Un politolog dă de pământ cu fostul ministru al Sănătății și Florin Cîțu: „Voiculescu nu trebuia niciodată numit, avea zero calificare. Prim-ministrul este el însuși de toată jena”

Redactor:
Cătălin Prejbeanu
Un politolog dă de pământ cu fostul ministru al Sănătății și Florin Cîțu: „Voiculescu nu trebuia niciodată numit, avea zero calificare. Prim-ministrul este el însuși de toată jena”
Alina Mungiu-Pippidi este de părere că prim-ministrul Florin cÎțu nu pricepe nimic din pandemia COVID-19, în timp ce Vlad Voiculescu nici măcar nu ar fi trebuit să fie numit ministru al Sănătății / Sursă FOTO: Mediafax Foto

Politologul și profesoara de politici publice Alina Mungiu-Pippidi comentează tensiunile momentului de pe scena politică românească după demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

Alina Mungiu-Pippidi este de părere că România se află în prezent într-o „situația unică” deoarece „nu a mai existat o asemenea criză sanitară combinată cu o criză economică și nu am mai avut un guvern așa de nereprezentativ, susținut de atât de puțini votanți, dar investit în schimb de servicii secrete, care au ajuns pe față să controleze totul, de la alegeri la vaccinare”.

Politolog, despre Vlad Voiculescu: „Nu trebuia niciodată numit”

De asemenea, aceasta a comentat într-un interviu pentru Libertatea și decizia premierului de a-l revoca din funcția de ministru al Sănătății pe Vlad Voiculescu.

„Voiculescu nu trebuia niciodată numit, avea zero calificare în condiții obișnuite, darămite pe criză, și ar fi trebuit să fie remarcată inadecvarea lui de când i-a transferat toată răspunderea legală Andreei Moldovan”, este de părere politologul.

Andreea Moldovan, demisă pentru că a acceptat să preia răspunderea

Profesoara de științe politice susține că Andreea Moldovan și-a semnat „demisia în alb” din momentul în care a accept să ia toată răspunderea „fără să aibă și puterea să controleze ceva”. Aceasta a fost demisă din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății odată cu Vlad Voiculescu.

„Restul, adică faptul că această persoană care făcea toată treaba a plecat în huiduieli și am fost la un pas să fie sacrificată doar ea arată că societatea noastră nu s-a schimbat, nu știe să aprecieze pe cine o servește, și de asta găsește puțini servitori”, a mai explicat Alina Mungiu-Pippidi

Alina Mungiu-Pippidi: Florin Cîțu „prezintă cifre aleatorii care sunt veritabile fake news”

Totodată, aceasta a comentat și poziția lui Florin Cîțu ca prim-ministru al României într-un guvern care nu are o majoritate clară, ci este bazat pe o coaliție. Reamintim că recent USR-PLUS a anunțat că îi retrage sprijinul premierului după demiterea lui Vlad Voiculescu.

„Prim-ministrul este el însuși de toată jena. Să trimiți procurorii după un consilier benevol că are IP de Germania e de Cartea Recordurilor securiste. Nu pricepe nimic din pandemie, prezintă cifre aleatorii care sunt veritabile fake news, nu are nici consilier medical, nici purtător de cuvânt, și la fel ca Voiculescu va fi sacrificat de dragul întregului cândva. Dar nu imediat, pentru că nu are sens să arzi pe altul care să facă ce face el, adică să sacrifice deliberat vieți pentru a ține economia deschisă, cum zice el, pentru psihicul oamenilor”, a declarat politologul.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştirea dimineţii, din spital! Ce s-a întâmplat...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
Mă numesc Mariana, am 36 de ani și am slăbit 17 kg cu 2 diete...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Bilanţul a ajuns la 103 morţi şi 580 de răniţi în Fâşia Gaza / Israelul...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Cetățenii europeni care sosesc în Marea Britanie, închiși și expulzați. MAE: 150 de români au...
Luis Lazarus, internat în stare gravă cu COVID. Ştirea dimineţii, din spital! Ce s-a întâmplat...
Momentul TERIBIL în care un pod din STICLĂ din China se sparge complet cu oameni...
ULTIMĂ ORĂ: Românii scapă de mască! Data anunțată de președintele Iohannis. E oficial!
Descoperire șocantă în portbagajul unui bărbat. Ce căra în pungi, de fapt. Pericol major!
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
ADIO, MASCĂ! Anunțul ȘOC de ultimă oră în România
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide