Traian Ungureanu: Ponta e un fel de Gică contra european

Traian Ungureanu: Ponta e un fel de Gică contra european
Publicat: 17/11/2012, 15:35
Actualizat: 06/10/2018, 16:30

Purtătorul de cuvânt al ARD, Traian Ungureanu, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că premierul român Victor Ponta este un fel de „Gică contra european”, care nu înțelege că la nivelul UE lucrurile merg înainte și se decid prin negociere și compromis.

„Premierul Victor Ponta a invocat dreptul de veto al României în legătură cu construcția bugetului european. (…) Bun venit în Europa, Victor Ponta! Domnia sa nu cunoaște cum merg lucrurile, cum trebuie susținut interesul național al României la nivel european. Victor Ponta nu cunoaște situația în care ne aflăm: suntem, cu excepția lui Victor Ponta, în Europa. Suntem împreună, dezbatem un buget comun. Acolo lucrurile merg înainte prin negociere și compromis. Domnul Ponta nu știe lucrul ăsta. Victor Ponta, care e un fel de Gică-contra european, nu are cum să înțeleagă lucrurile astea, nu are competența să înțeleagă în ce s-a băgat”, a spus Traian Ungureanu.

El l-a acuzat pe premierul Ponta că nu ar ști că există un proiect de buget în varianta Consiliului European, exprimată de van Rompuy, dar există și un punct de vedere al Comisiei Europene, iar punctele de vedere nu coincid.

„Cine vorbește de dreptul de veto? Șeful unui Guvern care a stârnit în Europa fie râsul, fie îngrijorarea. Vorbește de dreptul de veto un șef de Guvern care are în palmares pentru România blocarea fondurilor europene, incapacitatea administrației de a cheltui banii care vin dinspre Europa, blocajul economic, practica încălcării legii în și de Guvern când e vorba de miniștri incompatibili, sau în Parlament când e vorba de parlamentari apărați de majoritatea USL împotriva sau de decizii definitive ale Justiției”, a continuat Traian Ungureanu.

Europarlamentarul PDL a susținut că premierul Victor Ponta ar trebui să calculeze cât pierde fiecare român din cauza descreșterii economiei de la 1,5 la aproape zero, în momentul de față.

„Victor Ponta a sugerat că România e în pragul unei situații în care prin noul buget fiecare român ar urma să piardă 400 de euro. Ar putea să facă rapid un alt calcul – ce înseamnă tradus în pierderi de lei pe cap de român descreșterea economiei de la 1,5 la aproape zero cât e azi. Să facă calculul alături de Crin Antonescu, poate să-și aducă experții economici, fie că vorbim de expertul neoliberal Gigi Becali, fie că vorbim de consultantul în materie de privatizare a lui Victor Ponta, Dan Diaconescu”, a mai spus Traian Ungureanu.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Bistrița, că propunerea președintelui Consiliului European privind bugetul UE este cu 8 miliarde mai puțin pentru România, „400 de euro mai puțin pentru fiecare român”, iar Traian Băsescu trebuie să voteze împotriva acesteia.

„Propunerea lui Van Rompuy presupune o alocare cu 5 miliarde de euro pe coeziune și 3 miliarde euro pe politica agricolă, mai puțin decât ceea ce a propus CE”, a spus Ponta.

„Înseamnă 400 de euro mai puțin pe fiecare dintre dumneavoastră din fonduri europene. Dacă votează «da» ne ia 400 de euro de la fiecare, dacă votează «nu» merge pe propunerea CE”, a susținut premierul.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cele mai populare destinații în minivacanța de 1 mai și Paște