Un deputat PSD propune testarea cunoștințelor liderilor partidului: „Nu poți milita pentru social-democrație dacă habar n-ai care-i sunt valorile fundamentale”

Un deputat PSD propune testarea cunoștințelor liderilor partidului: „Nu poți milita pentru social-democrație dacă habar n-ai care-i sunt valorile fundamentale”
Deputatul PSD de Baia Mare Florin Tătaru susține că PSD are nevoie urgentă de reformă, inclusiv doctrinară, și propune testarea cunoștințelor liderilor partidului despre doctrina pe care o susțin, arătând că "nu poți milita pentru social-democrație dacă habar n-ai care-i sunt valorile fundamentale".

Într-un comunicat de presă transmis luni, deputatul Florin Tătaru spune că PSD are nevoie urgentă de o reformă, inclusiv doctrinară, și că partidul „va depăși această criză electorală cu lideri reali, cu figuri noi, cu oameni politici care reprezintă comunități mari de oameni”.

„E urgentă nevoie de o reformă, inclusiv doctrinară, în PSD. Se poate ajunge până la testarea efectivă a cunoștințelor pe care le au liderii despre doctrina pe care o susțin. Voi face, în concret, această propunere într-un cadru oficial pentru ca ea să prindă formă și viață în PSD. Nu poți milita pentru social-democrație dacă habar n-ai care-i sunt valorile fundamentale. PSD va depăși această criză electorală cu lideri reali, cu figuri noi, cu oameni politici care reprezintă comunități mari de oameni. Cred că e nevoie de o schimbare de abordare și de prezență a unui spirit de echipă unde cunoașterea doctrinară social-democrată să nu fie luată în derâdere de unii lideri doar din pricină că habar n-au ce e doctrina care i-a făcut oameni politici”, a arătat Tătaru.

Acesta a subliniat că de la ședințele de partid social-democrat locale și până la organizațiile de partid social-democrat specifice, „viața de partid trebuie reconsolidată cu calm, responsabilitate și realism”.

Deputatul PSD a menționat că răspunsul la întrebarea „De ce a pierdut PSD alegerile prezidențiale?” este unul singur și își are rădăcinile în axul central al doctrinei.

„Protecția socială, ca element fundamental pus în practică și nu clamat de la tribuni, este baza social-democrației românești. Se adaugă aici principiile egalității și dreptății sociale care au închegat doctrinar social-democrația românească după anul 1989. Cu astfel de valori fundamentale ale societății se câștigă o bătălie electorală. Din păcate, ele trebuie puse-n practică. Social-democrații se plasează în mijlocul comunităților, oamenii simpli fiind cei care le dau legitimitate. De la «mica trăncăneală» și până la «Marea Trăncăneală» a lui Caragiale nu se poate înfăptui nici doctrinar și nici real social-democrația”, a susținut Florin Tătaru.

Acesta a considerat că lipsa cultivării valorilor politice de stânga a dus la anomalii ce au generat haos politic, adăugând că nu se poate întări social-democrația „cu schisme născute-n Transilvania pe principiul unui pseudopatriotism regional”.

„Poți, însă, altceva: în lipsa unei solidarități doctrinare a liderilor, pe fondul apariției confuziei generale să îți impui propria confuzie păguboasă. Asta a făcut și grupul politic de la Cluj, din păcate pentru această competiție electorală. Sintagma existenței unei Transilvanii de dreapta e imputabilă direct și fără echivoc liderilor acestora. Armele electorale folosite de dreapta politică transilvăneană în câmpul electoral sunt preluate în totalitate din doctrina social-democrată. Să pierzi o competiție electorală cu armele tale ajunse în mâna adversarilor politici e fără precedent și demonstrează fragilitatea mesajului liderilor regionali”, a mai arătat Tătaru.

În opinia acestuia, „trăncăneala a dus la nesocotirea diasporei și a dreptului fundamental al românilor la vot, iar o astfel de atitudine politică nu are nimic în comun cu social-democrația autentică, dar ea se crește pe o structură fragedă doctrinară, producând pierderi uriașe în politica social-democrată”.

ŞOC! Soţia marelui campion al României, vedetă pe site-urile pentru adulţi! "Nu sunt 'călugăriţă'. Îmi...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
FOTO. Imaginile pe care Simona Gherghe le credea uitate de timp! Cum se poza în...
Acest PEȘTE îţi distruge sănătatea. Şi tu îl consumi, fără să ştii ce pericol te...
Decizie disperată luată de familia Cătălinei Ponor, după ce tatăl gimnastei ar fi agresat doi...
De ce trebuie să NU mai consumi CIORBĂ: La asta nu te-ai fi asteptat! Ce...
Monica Pop, acuzaţii grave! Cine e de vină pentru răspândirea covid-19. 'CRIMINAL!'
Surse: Guvernul plănuieşte înăsprirea restricţiilor. Circulaţia ar urma să fie limitată în toată ţara de...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Ce avere are ÎPS Teodosie. Deține proprietăți de milioane de euro și are un salariu...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
I-a injectat fiicei sale de doar 8 ani botox, în mod repetat, deși micuța nu...
Câinii care au SALVAT o populație întreagă de la MOARTE! Povestea NEȘTIUTĂ despre cea mai...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
BREAKING: Incendiu la Spitalul din Craiova. Medicii au sărit pe geam pentru a se salva....
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
NOI RESTRICŢII de circulaţie pentru români: Nimeni nu mai iese din casă după această oră
Iulia Vântur, apariție spectaculoasă. Cum arată acum vedeta stabilită în India
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cel mai mare conglomerat american, zdrobit de pandemia de COVID-19. Ce decizie drastică a luat...
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide