UDMR, nemulțumit de Aurescu și Ciucă: Un om din școala lui Năstase nu e o înțelegere pentru România / Hunor, despre alegerea primarilor în două tururi: Nu sunt șanse foarte mari ca proiectul să treacă

UDMR, nemulțumit de Aurescu și Ciucă: Un om din școala lui Năstase nu e o înțelegere pentru România / Hunor, despre alegerea primarilor în două tururi: Nu sunt șanse foarte mari ca proiectul să treacă
Publicat: 28/10/2019, 19:47

„I-am spus și domnlui Orban, să readuci într-un Guvern liberal un om din școala lui Năstase nu înseamna o prea mare înțelegere a ce are nevoie România astăzi. Dar este treaba lor, nu este treaba noastra, eu voi fi mâine în campanie, deci nu pot vota nici pentru, nici împotriva domnului Aurescu. Din punctul meu de vedere este o greșeală, PNL are foarte mulți oameni din partid sau apropiați de centru-dreapta, puteai să aduci un om la fel de bun diplomat la fel de bun, dar un om cu vederi mult mai deschise și mai apropiate de politicile pe care trebuie să le promoveze un om de centru-dreapta. (…) Eu nu voi fi prezent, eu sunt membru în comisia de politică externă, vom vedea, votează fiecare cum dorește. Dacă va fi convingător domnul Aurescu, sigur că va primi votul, nu știu asta, nu vreau să intru în astfel de amănunte.”, a afirmat Kelemen Hunor, luni, după discuțiile purtate cu Ludovic Orban.

Despre propunerea pentru Ministerul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, liderul UDMR a afirmat că „nu poți să promovezi un general activ într-o funcție de ministru. Atunci, ce credibilitate mai ai când respingi un magistrat la fel de activ? Dacă va trece domnul Ciucă până mâine în rezervă, e altă discuție. Dar nu se obișnuiește să pui un militar activ într-o astfel de funcție. În rest nu am nimic de reproșat dlui Ciucă.”

Kelemen Hunor a afirmat că toți parlamentarii UDMR vor fi prezenți la votul de învestitură, însă vor acorda sprijinul doar în baza unor clarificări asupra programului de guvernare și de asemenea, a răspunsurilor venite de la miniștri, în cadrul audierii acestora.

Audierea miniștrilor propuși în Guvernul Orban va avea loc marți și miercuri, urmând ca votul să fie dat într-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00, potrivit unei decizii a conducerii Parlamentului.

Hunor, despre alegerea primarilor în două tururi: Nu sunt șanse foarte mari ca proiectul să treacă

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat, luni, că nu sunt șanse foarte mari ca proiectul privind alegerea primarilor în două tururi să treacă de Parlament. Acesta a afirmat, în contexul în care PNL a garantat USR și ALDE că proiectul va fi susținut, că premierul desemnat s-a angajat să nu emită OUG.

„Și unde va fi susținut? (proiectul privind alegerea primarilor în două tururi – n.r) Asta depinde…Deci, să nu ocolim Parlamentul, să nu dăm OUG, să nu asumăm răspunderea, asta am cerut eu, de la următorul Guvern. În Parlament sunt trei proiecte, până acum nu a trecut niciun proiect, șansele să treacă nu sunt foarte mari.”, a declarat ldierul UDMR despre proiectul privind alegerile în două tururi.

Kelemen Hunor a afirmat că acordul semnat trebuie respectat de premierul desemnat.

„Nici nu mă gândesc că un premier care primește votul în Parlament nu respectă cuvântul dat și mai ales acordul semnat, la așa ceva eu nu pot să mă gândesc. Eu sper că oamenii sunt responsabili, oamenii devin și mai responsabili, când dai mâna cu cineva, înseamnă că vrei să respecți ceea ce ai promis, e de bun simț, aici nu trebuie să găsești argumente, ai semnat ceva, trebuie să respecți.” a mai spus Hunor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Viața la bloc. Activitatea banală pentru care poți fi amendat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”