Unde își petrec politicienii vacanța de vară. FOTO

Publicat: 07/08/2015, 14:56

Klaus Iohannis se află, de la începutul acestei săptămâni, într-o vacanță pe care și-o petrece la vila de protocol de la Neptun, dar și la Sibiu, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate Administrației Prezidențiale. Șeful statului este o prezență discretă pe litoral față de predecesorul său, Traian Băsescu. Klaus Iohannis ar putea însă participa la ceremoniile de la Constanța de pe 15 august, prilejuite de Ziua Marinei. Președintele a fost invitat la eveniment, însă până în acest moment nu a confirmat oficial participarea.

La fel de discret este și premierul Victor Ponta, care se află într-o vacanță împreună cu familia în Statele Unite ale Americii. O fotografie în care prim-ministrul era alături de fiul său, pe aeroportul din Miami, a apărut în presă la sfârșitul lunii iulie.

Mai mult, potrivit EurActiv, Victor Ponta s-ar afla pe vasul Oasis of the Seas, într-o croazieră de o săptămână în Caraibe. EurActiv scrie că, potrivit unor surse, Victor Ponta a fost văzut îmbarcându-se sâmbătă, 1 august, pe vasul aparținând companiei Royal Caribbean, în portul Everglades din Fort Lauderdale, Florida. Alături de prim ministru s-au îmbarcat soția acestuia, europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, și cei doi copii ai acestora. Un oficial al companiei a precizat că „prețul unui apartament (de luxe suite) pe Oasis săptămâna aceasta este de aproximativ 5.933 de dolari (două persoane), incluzând taxele”. Itinerariul croazierei este: Fort Lauderdale, Florida – Labadee, Haiti – Fairmouth Jamaica – Cozumel, Mexic – și înapoi la Fort Lauderdale, Florida. Pe puntea vasului Oasis of the Seas clienții se pot bucura de un circuit de golf, o promenadă cu magazine și restaurante, cinci piscine, mai multe terenuri de baschet, șapte parcuri tematice pentru copii, două simulatoare de valuri pentru amatorii de surf, un patinoar și mai multe săli de spectacol.

La rândul lor, și parlamentarii au fost anul acesta mai discreți cu privire la destinațiile lor de vacanță. Dacă în anii trecuți senatorii și deputații se mândreau pe paginile lor de Facebook cu vacanțele exotice, acum majoritatea celor care au postat imagini din concedii au ales să-și petreacă vacanța în țară, litoralul fiind destinația preferată.

Este și cazul senatoarei Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al PSD. Aceasta a postat o fotografie de la mare, însă a preferat să nu precizeze și destinația, anunțându-și doar prietenii virtuali că se află „în vacanță”.

O poză similiară a fost distribuită pe Facebook și de către deputatul independent Florentin Gust.

Pe litoralul românesc se află și fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, care a comentat pe Facebook impresiile din vacanță. „Două zile pe litoralul românesc te conving că Timon din Atena avea dreptatea lui. Nimic mai urâcios decît mitocanul relaxat, care vrea să se simtă bine și liber. Are o extraordinară capacitate de a porcăi locurile cele mai frumoase. Iar hărmălaia omniprezentă, numită muzică prin antifrază, confirmă un eseu de-al lui Schopenhauer despre relația invers proporțională dintre inteligență și zgomot”, a scris acesta.

Pe litoral se află și deputatul PNL Mihai Tararache, care, la rândul său, nu precizează și destinația aleasă.

Social-democratul Ovidiu Donțu se află la Mamaia, însă nu pentru mare, ci pentru tenis. Acesta se antrenează pentru turneul ITF care va avea loc în această stațiune, potrivit postărilor sale de pe Facebook.

Deputatul ALDE Grațiela Gavrilescu a ales Munții Neamțului ca destinație și încearcă să-i convingă și pe prietenii de pe Facebook să viziteze aceste locuri. „Am ales această destinație nu doar pentru a fugi de caniculă, ci ca pe unul dintre visurile mele dragi, în care îmi aflu liniștea și împăcarea adevărate. Aici sunt locurile copilăriei mele. Aș vrea să pot împărtăși cu voi fiecare imagine minunată, fiecare sunet, fiecare strop de răcoare, fiecare aromă și fiecare culoare, care îmi luminează aceste clipe, de care, mărturisesc, aveam mare nevoie! În Munții Neamțului, viața curge altfel!”, a scris fostul ministru pe Facebook.

