Udrea: Justiția e doar pentru CĂȚEI? Dacă eu am încălcat legea, ȘI KOVESI trebuie să primească 6 ani de PUȘCĂRIE

Udrea: Justiția e doar pentru CĂȚEI? Dacă eu am încălcat legea, ȘI KOVESI trebuie să primească 6 ani de PUȘCĂRIE
Publicat: 18/02/2019, 12:20
Actualizat: 25/03/2019, 21:54

„Apărătorii dânsei în special, susțin că nu este grav și nici nu e luare de mită faptul că i-a cerut lui Sebastian Ghiță să plătească un avion privat cu care să îl aducă în țară pe fugitul Nicolae Popa, în 2009. Aș fi fost înclinată să îi iau apărarea și să spun și eu la fel, dacă în cazul meu lucrurile nu ar fi identice. Adică, eu am fost acuzată de doamna Kovesi că l-am adus pe Lucian Bute să boxeze în țara lui, unde milioane de români își doreau să îl vadă boxând și nimeni nu a fost în stare să organizeze un meci al acestuia în România. Bute nu a boxat pentru Elena Udrea, nu a boxat la mine în sufragerie, nu am avut niciun avantaj din prezența lui la acea Gală de box, cunoscută ca Gala Bute.

Singurul câștig pe care doamna Kovesi l-a identificat, au fost aplauzele pe care le-aș fi primit, adică imaginea bună pe care mi-aș fi făcut-o… Și am fost condamnată 6 ani cu executare pentru asta și s-a dispus de către un complet ilegal constituit (din care a facut parte și domnul judecător Ionuț Matei) și confiscarea de la mine a unei sume egală cu suma platită de ministerul pe care îl conduceam pentru promovarea României în timpul acestui meci de box!!!”, scrie Elena Udrea, pe Facebook.

Fostul ministru al Turismului susține că fosta șefă DNA nu are motiv de uimire că este acum acuzată.

„Atunci de ce se miră ea și susținătorii ei că este acuzată că a luat mită suma de bani reprezentând contravaloarea închirierii avionului privat și că a avut și un câștig de imagine, pe lângă vacanță cu SPP-istul în Indonezia, cu avionul privat, unde ea nu avea ce să caute? Dacă eu am încălcat legea, atunci și ea a încălcat-o și ar trebui să primească minim 6 ani de pușcărie, plus sa fie obligată sa îi dea banii înapoi lui Ghiță…Sau justiția nu e egală pentru toți, e doar pentru căței?„, se întreabă Elena Udrea.

Săptămâna trecută Udrea comenta din Costa Rica, faptul că în România vine o vreme a „normalității”, după ce a aflat că Laura Codruța Kovesi a fost chemată la audieri de procurori.

„Fără niciun resentiment, spun că începe să devină o vreme a normalității. (…) Trebuie să recunosc că exact așa m-am simțit aseară (plagiată de Kovesi, n.r), auzind modul în care se apără. Am identificat același tip de apărare. Doamna Kovesi, și alții au fost duși la DNA, li s-au pus cătușele pe mâini, și abia acolo au aflat despre ce fapte sunt acuzați.(…) Doamna Kovesi, ați distrus cariere, ați distrus vieți. Ați intrat cu bocancii în viețile oamenilor și i-ați scos din jocurile de putere pe care le făceau ca politicieni sau le-ați distrus afacerile. Eu cred că este justiție și în cazul doamnei Kovesi. Dumneavoastră ați pornit acest tip de justiție pe care o acuzați ca fiind incorectă. Aseară, a avut un discurs fix ca al penalilor. (…) Aș putea spune ‘Bun venit în clubul penalilor!’ doamnei Kovesi”, a declarat Elena Udrea, la Antena 3.

ElenaUdrea a susținut că, pe 30 ianuarie 2015, a depus la DNA un denunț împotriva Laurei Codruța Kovesi, în care devăluia că fosta șefă a Direcției a primit cadouri de la politicieni și de la oameni de afaceri, dar și de la ea.

„Fix acum 4 ani, pe 30 ianuarie, am depus un denunț oficial împotriva lui Kovesi la DNA, pentru că nu aveam unde în altă parte, chiar la Kovesi în curte, în care am descris nu doar faptele de abuzuri pe care le făcea, dar și pe cele de corupție. Ea spunea că nu se întâlnește cu politicieni. (…) S-a dovedit nu numai că se întâlnea cu politicieni, ci primea cadouri de la politicieni și de la afaceriști. Pe care ulterior îi acuză de fapte de corupție, fix când era în relații cu ei. (…) Am descris în denunțul care a fost închis de doamna procuror Moraru în 3 luni de zile. Am făcut referire la cadourile pe care știu că le primea. (…) A primit cadouri de la mine, de la familia mea, cadouri pe care eu le-am cumpărat”, a declarat ElenaUdrea, la Antena 3, care a descris și cadourile de care vorbea: „bijuterii, genți, cadouri pe care le primesc femeile de obicei” și care îi erau aduse de soțul ei de la acel moment, Dorin Cocoș.

Fostul ministru a povestit cum fosta șefă a DNA își stabilea țintele pentru dosare în ședințele cu reprezentanții SRI, subliniind că aceste informații le are de la un fost colonel din Serviciu.

„Doamna Kovesi are ocazia să spună lucrul acesta: cum a funcționat, cum își fixa țintele, dacă țintele erau fixate în ședințe cu SRI, așa cum un fost colonel din SRI ne povestea. Că se făceau ședințe cu Kovesi și Coldea în care spuneau: peste o lună facem dosar lui cutare sau cutare. Sau dacă veneau ordine din altă parte. Eu cred că doamna Kovesi avea ținte personale, ținte motivate invidiile ei, de frustrările ei de femeie. Cum ar fi Alina Bica.(…) Țintele erau fixate în acest grupări”, a declarat Udreala Antena 3.

Fostul ministru ElenaUdreaa fost eliberată din închisoarea din Costa Rica, după o decizie a ICCJ privind constituirea completurilor de 5 judecători care au condamnat-o. ElenaUdreaa fost condamnată definitiv de instanța supremă la 6 ani de închisoare cu executare.

În dosarul de la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului General, fostul procuror șef al DNA Laura Codruța Kovesi are calitatea de suspect, iar infracțiunile cercetate sunt luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu.

Laura Codruța Kovesi este favorită pentru postul de procuror șef european și a plecat vineri la Bruxelles. Potrivit calendarului Parlamentului European, Comisia libertăți civile, justiției și afaceri interne (LIBE) are ședințe pe 25 februarie de la ora 16.00 și pe 26 februarie, de la orele 10.00 și 15.30.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce faci dacă ai pus prea mult ulei în motor? Ce probleme apar?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere