Un secretar de stat demisionează din Guvern și se duce la proteste. Ce acuzații îi aduce premierului Grindeanu

Un secretar de stat demisionează din Guvern și se duce la proteste. Ce acuzații îi aduce premierului Grindeanu
Publicat: 01/02/2017, 15:37

„Menționez faptul că recurg la acest gest de onoare întrucât, din poziția pe care o dețineți, ați transformat serviciul public într-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natură penală, prin adoptarea de către Guvernul României a OUG privind modificarea Codurilor Penale, ceea ce contravine flagrant principiilor în care cred, fidele democrației și statului de drept”, se arată în demisia lui Daniel Șandru, adresată premierului Sorin Grindeanu.

El a condus Departamentul CENTENAR în perioada 9 august 2016 – 1 februarie 2017.

„Sper ca ziua de 1 Decembrie 2018, momentul aniversării Centenarului marii Uniri, să vă ofere, dle Prim-ministru, un prilej de reflecție asupra răului pe care l-ați produs acestei țări și care va fi consemnat ca atare în istoria României”, a adăugat Șandru.

El a mai spus că Departamentul CENTENAR a fost înființat pentru „a celebra România, așa cum o arată deviza sa, nu pentru a o dezonora”.

„Pentru activitatea desfășurată de la înființarea sa, din august 2016 și până astăzi, 1 februarie 2017, Departamentul CENTENAR a promovat concepția unei Românii sărbătorite prin modernizare și progres. Credem că o astfel de concepție este incompatibilă cu acțiunile Guvernului Grindeanu. Credem că Centenarul României unite nu poate fi întâmpinat printr-o nefericită întoarcere în timpuri lipsite de speranță și orizont și printr-o abdicare de la valoruile morale ale statului de drept”, mai susține Daniel Șandru.

Alături de Daniel Șandru au mai demisionat și directorul de cabinet, Cosmin Popa, precum și consilierii Cătălina Gabriela Bulborea și Ruxandra Ivan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase