Traian Ungureanu: Criticile lui Antonescu la adresa parlamentarilor PDL sunt minciuni deliberate

Traian Ungureanu: Criticile lui Antonescu la adresa parlamentarilor PDL sunt minciuni deliberate
Publicat: 19/06/2013, 15:23
Actualizat: 29/07/2014, 15:08

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că sunt „minciuni deliberate” criticile lui Crin Antonescu la adresa parlamentarilor PDL, care au părăsit lucrările Comisiei de revizuire a Constituției.

„Criticile domnului Antonescu sunt minciuni deliberate, nu înțelege de ce ne-am retras de la lucrări și spune că amendamentele PDL au fost adoptate. Nu există așa ceva! Să dea un exemplu! E clar că domnul Antonescu face eforturi să înțeleagă ce s-a întâmplat în Comisia pe care o conduce și în Parlamentul din care face parte”, a spus Traian Ungureanu.

El a arătat că PDL s-a retras din Comisia de revizuire și din plenul Parlamentului pentru că „varianta de Constituție a USL cere poporului să voteze la referendum pentru desființarea propriei suveranități”.

„Cum vine asta? Vine așa: Antonescu și USL propun o Constituție care nu include ce au hotărât românii la referendumul din 2009. Majoritatea USL nu are dreptul să spună românilor: «Ce ați votat e egal cu zero!». Curtea Constituțională a avertizat de anul trecut că așa ceva nu trebuie să se întâmple. La asta, Antonescu și USL spun: «Ei, și?». Rezultatul este o Constituție în care USL are suveranitate totală, iar națiunea – suveranitate limitată. De asta ne-am retras din Parlament!”, a explicat Traian Ungureanu.

Președintele comisiei de revizuire a Constituției, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, după acordarea votului final pe proiectul de modificare a Legii fundamentale, că atitudinea PDL și PPDD a fost una „jenantă” atunci când au părăsit lucrările nemulțumiți de menținerea bicameralismului.

Antonescu a făcut această catalogare motivând că atitudinea PDL și PPDD a fost făcută publică abia la finalul lucrărilor din comisia de revizuire, într-un context politic, și nu la momentul în care au fost respinse amendamentele privind introducerea sistemului unicameral.

„Regret faptul că unii reprezentanți ai opoziției au părăsit la un moment dat lucrările, la ultimele ședințe, pe motivul că nu am adoptat varianta unui Parlament unicameral. Este destul de jenant din punctul meu de vedere că, dacă asta a fost decizia domniilor lor, nu au făcut-o în momentul în care în comisie s-a discutat acel articol. A mai durat vreo două ședințe până când se întâmplă alte evenimente și alte apariții publice ca să ia această decizie. Evident, e dreptul lor”, a susținut președintele comisiei de revizuire.

El a menționat că pe parcursul lucrărilor s-a căutat în mod constant consensul și au fost adoptate inclusiv amendamente ale PDL și PPDD.

Comisia de revizuire a Constituției a dat, miercuri, votul final asupra proiectului de revizuire a Legii fundamentale, acesta fiind adoptat cu 17 voturi „pentru” și o abținere, reprezentanții PDL și PPDD nefiind prezenți la ședință. Deputatul UDMR Mate Andras-Levente a fost singurul care s-a abținut de la vot.

PDL a anunțat luni că a decis să se retragă din Comisia de revizuire a Constituției și să refuze să participe la dezbaterile din plenul Parlamentului pe această temă, a anunțat luni vicepreședintele partidului Alin Tișe, arătând că PDL va participa la acțiuni în Parlament și în stradă pentru a informa cetățenii. „PDL refuză să gireze încălcarea suveranității poporului și încălcarea statului de drept și, printr-o decizie majoritară a BPN, PDL a decis părăsirea discuțiilor din Comisia de revizuire a Constituției și refuzul în viitor de a participa la dezbaterile din plenul Parlamentului pe tema revizuirii Constituției. USL, prin modul în care încearcă revizuirea Constituției, încalcă suveranitatea poporului, refuzând să pună în aplicare rezultatul referendumului din 2009”, a spus Tișe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata