UDREA, mesaj pentru KOVESI: Bun venit în clubul PENALILOR! Avea ȚINTE motivate de INVIDII. Primea BIJUTERII și genți de la mine și de la alți politicieni

UDREA, mesaj pentru KOVESI: Bun venit în clubul PENALILOR! Avea ȚINTE motivate de INVIDII. Primea BIJUTERII și genți de la mine și de la alți politicieni
Publicat: 15/02/2019, 09:08
Actualizat: 25/03/2019, 20:39

Elena Udrea a declarat, joi, din Costa Rica, faptul că în România începe să devină o vreme a „normalității”, în contextul în care Laura Codruța Kovesi a fost chemată pentru a fi audiată de procurori, subliniind că discursul fostei șefe DNA din presă a fost similar cu al celor care aveau dosar penal.

„Fără niciun resentiment, spun că începe să devină o vreme a normalității. (…) Trebuie să recunosc că exact așa m-am simțit aseară (plagiată de Kovesi, n.r), auzind modul în care se apără. Am identificat același tip de apărare. Doamna Kovesi, și alții au fost duși la DNA li s-au pus cătușele pe mâini, și abia acolo au aflat despre ce fapte sunt acuzați. (…) Doamna Kovesi ați distrus cariere, ați distrus vieți. Ați intrat cu bocancii în viețile oamenilor și i-ați scos din jocurile de putere pe care le făceau ca politicieni sau le-ați distrus afacerile. Eu cred că este justiție și în cazul doamnei Kovesi. Dumneavoastră ați pornit acest tip de justiție pe care le acuzați ca fiind incorecte. Aseară a avut un discurs fix ca al penalilor. (…) Aș putea spune ‘Bun venit în clubul penalilor!’ doamnei Kovesi”, a declarat Elena Udrea, la Antena3.

ElenaUdreaa spune că în urmă cu 4 ani, a depus la DNA un denunț împotriva Laurei Codruța Kovesi în care a relatat faptul că fosta șefă a Direcției a primit cadouri de la politicieni și de la oameni de afaceri, dar și de la ea. Fostul ministru a precizat că denunțul a fost clasat după trei zile.

„Fix acum 4 ani, pe 30 ianuarie, am depus un denunț oficial împotriva lui Kovesi la DNA, pentru că nu aveam unde în altă parte, chiar la Kovesi în curte în care am descris nu doar faptele de abuzuri pe care le făcea, dar și pe cele de corupție. Ea spunea că nu se întâlnește cu politicieni. (…) S-a dovedit nu numai că se întâlnea cu politicieni, ci primea cadouri de la politicieni și de la afaceriști. Pe care ulterior îi acuză de fapte de corupție fix când era în relații cu ei. (…) Am descris în denunțul care a fost închis de doamna procuror Moraru în 3 zile. Am făcut referire la cadourile pe care știu că le primea. (…) A primit cadouri de la mine, de la familia mea, cadouri pe care eu le-am cumpărat”, a declarat ElenaUdrea, la Antena3.

Potrivit fostului ministru, cadourile pe care le-a oferit Laurei Codruța Kovesi erau „de tip bijuterii, genți, pe care le primesc femeile de obicei”, iar cel care i le ducea era soțul ei de la acel moment, Dorin Cocoș.

Udrea nu s-a oprit aici cu acuzațiile la adresa Laurei Codruța Kovesi. Fostul ministru a povestit cum fosta șefă a DNA își stabilea țintele pentru dosare în ședințele cu reprezentanții SRI, subliniind că aceste informații le are de la un fost colonel din Serviciu. Totodată, fostul ministru a spus că Laura Codruța Kovesi avea ținte „motivate de invidii”.

„Doamna Kovesi are ocazia să spună lucrul acesta: cum a funcționat, cum își fixa țintele, dacă țintele erau fixate în ședințe cu SRI, așa cum un fost colonel din SRI ne povestea. Că se făceau ședințe cu Kovesi și Coldea în care spuneau: peste o lună facem dosar lui cutare sau cutare. Sau dacă veneau ordine din altă parte. Eu cred că doamna Kovesi avea ținte personale, ținte motivate invidiile ei, de frustrările ei de femeie. Cum ar fi Alina Bica. (…) Țintele erau fixate în acest grupări”, a declarat ElenaUdreala Antena3.

Fostul ministru ElenaUdreaa fost eliberată din închisoarea din Costa Rica, după o decizie a ICCJ privind constituirea completurilor de 5 judecători care au condamnat-o. ElenaUdreaa fost condamnată definitiv de instanța supremă la 6 ani de închisoare cu executare.

