• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

UDMR, lovitură pentru opoziție: Nu semnăm moțiunea de cenzură și nu suntem alături de PNL

UDMR, lovitură pentru opoziție: Nu semnăm moțiunea de cenzură și nu suntem alături de PNL
Mai multe pe gandul.info

„Relația UDMR-PNL e o relație care în acest moment e destul de încărcată de niște declarații din partea colegilor de la PNL. Nu poți să chemi moții și să spui să fie pregătiți la Țebea că vor fi chemați iarăși în luptă împotriva maghiarilor, nu poți spune ca șef de partid așa ceva, iar apoi să ceri voturile noastre”, a spus Hunor pentru MEDIAFAX.

Totodată, liderul UDMR a precizat că, matematic, nu există suficiente voturi în opoziție pentru a trece moțiunea de cenzură, chiar dacă se iau în calcul și membrii Uniuniunii.

„Pe noi ne interesează cine va fi premierul, cu ce program de guvernare vin și în ce direcție vor să ducă țara. Cu noi, fără noi, deci eu nu discut portofoliul, nu discut intrarea la guvernare, nu asta este important, dar vreau să știu în ce direcție vor să meargă. Ei au spus că asta după vot, le-am spus: măi, nu merge așa, după vot, ci discutăm înainte”, a susținut Kelemen Hunor.

De asemenea, liderul maghiar a precizat că PNL a refuzat să le prezinte aceste aspecte.

„Ei nu au spus sau nu o să spună despre aceste aspecte și le-am spus că în acest moment nu există condițiile pentru a ne pregăti o acțiune politică comună. Dar eu nu am nimic împotriva moțiunii de cenzură. Cum vom vota, vom vedea. În acest moment, e o altă discuție, dar nu vom semna și nu vom fi alături de PNL în această inițiativă”, a conchis Hunor.

PNL și USR vor iniția împreună moțiunea de cenzură împotriva guvernului Tudose, a declarat, marți, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan

Inchide