„Am așteptat o lună de zile măsuri făcute doar la solicitări blânde. I-am solicitat domnului ministru să înceapă să folosească bisturiul. A început, am văzut, doar că vom trece la etapa următoare, dacă lucrurile nu funcționează, mergem pe lanț în sus. Nu ne permitem să ne jucăm cu așa ceva”, a declarat premierul Mihai Tudose.
Întrebat când va fi gata legea vaccinării, Tudose a dat asigurări că aceasta reprezintă o prioritate pentru guvern: „Este o prioritate a întregului guvern. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, dar să fie bine”, a mai spus Tudose.
Legea vaccinării s-a aflat pe ordinea de zi de joi a ședinței de guvern, în primă lectură. Tot în ședința de guvern, Tudose s-a arătat enervat de explicațiile ministrului Sănătății, criticându-l dur pentruoluțiile de moment găsite în cazul crizei vaccinurilor, cât și de birocrația excesivă în cazul bolnavilor de cancer, puși pe drumuri de autorități, ei sau aparținătorii. Șeful Guvernului a comentat că ceea ce se întâmplă în Ministerul Sănătății „ar putea să facă obiectul unor structuri din Ministerul Sănătății: psihiatrie”.
„Ce se întâmplă acum pe anumite zone în Ministerul Sănătății cred că ar putea să facă obiectul unor structuri din Ministerul Sănătății: psihiatrie, chestii de genul ăsta”, a declarat Mihai Tudose, în ședință de Guvern, arătându-se nemulțumit atât de modul în care ministrul Sănătății, Florian Bodog, a gestionat criza vaccinurilor, de la izbucnirea epidemiei de rujeolă, cât și de birocrația din sistem.
Tudose s-a arătat nemulțumit și de „prezentarea” făcută de Bodog cu privire la soluțiile de moment găsite în cazul crizei vaccinurilor. Anterior, ministrul Sănătății declarase că i-a convocat pe toți cei cinci directori de direcție de sănătate publică, „care au fost în discuție în ceea ce privește acoperirea foarte slabă de vaccinare” și că „unul dintre secretarii de stat va urmări în fiecare zi modul în care se desfășoară vaccinarea”, iar acolo unde va fi nevoie, va interveni personal.