Declarațiile vin după ce Laura Codruța Kovesi a anunțat miercuri seară că a fost citată vineri la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție, susținând că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzațiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

„S-a prezentat un polițist la domiciliul meu și am primit o citație din partea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție în calitate de suspect pentru infracțiunile de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citație vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii, dar probabil este tot o coincidență faptul că inițial am fost anunțată de procedura din Parlamentul European, am înțeles că audierea urma să fie pe data de 18 februarie, mi-am cumpărat bilet de avion pentru data de vineri, ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. În acest sens, chiar am fost astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă termen în data de luni și a cererea de amânare am depous biletul de avion din care rezulta că data de vineri urma să plec din țară. La nici câteva câteva ore după ce am depus acaestă cerere din care rezulta că eu voi fi plecată din țară pentru această audiere am primit acaestă citație”, a declarat Laura CodruțaKovesi, la Europa FM.

Adina Florea, procurorul de caz, a declarat ulterior că ancheta în care este vizată Laura CodruțaKovesieste tratată ca orice altă speță, fără a fi analizate aspecte cu dublă măsură, subliniind totodată că, dacă fosta șefă a DNA nu se va prezenta la audieri, vor fi avute în vedere măsurile privind citarea și aducerea sa. Florea a mai susținut că dosarul e deschis în urma unei sesizări a lui Sebastian Ghiță din decembrie 2018.

Fostul deputat Sebastian Ghiță a transmis Secției de investigare a infracțiunilor din justițiefotografiape care spunea că o are cu fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi acasă la el, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Ghiță a vrut să dovedească astfel că a avut și alte relații cu Laura Codruța Kovesi decât cele instituționale, precum pretinde aceasta. Fotografia este argumentul principal pentru susținerea acuzației de mărturie mincinoasă, pe care i-a adus-o fostului procuror șef al DNA în plângerea sa din decembrie 2018.

Fostul parlamentar se află în continuare la Belgrad și a fost audiatprin videoconferințăîn dosarul deschis ca urmare a plângerii pe care acesta i-a făcut-o Laurei Codruța Kovesi. Ghiță o acuză pe fosta șefă DNA că i-ar fi cerut bani pentru a-l aduce în țară, din Indonezia, pe fostul director FNI Nicolae Popa.

„Confirm audierea. Este foarte important să nu facem ca dânsa și ca domnul Negulescu. (…)Confirm audierea, dar fac tot efortul să nu interferez în ancheta doamnei procuror. (…) Am spustot ce știamde Laura Codruța Kovesi și tot ce m-a întrebat doamna procuror”, a declarat Sebastian Ghiță joi seara, la RomâniaTv.

Alături de fotografia cu fosta șefă a DNA la el acasă, el susține că ar mai fi transmis procurorilor și alte probe „grave”.

PSD răspunde cu aceeași monedă cu care fuseseră tratați membrii săi când erau anchetați penal și atrage atenția partidelor politice să nu politizeze ancheta împotriva Laurei Codruța Kovesi.

„Justițiatrebuie lăsatăsă își facă datoria! Încetațisă politizațipunerea sub acuzare a doamnei Kovesi! Astăzi, legile justiției adoptate de majoritatea PSD-ALDE îi oferă doamnei Kovesisuficiente garanțiică în cursul anchetei i se vor respecta drepturile fundamentale și că nu vor fi imixtiuni ale serviciilor secrete, iar dacă va fi trimisă în judecată, va avea parte deun proces corect, în fața unor complete legal constituite. Spre deosebire de retorica viciată a celor care acuzau „penalii” înainte de o condamnare, PSD va respectaprezumția de nevinovățiea doamnei Kovesi și nu va susține nici că este „o penală”, nici că a luat mită, că a comis abuz în serviciu sau că a făcut mărturii mincinoase. Toate acestea vor trebui demonstrate în fața instanței de judecată. Până atunci avețiîncredere în Justițieși lăsați probele să vorbească, nu politicienii”, se arată într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook a partidului.

„Este vorba de o activitate de urmărire penală înderulare, s-a asigurat cadrul procesual legal și se va asigura cadrul procesual legal oricărei persoane cercetate. Toate persoanele cercetate au dreptul să-și studieze dosarul, să propună probe să administreze probe și să participe la audieri. Prin urmare, nu antamăm activitățile și nu antamăm niciun fel de subiect care să nu aibă o bază legală”, a declarat Adina Florea, la sediul CSM.

Totodată, întrebată ce riscă Laura CodruțaKovesidacă nu se va prezenta la audierea de vineri, Florea a subliniat: „Există măsuri procesuale, acelea referitoare la modalitățile de citare și la aducerea persoanei cercetate”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Ce pastile a ingerat Adrian Mititelu Jr.! A fost în comă 10 ore, iar medicii...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Meteorologii au anunțat până când mai ține vremea rece