorat plagiatul este cel puțin la fel de rudimentar și evident precum în lucrările de doctorat ale iluștrilor > Victor Viorel Ponta și Gabriel Oprea”, scrie Traian Băsescu.

Liderul PMP susține că decizia în cazul lui Tobă este consecința protecției de care se bucură ministrul de interne din partea Serviciului Român de Informații (SRI). „Și totuși Apud Tobă are un mare avantaj : este protejatul Generalului Doctor (Secret) Florian Coldea de la SRI drept pentru care Academia Militară a depus armele și l-a declarat pe plagiator ca fiind >.
Testul adevărului pentru Ministerul Educației Naționale va fi un verdict corect al CNATDCU. Nu știu dacă cei trei oameni de știință din CNATDCU care vor analiza lucrarea lui Apud Tobă sunt controlați de Doctorul (Secret) Florian Coldea, sau de membrii Academiei (Fantomă) de Științe ale Securitate Națională, foștii miniștri ai educației Sorin Câmpeanu, Adrian Curaj și Remus Pricopie, sau poate de > Academician (tot fantomă) Vasile Dâncu”, acuză Traian Băsescu.

Fostul șef al statului îi reproșează prim-ministrului Dacian Cioloș faptul că „tolerează un impostor în cabinetul său” și își exprimă speranța că ministrul educației nu va rămâne coleg cu „Apud Tobă” în cazul în care și Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) va „mușamaliza cazul”. „În condițiile în care plagiatul lui Apud Tobă va fi mușamalizat de CNATDCU, sper ca Domnul Ministru Mircea Dumitru să nu rămână coleg de cabinet cu Apud Tobă și cu Premierul Dacian Cioloș care tolerează un impostor în cabinetul său.
Mai mult, decizia CNATDCU ne va arăta dacă Ministerul Educației Naționale are resurse și voința de a eradica acest cancer al doctorilor fără operă, făcuți > la apelul bocancilor.

Comisia de etică a Universității Naționale de Apărare „Carol I”, instituție de învățământ superior care i-a acordat lui Petre Tobă titlul de doctor în 2011, a trimis, pe 22 august, Ministerului Educației un punct de vedere și o propunere de menținere a acestui titlu științific motivând că „cercetarea științifică a lui Petre Tobă a fost utilă”.

Poziția Universității „Carol I” a venit cu puțin timp înainte ca CNATDCU să se pronunțe asupra acuzațiilor de plagiat de care este acuzat ministrul de interne Petre Tobă. Potrivit ministrului educației, Mircea Dumitru, verdictul este așteptat în luna august.

Dumitru, a declarat că dacă ministrul Petre Tobă va primi o decizie de plagiat, acesta ar trebui demis. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, Mircea Dumitru a afirmat că va părăsi Guvernul.

Press One a dezvăluit în noiembrie 2015, sub semnătura Emiliei Șercan, că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei cu care noul ministru de Interne, chestorul principal Petre Tobă, a obținut titlul de doctor în Științe Militare și Informații sunt copiate ad-litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor și fără a respecta normele naționale și internaționale de citare în opere științifice.

Un lucru inedit în lucrarea de doctorat a lui Tobă este includerea autorilor Joseph Stiglitz și Barry Buzan la litera A, după ce a trecut înaintea numelor acestora particula Apud: Apud Stiglitz Joseph și Apud Barry Buzan. Apud, potrivit normelor academice de citare, înseamnă „după” sau „după cum apare la”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
SIMONA HALEP a aflat informația chiar acum. Anunțul OFICIAL venit de la Federația de Tenis
Asia Express 2024. S-a aflat lista completă a finaliștilor după eliminări
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Un studiu ar fi aflat de ce femeile dorm mai puțin și mai prost decât...