Deputatul PNL Răzvan Mironescu își petrece vacanța în Munții Apuseni, pe care îi numește un „tărâm de vis”.

Senatorul UNPR Ciprian Rogojan a plecat în concediu alături de familie în Maramureș. „Când privesc meleagurile maramureșene sunt fericit și mă simt acasă, dar tabloul se întregește când familia mea se alatură priveliștei. Atunci mă simt cu adevărat împlinit!”, a scris acesta pe contul său de Facebook.

Andreea Paul (PNL) a postat fotografii din Delta Dunării, loc pe care a ajuns să-l viziteze după o discuție cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, așa cum singură dezvăluie pe contul ei de Facebook. „Acum câteva săptămâni am avut o discuție economică cordială cu Mugur Isărescu încheiată cu un schimb de atenții: eu i-am oferit volumul «România noului val» și am primit din partea Guvernatorului un album dedicat Deltei Dunării. Superb realizat, am decis să-l descopăr la fața locului, în Green Village, exact la revărsarea Dunării în Marea Neagră, lângă rezervația naturală. Este un loc unic în Europa din toate punctele de vedere și are nevoie de promovare”.

Tot în Dobrogea se află și senatorul PSD Șerban Nicolae, care a vizitat cetatea Histria. „Mai frumos ca la Troia. Părerea mea”, comentează pe Facebook social-democratul.

Mai mulți parlamentari au ales totuși litoralul grecesc. Este cazul senatorilor Traian Igaș (PNL) și Matei Suciu (PSD). Traian Igaș nu a avut însă parte de vreme foarte bună, motiv pentru care a făcut câteva glume cu susținătorii săi de pe Facebook. „Ce face un român când la greci este furtună!? Vă urează o zi bună!!!!!”, a scris acesta.

Tot în Grecia, pe insula Rhodos, este și deputatul Daniel Fenechiu, care a postat mai multe fotografii de la hotelul unde este cazat, dar și o poză în care ținw în mână o halbă de bere.

În schimb, liberala Valeria Schelean a plecat împreună cu cei doi copii în stațiunea Belek, din Turcia. „O mamă mândră”, comentează aceasta, într-o fotografie alături de copiii ei.

Mai mulți parlamentari și-au petrecut o parte a concediului și la concerte. Deputatul PNL Vasilica Miron, cunoscută pentru vacanțele exotice pe care le-a împărtășit prietenilor de pe Facebook, a mers de data aceasta în Suceava natală, unde a asistat la un concert al formației Cargo, în cadrul MotorFest. „Seară de excepție, concert Cargo!”, a scris aceasta pe rețeaua de socializare.

Costel Alexe (PNL), Aurelia Cristea (PSD) și Alin Tișe (PNL) s-au mândrit cu reușita festivalului Untold, din Cluj. „Festivalul UNTOLD a fost senzațional. Un vis. Clujul apreciat de către cei care ne-au vizitat. Clujenii l-au fermecat pe unul dintre cei mai iubiți DJ din lume”, a scris fostul președinte al CJ Cluj, Alin Tișe, după concertul lui Armin van Buuren. „Am simțit experiența #Untold din mijlocul zecilor de mii de tineri veniți pe Cluj Arena pentru a scrie povestea unui festival unic, care a trecut granițele României. Clujul este Capitala tineretului 2015 și trăiește. Frumos. Poate prea frumos, aș adăuga”, a comentat și liberalul Costel Alexe.

Există și un parlamentar care și-a petrecut concediul pe un alt continent. Liberalul Dumitru Oprea a vizitat Ecuadorul și le-a împărtășit prietenilor de pe Facebook impresiile sale, dar și mai multe informații despre locurile vizitate. „De aici, la o distanță de 1000 kilometri, în Oceanul Pacific, se află arhipelagul Galapagos, mândria ecuadorienilor din două motive. Primul, aici Darwin a formulat teoria evoluționismului, cunoscută și ca darwinism. Al doilea, cafeaua de aici este în top mondial. Ecuadorul este al treilea exportator mondial de trandafiri”, a scris senatorul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani