Ungureanu la Iași: Sper ca proiectul aeroportului să fie deblocat, a zăcut mult pe masa autorităților

Ungureanu la Iași: Sper ca proiectul aeroportului să fie deblocat, a zăcut mult pe masa autorităților
Publicat: 14/05/2012, 15:08
Actualizat: 27/03/2019, 06:22

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, vineri seară, la Iași, în urma unei întâlniri cu administrația județeană, că speră ca „responsabilitatea majoră” pe care o au autoritățile locale să nu fie divizată de interese politice, iar proiecte precum cel al Aeroportului Iași să fie deblocate.

Premierul Ungureanu a sosit la Prefectura Iași în jurul orei 17.30, el având o întrevedere cu prefectul județului, Dragomir Tomașeschi, și cu președintele Consiliului Județean, Constantin Simirad, discuțiile durând o oră și jumătate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La întâlnire a fost invitat și primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, însă acesta nu a mai ajuns la Prefectură, spunând că este plecat din localitate.

La finalul întrevederii cu autoritățile județene, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat că discuțiile au vizat, printre altele, și proiectul modernizării Aeroportului Iași.

„Există o responsabilitate majoră la nivelul autorităților locale. Noi sperăm ca această responsabilitate să nu fie divizată de interese politice sau electorale de moment. Guvernul nu are interes electoral în ceea ce privește alegerile din 10 iunie, eu cu atât mai puțin. Ceea ce mă interesează pe mine este ca un proiect de genul aeroportului din Iași, un proiect de importanță strategică, să poată fi deblocat cât mai curând. Deja a zăcut foarte mult timp pe mesele decidenților din județ”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Premierul a precizat că este necesar ca în primul rând „comunitatea locală să se ajute pe sine, iar apoi centrul să îndrepte lucrurile acolo unde este nevoie și să le accelereze”.

„Avem toată disponibilitatea pentru modernizarea aeroportului din Iași, ca de altfel pentru toate porțile de intrare aeriene ale țării”, a mai spus premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Consilierii județeni ieșeni au respins, miercuri, proiectul privind prelungirea pistei Aeroportului din Iași, de la 1.800 de metri la 2.400 de metri, reprezentanții PNL și PSD, care dețin majoritatea în CJ, susținând varianta construirii unei piste noi, de 3.000 de metri.

Președintele CJ Iași, Constantin Simirad, nu a exclus varianta convocării unei noi ședinte extraordinare de consiliu pe această temă.

Proiectul modernizării aeroportului ieșean, inițiat de conducerea Consiliului Județean Iași, este tergiversat de câțiva ani, pe fondul neînțelegerilor dintre politicienii locali. Președintele CJ, Constantin Simirad, membru UNPR, i-a acuzat în repetate rânduri pe consilierii județeni USL, care dețin majoritatea în consiliu, că blochează proiectul, în timp ce reprezentanții USL îl acuză pe Simirad că nu are viziune și că nu este în stare să ducă proiectul la capăt.

Inițial, valoarea proiectul modernizării aeroportului ieșean a fost estimată la 200 de milioane de euro, însă pe parcurs conducerea CJ Iași a ajuns la concluzia că suma este prea mare și că aeroportul poate fi modernizat și cu 70 de milioane de euro. În prezent, pista aeroportului ieșean este prea scurtă, având lungimea de 1.800 de metri, iar din acest motiv avioanele de mari dimensiuni nu pot ateriza în condiții de siguranță.

În 3 martie, premierul Mihai Răzvan Ungureanu declara, tot la Iași, că Guvernul va analiza posibilitățile alocării de fonduri pentru modernizarea aeroportului ieșean, într-un control mult mai strict și pe baza unui proiect bine făcut, adăugând că aeroportul reprezintă o „rană mai veche”.

Mihai Răzvan Ungureanu spunea că a discutat cu autoritățile ieșene despre proiectul modernizării aeroportului și că a primit întreaga documentație pe această temă, apreciind că aeroportul reprezintă o „rană mai veche”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
Mihaela Bilic, despre cele mai periculoase produse de consumat în timpul postului Paștelui: „Au potențial...
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Narcisa, presupusa iubită a tânărului mort în accidentul de la Deveselu, rupe tăcerea: „Nu mă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Cum a ajuns Cătălin Bordea să cumpere BMW-ul lui Capatos – VIDEO
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
CURS VALUTAR RECORD. Cât a ajuns să coste un dolar american
Adevărul despre moartea lui Costel Corduneanu. Ce l-a „terminat”, de fapt
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Andreea Bălan, criticată dur de fani pentru felul în care se îmbracă: ”Nu mai sunt...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Anunțul meteorologilor ANM! Vremea se răcește și revin ploile