Un membru CNSAS cere verificarea noilor miniștri „după speculația hazardată a lui Lăzăroiu”

Un membru CNSAS cere verificarea noilor miniștri după speculația hazardată a lui Lăzăroiu
Membrul CNSAS Florin Abraham a solicitat, marți, Colegiului instituției să demareze, accelerat, verificarea din oficiu a membrilor Guvernului Ponta, menționând că face acest gest plecând de la "speculația cel puțin hazardată" lansată de Sebastian Lăzăroiu în legătură cu Andrei Marga.
Publicat: 08/05/2012, 15:47
Actualizat: 09/05/2012, 09:46

Membrul CNSAS Florin Abraham a solicitat, marți, Colegiului instituției să demareze, accelerat, verificarea din oficiu a membrilor Guvernului Ponta, menționând că face acest gest plecând de la „speculația cel puțin hazardată” lansată de Sebastian Lăzăroiu în legătură cu Andrei Marga.

„În ședința de azi, 8 mai a.c. a Colegiului CNSAS am solicitat demararea unei proceduri accelerate pentru verificarea din oficiu a membrilor noului Guvern al României. (…) Solicitarea a plecat de la speculațiile cu iz calomnios ale domnului Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial și ministru al Muncii, potrivit căruia «Așa am auzit, că a avut un prieten imaginar în perioada comunistă, un alter ego, Andrei Mureșan», cu referire la domnul Andrei Marga, ministru al Afacerilor Externe, subtextul fiind al unui nume conspirativ sub care domnul Marga ar fi colaborat cu Securitatea”, se precizează într-un comunicat remis marți MEDIAFAX de către Florin Abaraham.

Potrivit sursei menționate, Abraham consideră că o atare măsură, adoptată de Colegiul CNSAS, este necesară pentru a elimina atacurile politice „manipulatoare” asupra Guvernului.

Abraham precizează că speculația referitoare la Andrei Marga este „cel puțin hazardată” dacă se are în vedere Decizia 1516/10.05.2007 prin care se certifică faptul că actualul ministru „nu a fost agent/colaborator al poliției politice comuniste”.

„Personal, regret intoxicarea spațiului public cu afirmații care nu sunt confirmate de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, alegații ce ar putea afecta capacitatea de acțiune politico-diplomatică a ministrului Afacerilor Externe, aducând astfel prejudicii intereselor de stat ale României”, mai precizează Abraham, conform sursei citate.

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat, marți, întrebat despre posibilitatea apariției unui dosar de colaborator al Securității, sugerată, potrivit presei, de Sebastian Lăzăroiu pe Facebook, că nu are emoții, pentru că nu a colaborat cu Securitatea.

„Domnul Lăzăroiu fabulează, și în acest caz este vorba de o fabulație. Se poate verifica dosarul meu, a fost verificat de «n» ori, nu vă ascund, se poate verifica încă o dată, nu am nicio teamă. Nu m-a chemat nimeni să cooperez cu Securitatea, nu am cooperat, nu am semnat nimic, am conștiința absolut curată”, a spus Marga.

El a menționat că, dacă ar apărea un astfel de dosar, își va prezenta, evident, demisia din funcția de ministru de Externe, însă nu are nicio emoție în această privință.

„Nu au ce să găsească. S-a căutat de multă vreme, fiți siguri, având în vedere declarațiile mele polemice de multe ori, nu ezit să recunosc asta. Se caută de ani de zile, dar nu am nicio emoție în această privință”, a mai spus Marga.

Presa a relatat, marți, că fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu a scris, luni seară, pe Facebook, că a auzit că Marga ar fi avut, în perioada comunistă, „un prieten imaginar (…), un alter ego, Andrei Mureșan”.

„Am auzit că a avut un prieten imaginar în perioada comunistă, un alter ego, Andrei Mureșan”, a scris Lărăzoiu, potrivit presei centrale, pe contul său de Facebook, cu referire la Andrei Marga.

Lăzăroiu l-a criticat pe Marga și pentru declarațiile de la audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului, unde noul șef al diplomației a reluat o analogie cu unele măsuri ale dictatorului Italian Mussolini și cele susținute de președintele Traian Băsescu.

„Marga e omul lui Antonescu și, judecând după numărul aparițiilor sale la A3, omul lui Voiculescu. Antonescu se grăbește foarte tare să vacanteze funcția de la Palatul Cotroceni. Prin suspendare. Voiculescu a vorbit deja în numele lui Antonescu în acest sens. Știind cât de sensibil este domeniul politicii externe, Marga este trimis acolo să îl provoace pe Traian Băsescu, coordonatorul politicii externe din România”, a apreciat Lăzăroiu pe Facebook.

El a adăugat că „este greu de crezut că Traian Băsescu îi va tolera lui Marga genul de declarații pe care deja le-a facut la audieri”.

„Pentru că, în fond, este vorba de interesul și credibilitatea României. Marga trebuie să furnizeze PNL și lui Voiculescu un motiv de suspendare cât mai curand. Urmăriți-l cu atenție pe Marga”, a încheiat Lăzăroiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
SUA, în stare de șoc. A MURIT la Casa Albă. Medicii au privit neputincioși
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