Turcan: Nu există un proiect al Legii salarizării pus negru pe alb. Încă se mai poartă discuții

Redactor:
Cătălina Mănoiu
Turcan: Nu există un proiect al Legii salarizării pus negru pe alb. Încă se mai poartă discuții
Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, că legea salarizării nu este finalizată și că încă se mai poartă discuții în PSD, afirmând că liberalii vor depune amendamente atunci când proiectul va veni în Parlament, cerând Guvenului să prezinte proiecția economică. "Nu există un proiect de lege cap coadă, pus negru pe alb. Noi nu l-am văzut", a subliniat Turcan.

„Am informații că nu este finalizat și încă se mai poartă discuții în interior și atât timp cât PSD nu este clarificat în interior despre cum o să arate legea salarizării unitare și nu aș vrea să le facem noi treaba celor de la PSD. (…)În primul rând, nu există un proiect de lege cap coadă, pus negru pe alb. Noi nu l-am văzut, dumneavoastră nu l-ați văzut și, din câte am înțeles, nici semnatarii nu l-au văzut. Au semnat niște angajamente și niște cuvinte frumoase ale președintelui PSD, Liviu Dragnea și ale ministrului Muncii”,a declarat Raluca Turcan.

În plus, liderul PNL a afirmat că promisiunile social-democraților nu vor fi puse în practică de la 1 iulie, așa cum s-au angajat și că legea salarizării unitare nu se va încheia în mandatul guvernului susținut de majoritatea parlamentară actuală.

„Nici măcar raportul între cel mai mic și cel mai mare salariu nu este bine precizat. Cred că încă mai sunt lucruri care merită menționate. Așteptăm proiectul negru pe alb și apoi vom decide politic. Vom face amendamente. (…) specialiști noștri în domeniu se vor pronunța în spațiul public”, a mai spus Turcan

Liberalii i-au solicitat Guvernului să prezinte proiecția economică pe care se bazează legea salarizării unitare.

„Toate semnalele merg în direcția că această lege nu se bazează pe o variantă realistă de venituri la bugetul statului, ci mai degrabă pe o tentativă heirupistă de a mai bifa o promisiune din campania electorală. (…) Ministerul Finanțelor Publice trebuie să arate pentru anul în curs și pentru fiecare an până la finalizarea aplicării legii salarizării unitare următoarele elemente fundamentale: creșterea economică prognozată și creșterea PIB-ului revizuită, nivelul colectării veniturilor la bugetul de stat prin raportare la PIB, nivelul deficitului bugetar avut în vedere, numărul posturilor de bugetari – dacă acesta va crește sau va scădea sau dacă va fi blocat – și, de asemenea, sumele alocate pe investiții în următoarea perioadă”, a mai susținut Turcan.

Liderul interimar al PNL a mai spus că performanța Executivului în primele trei luni „a dat cu minus”.

La rândul său, liderul deputaților PMP, Eugen Tomac, a declarat că Mișcarea Populară ar putea vota legea salarizării unitare dacă proiectul va conține elemente care să asigure că nu vor exista derapaje bugetare care să afecteze economia națională.

„Există posibilitatea să votăm un asemenea proiect (legea salarizării unitare-n.r.) în cazul în care el va conține elemente care ne asigură că nu vor exista derapaje bugetare în ceea ce privește economia țării. Din acest punct de vedere luăm în calcul inclusiv această variantă”, a declarat președintele executiv al PMP.

PMP va depune amendamente la legea salarizării unitare, după ce va vedea proiectul și sursele de finanțare ale acestuia, a mai spus Tomac.

Reamintim că proiectul de lege privind salarizarea unitară nu va fi depus la Parlament în cursul zilei de luni, așa cum era anunțat, potrivit președintelui PSD, Liviu Dragnea, care a motivat că își dorește ca proiectul să „mai stea” o săptămână, pentru a fi publicat în presă, astfel încât „să-și mai dea lumea cu părerea”.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
Bani în plus de la stat pentru acești angajați! Care este condiția
ULTIMA ORĂ. Cât de bogat e Gigi Becali! Femeia apropiată de miliardar spune ce avere...
Veste teribilă! Un nou VORTEX polar în România. O să afecteze grav prețul la electricitate
Poliţiştii din Quebec au amendat o femeie pentru că îşi plimba soţul în lesă
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Secretele laboratorului din Wuhan, publicate de Departamentul de Stat al SUA
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Eșec RUȘINOS pentru NASA în timpul testării celei mai puternice RACHETE construită vreodată
ATENȚIE! Așa te poți programa online pentru vaccinul anti-Covid. Care sunt pașii ce trebuie urmați
Mesaje de Sfântul Anton de trimis pe Whatsapp, Facebook Messenger și SMS – 29 de...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea ȘOC a momentului despre unul dintre cei mai mari luptători MMA români
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Competiţia „made in Romania”. Câţi bani fac retailerii din brandurile private label şi unde le...
ȘOC! Se anunță un DEZASTRU total pentru România! Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR...
Inchide