Traian Băsescu se retrage din politică la Congresul PMP 16 iunie 2018

Traian Băsescu se retrage din politică la Congresul PMP 16 iunie 2018
Publicat: 16/06/2018, 15:57
Actualizat: 25/03/2019, 21:32

„A venit momentul de dezvoltare a partidului si al face partid extrem de important în politica romaneacă. (…) În mod cert, începând de astăzi, după Congres, vom fi mai puternici, pentru că vom avea în fruntea partidului o echipă care va trebuie să dea soluțiile pentru România, să îi convingă pe români că ceea ce își propune ca obiectiv reprezintă interesul national al României. Cred eu că nu există obiectiv mai important decât REÎNTREGIREA ȚĂRII. E un obiectiv față de care poporul român, politicienii sunt datoriistoriei noastre”, a declarat Traian Băsescu.

„Eu vă spun că în istoria națiunilor sunt și momente de demnitate. Așa cum a fost crearea României Mari, e de datoria noastră să reîntregească țara, așa cum au făcut acum 100 de ani înaintașii noștri. Ei au putut, noi de ce nu putem? Alte națiuni au făcut-o? Noi de ce nu putem? Vă aduc aminte că stăzi poporul român trăiesc după voina lui Stalin și Hitler, împărțit în două țări, pentru că așa au vrut Stalin și Hitler. (…) O să auziți destui neaveniți care vor spune că nu vrea Moscova, Washington, Berlin. În Europa funcționează doar o voință, a popoarelor. Așa s-a reunificat Germania în baza actului de la Helsinki în 1975, așa s-a despărțit Cehoslovlacia, tot în baza actului de la Helsinki și se poate reîntregii România. Această națiune nu-și va dobândi demnitatea până când țara nu va reîntregită. Mulți spun – dar e prea costisitor pentru România. Vreau să vă spun că e mult mai costisitor să stăm despărțiți”, a mai spus Băsescu.

Peste 2.500 de delegați participă la Congresul extraordinar al PMP, în care Traian Băsescu își va anunța retragerea și ulterior va fi aleasă noua conducerea a partidului. Eugen Tomac este singurul candidat pentru șefia formațiunii.

Băsescu și-a făcut publice și intențiile după retragere: „A venit vremea să-mi scriu memoriile. Mai e un lucru. Bine că nu i-a venit niciunui ziarist să spună că Băsescu e cel mai bătrân președinte de partid. Abia aștept să se termine Congresul, ca să țip Tăriceanu e cel mai bătrân președinte de partid.”

Fostul președinte va continua să ofere sfaturi conducerii PMP și pe viitor, dacă i se va cere.

„Sunt foarte mulți oameni simpli care s-au lovit de incorectitudine. S-au luptat zeci de ani pentru un moștenitor. Ne trebuie o justiție la care oamenii să se adreseze cu deplină încredere. Acestea sunt câteva elemente pentru care eu am luptat, dar nu am terminat, iar voi va trebui să continuați. Voi fi un om pe care oricând conducerea partidului să îl poată consulta, întreba. O să spun o părere pe care s-o folosească când e bună. E adevărat în multe ideile mele SUNT GENIAL, dar am și eșecuri. Din păcate nu s-a născut niciun geniu în politica românească după Revoluție. Să sperăm că o să apară acest geniu de care România are nevoie”, a mai afirmat Băsescu.

„Justiția nu mai e ce era în 2004, deși este și ea cu bune și cu rele. Nu mai e la nivelul în care se stabilea în Kiseleff. Legislația trebuie modificată în așa fel încât abuzurile să nu mai fie posibile, iar un procuror care falsifică probe să fie tras la răspundere, dar nu trebuie puși sub control politic, nici procurorii, nici judecătorii. Avem de dat o bătălie teribilă pentru ca numire de procurori să nu revină la partide. Decizia care face din Ministrul Justiției un șef al Președintelui României este. Azi e Tudorel Toader ministrul Justiției, dar dacă devine Dăncilă ministrul Justiției, dacă vine fata de la sport ministrul Justiției, vă imaginați unde se stabilesc numirile de procurori. O să ne trezim cu procurori stabiliți de Dragnea, o să ne trezim când unui om politic I se face un dosar, vine Dragnea și spune schimbă procurorul pentru ca omul meu de la Cucuieți să nu fie anchetat”, a spus Traian Băsescu la Congresul PMP.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului