Traian Băsescu: Afară PSD! Să vină PNL! PSD trebuie să înțeleagă că Iohannis nu mai poate aproba remanierea

Traian Băsescu: Afară PSD! Să vină PNL! PSD trebuie să înțeleagă că Iohannis nu mai poate aproba remanierea
Publicat: 27/08/2019, 09:15

„Afară PSD ! Să vină PNL ! PSD trebuie să înțeleagă că după retragerea ALDE de la guvernare Președintele României nu mai poate aproba remanierea cerută de premierul Dăncilă decât dacă remanierea este aprobată de Parlament (vezi Art. 85 din Constituție). Dar acest lucru nu este posibil pentru că PSD nu mai are majoritate, pierzând și alianța cu ALDE și susținerea parlamentară a UDMR. Nici tehnic și nici politic, PSD nu mai are necesarele voturi pentru a face remanierea prin Parlament”, a scris Traian Băsescu, luni, pe Facebook.

Fostul șef al statului a adăugat că premierul trebuie să demisioneze, iar social-democrații să treacă în opoziție.

„Datorită imposibilității realizării remanierii și pentru a-și salva partidul, premierul Dăncilă trebuie să-și depună mandatul și să treacă în opoziție cu PSD cu tot. Când te gândești că acum doi ani PSD avea 46 la sută, că au mărit consistent pensile și salariile, au reintrodus pensile speciale, au mărit ajutoarele sociale etc, te întrebi cât de nepricepuți au putut fi socialiștii încât azi să ajungă în poziția de a fi scoși de la guvernare”, a completat Băsescu.

Europarlamentarul PMP se mai întreabă cum de a reușit PSD să ajungă într-o situație politică și mai rea, după ce au crescut salariile și pensiile.

„Oare cum au reușit socialiștii ca prin creșterea salariilor și pensiilor cu peste 100 la sută, să ajungă într-o situație politică mai rea decât am avut eu după ce s-au tăiat salariile cu 25 la sută . Ludovic Orban și Rareș Bogdan abia așteaptă să preia guvernarea pentru a lichida pensiile speciale, pentru a construi autostrăzi, pentru a construi spitale, pentru a reduce aparatul bugetar și pentru a da țării viitor .
Afară PSD ! Să vină PNL !”, a conchis Băsescu.