Un vicepreședinte al PNL propune modificarea Legii răspunderii ministeriale în ce privește sancționarea Guvernului

Un vicepreședinte al PNL propune modificarea Legii răspunderii ministeriale în ce privește sancționarea Guvernului
Publicat: 21/06/2019, 21:42

„Declarația Comisarului European Corina Crețu, potrivit căreia Comisia Europeană nu are cunoștință despre intenția Guvernului de a cheltui banii europeni alocați, în actualul exercițiu bugetar, pentru spitalele regionale, doar pentru documentație, și dezacordul exprimat cu privire la acest lucru, incriminează Guvernul Dăncilă. Ce fac premierul și Guvernul, prin dezinformarea instituțiilor europene pe tema spitalelor regionale, a devenit de neacceptat. Amintesc că prezentarea cu rea-credință, de date inexacte cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister săvârșită de către membrii Guvernului în exercițiul funcției, atrage răspunderea membrilor Guvernului, conform Legii răspunderii ministeriale”, a transmis liberalul Cristian Bușoi, într-un comunicat de presă.

Astfel, el propune PNL modificarea Legii răspunderii ministeriale pentru clarificări în ceea ce privește sancționarea membrilor Guvernului pentru „prezentarea, cu rea-credință, de date inexacte cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului” nu doar către „Parlament sau Președinte”, cum prevede Legea acum, ci și către „instituțiile europene”.

„Peste 60.000 de români mor în fiecare an de cauze care ar putea fi evitate, dacă sistemul de sănătate ar funcționa mai bine. Alături de continua dezinformare din comunicarea publică a Executivului, există dezinformări și în acte oficiale, așa cum este memorandumul adoptat în decembrie 2018 pentru construirea spitalelor regionale, în care sunt introduse informații trunchiate, cu scopul vădit de a dezinforma deopotrivă publicul, instituțiile din țară și instituțiile europene”, a mai afirmat Bușoi.

Cristian Bușoi acuză PSD de minciuni în ceea ce privește spitalele regionale, în contextul creșterii presiunii asupra Executivului din partea oficialilor europeni.

„PSD a intrat într-o spirală a minciunii și a retractărilor oficiale vizând spitalele regionale, pe măsură ce presiunea publică și a oficialilor europeni asupra Guvernului a crescut. După cum se manifestă Guvernul, PSD este incapabil să facă aceste proiecte ale spitalele regionale. De aici și consecvența cu care liderii PSD din Guvern fac trimitere la parteneriatele public-private și insistența cu care dezinformează instituțiile europene”, a transmis politicianul.

Comisarul European Corina Crețu a declarat, joi, că Guvernul putea să construiască măcar unul dintre cele trei spitale regionale. Ea a adăugat că România are bani de la Uniunea Europeană pe care nu îi folosește.

De asemenea, Corina Crețu a adăugat că oficialii europeni nu sunt de acord ca banii alocați din actualul exercițiu bugetar pentru cele trei spitale regionale să fie cheltuiți doar pentru documentație.

Reacția comisarului european vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, la un post de televiziune, că Guvernul nu mai are bani pentru construirea spitalelor regionale, banii alocați fiind cheltuiți pe documentație. Premierul a precizat că a discutat cu Corina Crețu în acest sens.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping