Udrea: Procurorul Negulescu mi-a propus să fiu turnătoare în dosarul lui Vasile Blaga

Redactor:
Firuta Flutur
Udrea: Procurorul Negulescu mi-a propus să fiu turnătoare în dosarul lui Vasile Blaga
Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a declarat, marți, că procurorul Mircea Negulescu i-a oferit, în toamna anului trecut, calitatea de martor protejat în dosarul fostului lider PNL, Vasile Blaga, ca să-l "toarne" pe acesta, dar că a refuzat.

„La un moment dat, înainte să fie chemat domnul Vasile Blaga la DNA Ploiești, cred că era în toamna anului trecut, am primit un telefon de la domnul procuror Negulescu și mi-a propus să fiu turnătoare în dosarul domnului Vasile Blaga și mi s-a oferit calitatea de martor protejat. Evident că i-am răspuns că dacă voiam să torn, turnam la București în doi ani de când mă hărțuiește sistemul și doamna Kovesi, nu mă apuc să torn pe la Ploiești foștii colegi”, a declarat Elena Udrea.

Fostul ministru al Turismului a spus că nu vorbise înainte cu procurorul Mircea Negulescu și că această întâmplare a amuzat-o.

„Refuz categoric să fiu turnător într-un dosar făcut, așa cum s-a dovedit ulterior că lucra domnul Negulescu cu abuzuri, cu presiuni asupra oamenilor pentru a declara cum dorește DNA. Nu i-am spus domnului Blaga. Atunci m-am amuzat și le-am povestit unor prieteni, foști colegi, dar domnului Blaga nu pentru că nu m-am văzut cu el și nu am avut ocazia și la câte s-au întâmplat, asta a fost pentru mine, ăsta a fost un moment aproape amuzant”, a mai spus Elena Udrea.

Vasile Blaga, fost senator în Parlamentul României, a fost trimis în judecată pe 28 noiembrie de procurorii DNA din Ploiești în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, cauza fiind trimisă instanței supreme. Mandatul de senator al lui Vasile Blaga s-a încheiat în luna decembrie iar dosarul nu a mai fost de competența ÎCCJ, fiind trimis Tribunalului București. Magistrații Curții de Apel București au decis, pe 3 mai, să înceapă judecata în dosarul lui Vasile Blaga.

Inchide