UDMR decide miercuri cum votează la moțiune. Kelemen: Situație de Cartea Recordurilor

UDMR decide miercuri cum votează la moțiune. Kelemen: Situație de Cartea Recordurilor
Publicat: 17/06/2017, 16:09
Actualizat: 03/10/2018, 01:01

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la finalul ședinței Consiliului Permanent al Uniunii, că responsabilitatea pentru actuala situație, aparține actualei coaliții guvernamentale.

„Am făcut o analiză a situației politice, PSD – ALDE nu au reușit să gestioneze situația. Responsabilitaea aparține coaliției, Guvernul trebuie să fie unul politic, susținut de o majoritate parlamentară. Pentru situația creată, neplăcută, absolut de Cartea Recordurilor, coaliție de guvernare se face responsabilă. Am primit un mandat de a discuta cu toți cei care doresc o discuție cu noi, de luni, cu reprezentanții Guvernului, coaliției de guvernare PSD – ALDE, nu putem decide în ceea ce privește conflictele din PSD, nu vrem să arbitrăm. Vom lua o decizie privind moțiunea de cenzură probabil miercuri, înainte de vot, până atunci vom discuta, negocia în fiecare zi, vrem să vedem textul moțiunii, colegii noștri nu vor fi mâine la București la citirea moțiunii”, a spus Kelemen.

Acesta a precizat că UDMR vrea să contribuie la restabilirea echilibrului politic.

„Nu avem ce discuta despre intrarea la guvernare. Nu excludem nicio discuție cu nimeni, nu am respins nicio invitație, dar despre guvernare putem discuta la momentul oportun. Nu se pune problema să îi susținem pe dl. Dragnea sau pe dl. Grindeanu, nu e treaba noastră, nu dorim să intervenim în disputele lor. Nu am discutat și nu discutăm despre portofolii până nu am clarificat principii, există sau nu majoritate, ce dorește majoritatea, nu sunt interesat de poziția de vicepremier, nici dacă cumva am ajunge în alt formă a discuțiilor, dar nu sunt convins că vom ajunge până acolo”, a explicat președintele UDMR, care a anunțat că Uniunea face o analiză a colaborării parlamentare cu PSD”, a mai spus Kelemen Hunor.

Vineri seara, surse politice au declarat pentru Gândul că Liviu Dragnea a ajuns la o înțelegere cu UDMR și că parlamentarii acestei formațiuni vor susține moțiunea de cenzură a PSD împotriva propriului Guvern.

UDMR, de acord ca prefecții și șefii de deconcentrate să fie numiți politic

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca într-o conferință de presă că și în prezent prefecții și subprefecții sunt politici.

„În România ar trebui să asumăm un principiu și ar trebui să tragem o linie și să spunem că până la un anumit nivel numirile sunt politice, iar sub un anumit nivel nu există alte criterii decât competența și munca prestată. Prefectul și subprefectul, din punctul meu de vedere, și acum sunt politici, nu trebuie să ne ascundem după deget și să spunem că nu sunt politici dar, de fapt, de fiecare dată când vine un Guvern rade totul și pune oamenii lui, spunând că nu sunt politici. Eu sunt pentru a asuma o astfel de decizie, că prefecții și subprefecții sunt politici”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, în cazul serviciilor deconcentrate, o parte dintre acestea trebuie date la consiliile județene, deoarece sunt multe care au atribuții legate de comunitățile locale.

„La celelalte deconcentrate, la fel, prima poziție trebuie să fie o poziție politică asumată, pentru că în cazul deconcentratelor care sunt în subordinea ministerelor și trebuie să pună în aplicare programul de guvernare, e greu să aduci argumente că există o coaliție de guvernare în administrația centrală și există în deconcentrate oameni care vin din alte partide, din opoziție. La noi, problema este că de zeci de ani ne mințim singuri și ne facem că e altfel decât spunem că e”, a menționat președintele UDMR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații