Turcan, despre consultările cerute de Dragnea: Este ultimul care s-ar putea invita singur la Cotroceni

Turcan, despre consultările cerute de Dragnea: Este ultimul care s-ar putea invita singur la Cotroceni
Publicat: 02/03/2017, 15:52
Actualizat: 27/03/2019, 20:22

„Liviu Dragnea descoperă acum valorile europene și interesele României. Cam mult prea târziu, dacă avem în vedere acțiunile sale din ultima perioadă care au contrazis exact aceste valori, între care se numără și ideea de stat de drept și egalitate în fața legii sau consolidarea instituțiilor democratice”, a declarat președintele interimar al PNL Raluca Turcan, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Raluca Turcan i-a sugerat lui Liviu Dragnea să-și asume un comportament politic în spirit european: „să procedeze la fel ca orice alt politician dintr-o țară occidentală atunci când suferă o condamnare, să facă un pas în spate până la reabilitare”.

Liviu Dragnea ar trebui să citească declarațiile președintelui Iohannis și să-și întrebe colegii din Parlamentul European dacă nu îi este clară poziția României, a afirmat Turcan.

„Dacă nu-i este clară domnului Dragnea poziția României, îl invit să consulte relatările de presă cu privire la pozițiile oficiale exprimate de președintele Klaus Iohannis, care a pledat foarte clar și ferm pentru o Europă cu parteneri egali, fără «mai multe viteze» sau «cercuri concentrice». De asemenea, ar face bine să-și întrebe colegii din Parlamentul European cu privire la pozițiile exprimate la fel de clar de europarlamentarii României”, a susținut liderul interimar al PNL.

Turcan a afirmat că în acest fel, Liviu Dragnea va constata că este ultima persoană, alături de Călin Popescu Tăriceanu, care s-ar putea invita la consultări la Palatul Cotroceni cu privire la poziția României în UE.

„În final, va constata că este ultima persoană, alături de Călin Popescu Tăriceanu, care ar putea să se invite singur la consultări cu șeful statului pe un subiect care e deja clarificat”, a susținut Raluca Turcan.