Tudose îi sugerează Gabrielei Firea să renunțe la târgul din Piața Victoriei. Răspunsul primarului: „Gândul și energia mi le canalizez către cinstirea eroilor neamului nostru”

Tudose îi sugerează Gabrielei Firea să renunțe la târgul din Piața Victoriei. Răspunsul primarului: „Gândul și energia mi le canalizez către cinstirea eroilor neamului nostru
Publicat: 30/11/2017, 21:44

„Astăzi am aflat și eu. În primul rând, spuneți-mi dumneavoastră cum ajunge omul acolo?”, i-a întrebat premierul Mihai Tudose pe jurnaliști, drept răspuns la întrebările legate de inițitiva Primăriei Generale de a organiza un târg de Crăciun în Piața Victoriei.

„Cred că o să-și dea seama singură că nu e o idee inspirată”, a mai comentat primul ministru.

Câteva ore mai târziu a venit și răspunsul primarului.„Nu doresc să comentez în niciun fel declarația premierului cu privire la organizarea Festivalui de colinde pentru copii și a unui târg de produse tradiționale în Piața Victoriei. Mâine este 1 Decembrie-Ziua Națională a României. Intrăm în Anul Centenar. Gândul și energia mi le canalizez, ca toți românii, către cinstirea eroilor neamului nostru, identitatea națională, iubirea de țara”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea, într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX.

Marți, Primăria Capitalei a anunțat căva organiza între 5-17 decembrie, în Piața Victoriei, un târg de sărbători, în condițiile în care legea organizării adunărilor publice nu permite desfășurarea a două manifestații în același loc. Protestatarii au anunțat că nu pleacă din Piața Victoriei și nu renunță la manifestații.

„Urmare a unei solicitări primite din partea Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Primăria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS și ARCUB, în perioada 05 -17 decembrie, în Piața Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor «Târg de sărbători – Festival de colinde și obiceiuri de iarnă». În acest scop, în alvelola centrală a pieței vor fi amplasate un număr de aproximativ 30 de căsuțe și o scenă pe care vor evolua ansambluri de copii și elevi, precum și artiști consacrați. Târgul va fi deschis în perioada menționată, zilnic, între orele 10 și 22. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare, iar traficul auto nu va fi restricționat”, arată Primăria Capitalei, într-un răspuns transmis marți seară agenției de presă MEDIAFAX.

Tot instituția condusă de Gabriela Firea precizează, pentru MEDIAFAX, că în Piața Victoriei va avea loc pe 31 decembrie, între orele 19.00 și 1.00, Concertul de Revelion organizat de Primăria Capitalei.

„Cu această ocazie, traficul auto prin Piața Victoriei va fi restricționat, mai multe amănunte în acest sens urmând a fi comunicate în perioada premergătoare evenimentului”, transmite Primăria Municipiului București (PMB).

Primăria Capitalei precizează totodată că Piața Victoriei a fost aleasă ca locație pentru cele două evenimente, respectiv „Târgul de sărbători – Festivalul de colinde și obiceiuri de iarnă” și „Revelion 2017-2018″, deoarece în Piața Constituției, între 1-27 decembrie 2017, se desfășoară „Târgul de Crăciun”, iar în Piața Universității va avea loc un alt eveniment, în aceeași perioadă.

Potrivit alineatului 2 al articolului 5 din legea 60/1991 republicată, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, „este interzisă desfășurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în același loc sau pe aceleași trasee, indiferent de caracterul acestora”.

Organizatorii manifestațiilor din Piața Victoriei au anunțat, pe pagina de Facebook „Corupția Ucide”, că nu renunță la proteste.

„NU plecăm din Piața Victoriei! Am aflat, astăzi, de intenția Primăriei Capitalei de a organiza, în premieră, un Târg de Crăciun în Piața Victoriei, în condițiile în care există unul similar, deja, în Piața Constituției. Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obișnuit și o anunțăm pe doamna Gabriela Firea că, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicată. Protestul nostru anunțat pentru data de 1 Decembrie, ora 18:00, sub titlul „România MOARE” va rămâne valabil, indiferent ce pretexte ar găsi Primăria sau oricare altă instituție pentru a-l împiedica. De asemenea, vom reveni în Piața Victoriei de câte ori vom considera necesar să protestăm împotriva abuzurilor și ilegalităților comise de demnitari ai statutului”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Postarea este semnată de 10 organizații, respectiv Asociația Civică ProFest, Coruptia Ucide, Dăruiește Viață, Evoluție in Instituție, Geeks for Democracy, Grupul Civic #Insist, Initiativa Romania, Institutul pentru Politici Publice, #Rezistența, România Vie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului