Un deputat PSD propune testarea cunoștințelor liderilor partidului: „Nu poți milita pentru social-democrație dacă habar n-ai care-i sunt valorile fundamentale”

Un deputat PSD propune testarea cunoștințelor liderilor partidului: „Nu poți milita pentru social-democrație dacă habar n-ai care-i sunt valorile fundamentale”
Deputatul PSD de Baia Mare Florin Tătaru susține că PSD are nevoie urgentă de reformă, inclusiv doctrinară, și propune testarea cunoștințelor liderilor partidului despre doctrina pe care o susțin, arătând că "nu poți milita pentru social-democrație dacă habar n-ai care-i sunt valorile fundamentale".

Într-un comunicat de presă transmis luni, deputatul Florin Tătaru spune că PSD are nevoie urgentă de o reformă, inclusiv doctrinară, și că partidul „va depăși această criză electorală cu lideri reali, cu figuri noi, cu oameni politici care reprezintă comunități mari de oameni”.

„E urgentă nevoie de o reformă, inclusiv doctrinară, în PSD. Se poate ajunge până la testarea efectivă a cunoștințelor pe care le au liderii despre doctrina pe care o susțin. Voi face, în concret, această propunere într-un cadru oficial pentru ca ea să prindă formă și viață în PSD. Nu poți milita pentru social-democrație dacă habar n-ai care-i sunt valorile fundamentale. PSD va depăși această criză electorală cu lideri reali, cu figuri noi, cu oameni politici care reprezintă comunități mari de oameni. Cred că e nevoie de o schimbare de abordare și de prezență a unui spirit de echipă unde cunoașterea doctrinară social-democrată să nu fie luată în derâdere de unii lideri doar din pricină că habar n-au ce e doctrina care i-a făcut oameni politici”, a arătat Tătaru.

Acesta a subliniat că de la ședințele de partid social-democrat locale și până la organizațiile de partid social-democrat specifice, „viața de partid trebuie reconsolidată cu calm, responsabilitate și realism”.

Deputatul PSD a menționat că răspunsul la întrebarea „De ce a pierdut PSD alegerile prezidențiale?” este unul singur și își are rădăcinile în axul central al doctrinei.

„Protecția socială, ca element fundamental pus în practică și nu clamat de la tribuni, este baza social-democrației românești. Se adaugă aici principiile egalității și dreptății sociale care au închegat doctrinar social-democrația românească după anul 1989. Cu astfel de valori fundamentale ale societății se câștigă o bătălie electorală. Din păcate, ele trebuie puse-n practică. Social-democrații se plasează în mijlocul comunităților, oamenii simpli fiind cei care le dau legitimitate. De la «mica trăncăneală» și până la «Marea Trăncăneală» a lui Caragiale nu se poate înfăptui nici doctrinar și nici real social-democrația”, a susținut Florin Tătaru.

Acesta a considerat că lipsa cultivării valorilor politice de stânga a dus la anomalii ce au generat haos politic, adăugând că nu se poate întări social-democrația „cu schisme născute-n Transilvania pe principiul unui pseudopatriotism regional”.

„Poți, însă, altceva: în lipsa unei solidarități doctrinare a liderilor, pe fondul apariției confuziei generale să îți impui propria confuzie păguboasă. Asta a făcut și grupul politic de la Cluj, din păcate pentru această competiție electorală. Sintagma existenței unei Transilvanii de dreapta e imputabilă direct și fără echivoc liderilor acestora. Armele electorale folosite de dreapta politică transilvăneană în câmpul electoral sunt preluate în totalitate din doctrina social-democrată. Să pierzi o competiție electorală cu armele tale ajunse în mâna adversarilor politici e fără precedent și demonstrează fragilitatea mesajului liderilor regionali”, a mai arătat Tătaru.

În opinia acestuia, „trăncăneala a dus la nesocotirea diasporei și a dreptului fundamental al românilor la vot, iar o astfel de atitudine politică nu are nimic în comun cu social-democrația autentică, dar ea se crește pe o structură fragedă doctrinară, producând pierderi uriașe în politica social-democrată”.

×
Ziua Marinei Române | Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Ziua Marinei Române | Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide