VIDEO | Turcan: Dacă PSD s-a schimbat, cei sceptici pot să aibă un pic de îngăduință. Situația pentru PNL nu este una ușoară, dar nici nu este un capăt de lume

Publicat: 23/11/2021, 23:17
Actualizat: 23/11/2021, 23:45

Ministrul demis al Muncii, Raluca Turcan, a declarat, la Digi24, că nu se se așteaptă să fie exclusă din PNL, în urma acuzațiilor pe care le-a făcut la adresa lui Florin Cîțu. Ea și-a schimbat radical discursul politic față de declarațiile de luni în ceea ce privește „negocierea în genunchi” făcută de PNL și cere clemență susținătorilor cei mai sceptici pentru a vedea dacă actuala coaliție între PSD – PNL -UDMR va livra și rezultate.

Întrebată dacă se așteaptă să fie exclusă din PNL de Florin Cîțu pentru că l-a acuzat că „joacă poker cu banii de pensii”, Raluca Turcan a răspuns: „Nu. În mod normal nu există niciun temei statutar. Am spus lucrul acesta din interior. În regulamentul partidului spune că dacă sunt colegi care atacă public președintele partidului sau partidul, atunci se supun rigorilor partidului”.

Ce spune Turcan despre „negocierea în genunchi” a PNL

Raluca Turcan a afirmat că deși există încă nemulțumiri legate de negocierile făcute cu PSD prin care liberalii au pierdut masiv, ea cere susținători care sunt „viscerali anti-PSD” puțină îngăduință și să aștepte să vadă dacă această construcție livrează rezultate.

„Aici discuția este mai delicată, însă ținând cont de momentul în care ne aflăm, miercuri încep audierile pentru un nou Cabinet și joi și acesta va fi 99,9% votat cred că e foarte valoros pentru oameni să înțeleagă că România este pe punctul să capete o stabilitate. În ceea ce privește negocierea pentru PNL au existat și există nemulțumiri, dar viitorul poate să demonteze temerile pe care în mod justificat unii colegi le au. În PNL există un segment important de susținători care sunt viscerali anti-PSD și acum aceștia au rămas debusolați odată cu constituirea acestei coaliții.

Dacă PSD s-a schimbat, atunci cei care sunt sceptici cu privire la decizia PNL pot să aibă un pic de îngăduință și să aștepte să vadă dacă această construcție livrează rezultate”, a declarat Raluca Turcan.

Întrebată dacă PNL a pierdut prin prisma negocierilor cu PSD, Turcan a afirmat: „Dacă ne uităm la aritmetica guvernamentală, cifrele sunt clare. Nu s-a câștigat politic pentru PNL. Situația pentru PNL nu este una ușoară, dar nici nu este un capăt de lume”.

Deși cu numai o zi în urmă îi cerea demisia premierului demis Florin Cîțu, acum Raluca Turcan afirmă că: „Nu îşi propune nimeni să-l schimbe pe Florin Cîţu. Are timp suficient să confirme ca preşedinte al PNL. Cred că orice speculaţie de acest gen face rău partidului şi, în general societăţii”.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Dragnea, prima reacție după ce a văzut mesajele Irinei cu amantul! L-a lovit unde îl...
FOTO. Anca Țurcașiu, imagini fără inhibiții la 51 de ani! S-a lăsat pozată așa
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Cum a vrut să îl convingă Gigi Becali pe Ionuț Iftimoaie să se bată pentru...
Starea de alertă se prelungeşte, de astăzi, cu 30 de zile: masca nu mai este...
BCR vinde un SUV recuperat de la client. Acest model are REȚETA CÂȘTIGĂTOARE pentru drumurile...
BANCUL ZILEI – Duhul din lampă își satisface poftele carnale cu nevasta altuia
Papa Francisc dă un pic mai liber la sex în afara căsătoriei: „Păcat mai mare...
Dragnea, prima reacție după ce a văzut mesajele Irinei cu amantul! L-a lovit unde îl...
O CUTIE uriașă apărută din senin provoacă GROAZĂ. Face parte dintr-un proiect ȘOCANT
Senatorul Remus NEGOI a cerut DEMISIA Marianei GÂJU, după ATITUDINEA de INTERLOP. VIDEO
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Ajunul Crăciunului: Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Doliu imens! Un nume celebru a murit. Tragedie fără margini în muzică
El e Paul din Galați, bărbatul care ”i-a stricat casa” lui Dragnea. Amantul Irinei e...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Antreprenoarea care a devenit milionară datorită unei resurse pe care românii au ignorat-o